Top blocs de receptes

diumenge, 20 de gener de 2013

PAELLA DE COL-I-FLOR I ABADEJO



Primer arròs del repte!!!! 

Ha estat una grata sorpresa. Pensava que els meus fills remugarien al tastar-lo, i no ha estat així. 
Un arròs molt suau, gens fort. Repetirem!!!!

INGREDIENTS (4p):


  • 1 col-i-flor de 750gr (jo he posat una mica menys) tallada 
  • 400grs d'abadejo
  • 4 alls (sencers)
  • 1 tomata ratllada (2 si són petites)
  • 10 cullerades d'oli d'oliva
  • 400grs d'arròs
  • 1 sobret de safrà
  • sal i agua

ELABORACIÓ:
  1. Tallem la col-i-flor a trossos petits, però respectant les flors. 
  2. En una paella al foc, afegirem l'oli i quan estigui ben calent abocarem la col-i-flor trossejada. 
  3. Quan estigui a mig sofregir incorporarem l'abadejo. 
  4. Al cap de 5 minuts, afegirem els alls i la tomaca ratllada. 
  5. Remourem i agregarem l'arròs, el safrà i l'aigua. 
  6. Quan arribi l'arròs al bull, el tastarem i rectificarem de sal. 
  7. El fem bullir a foc fort durant 10 minuts. Després baixarem a foc mitjà i ho farem coure 7 minuts més. Finalment, ho deixarem reposar 3 minutets aproximadament. 
                
La recepta és del llibre de Salvador Gascón i Joan Llenas, "Los mejores arroces de la Comunidad Valenciana". Ed. Everest.

24 comentaris:

  1. Ai l'arròs... enamora de qualsevol! De coliflor no l'he provat mai, però amb bacallà ha de ser una delícia!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'arròs amb bacallà sempre és bo!!!! El faig sovint......
      Avui m'ha sorprès moltíssim el gust d'aquest arròs amb col-i-flor.
      Salut i petons!!
      Olga

      Elimina
  2. Primer objectiu complert! L´únic inconvenient és que a mi no m'agrada la col-i-flor. Però espero les altres receptes!

    ResponElimina
    Respostes

    1. Doncs, sí!!! El primer ja està!!!! A veure quin serà el segon.......
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  3. Me encanta la paella, tu receta me ha gustado, bsss.sefa

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Sefa, gracias por tu comentario!
      Este arroz me ha sorprendido muchísimo.....la coliflor..finísima!!
      Saludos,
      Olga

      Elimina
  4. Quina combinació per un arròs...em sembla que pot quedar molt bo!! Ja es veu la pinta...jejeje petons

    ResponElimina
    Respostes

    1. Doncs sí, Roser!!! Ha quedat molt suau!! M'ha sorprès moltíssim!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Aquests arrossos són sempre boníssims!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina raó que tens!!! Aquests arrossos tradicionals sempre donen un bon resultat!!!
      Salut!
      Olga

      Elimina
  6. Mmmm Olga que bo, jo Sòc adicta als arrossos es el que mes M'agrada del món.... I tinc predilecció per aquestes arrossos que a la meva terra ni diuen de TROS.
    M'ha fet molta gracia lo del abadejo feia molt tems que no ho sentia.

    Moltes salutacions de la teva botiga amiga @MoblesCambrils

    M'agraden molt els teus tweet's @OlgaCuina jeje ens veiem per allí

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que l'arròs és molt bo!! I el pots fer de tantes maneres......
      Jjajajaja!!! Natros sempre diem abadejo!!!! Som de l'Ebre!!!
      Ja t'he vist pel twitter!!! Ja veus!! una feina més!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  7. Si que em sorpren la coliflor!!! Amb bacallà m'encanta però mai se m'hagués acudit posar-hi coliflor.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes

    1. Dolça, a mi em va sorprendre moltíssim!!!! Els meus fills em van dir que era un arròs boníssim.......imagina't!!! Jo que pensava que em dirien tot el contrari.....jejeejejej...
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  8. Ja havia vist del teu repte arrossero pel facebook!
    T'he de dir que fa molt bona pinta, tot i la coliflor!jeje!!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla mentida que estigui fet amb col-i-flor!!!! jeejejejejej....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. L'arros d'abadejo m'agrada molt, pero posar-hi col-i-flor ha estat una bona idea. Tenen que ser bons amics aquestos dos ingredients.

    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande

    ResponElimina
    Respostes
    1. Agustí!!!!! Són molt bons amics!!!! També t'he dir una cosa.......l'abadejo té molta facilitat per fer amics!!!! Té molt bon caràcter!!!! jajaajajajaj!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. Quan estudiava a Reus anava a dinar a una casa particular que em feien un arròs d'abadejo espectacular. Amb el teu plat m'hi has fet pensar. Gràcies per compartir-la.
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro molt de que aquesta recepta t'hagi fet recordar bons moments!!!
      Petons, Nani!!
      Olga

      Elimina
  11. Muy original Olga el arroz de abadejo si que lo he problado pero con la coliflor no y debe de quedar muy bien
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel...¡pruébalo! A ti seguro que te queda más bueno que a mi.......
      Besos,
      Olga

      Elimina
  12. Aquest arròs es fa de tota la vida a Pego, jo n'he menjat molt des de menut, i continue fent-lo. És deliciós.

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!