Top blocs de receptes

diumenge, 3 de febrer de 2013

2n ARRÒS DEL REPTE: ARRÒS CALDÓS DE LLAMÀNTOL


Avui han vingut els meus pares a dinar. Com ahir vaig anar de sopar, he volgut preparar un plat que es faci "al moment" i que, com no,  sigui del seu agrat. 
El divendres, abans de preparar la llista de la compra, vaig fullejar el llibre dels arrossos. Buscant, buscant i pensant en els pares........em vaig decidir per l'arròs caldós de llamàntol. 

La meravellosa companyia dels pares ha estat complementada amb un arròs.....suau i deliciós. 

He tingut una petita errada...no he fotografiat la cassola de l'arròs quan ha estat acabat de fer. Quan m'he adonat...ja havia servit dos plats!!! 

INGREDIENTS (4p):

  • 1kg de llamàntol
  • 250 gr de garrofó
  • 400 gr de carxofes
  • 1 sípia de 200 gr
  • 1 ceba petita
  • 5 dents d'all
  • 2 tomàquets madurs trossejats
  • 400grs d'arròs 
  • 1200 ml d'aigua (a la recepta original no està especificada la quantitat. Com he utilitzat arròs bomba, he provat de posar 3 vegades la quantitat d'arròs. Si us agrada molt caldós...més aigua) 
  • safrà
  • oli i sal
ELABORACIÓ: 
  1. En una cassola fonda hi posem 6 cullerades d'oli d'oliva i els alls. Quan l'oli estigui calent, afegim el llamàntol trossejat i el sofregim. Ho reservem.
  2. Aboquem la ceba picada finament, la sípia trossejada, les carxofes a quarts (jo les he tallat a vuitens) i els garrofons. Ho sofregim durant uns 10 minuts i aboquem la tomaca tallada a trossos. Ho sofregim una mica més. Ho anem remenant.
  3. Afegim l'aigua, col·loquem el llamàntol i ho fem bullir 5 minuts. 
  4. A continuació, afegim l'arròs i ho rectifiquem de sal. 

15 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. A mi m'encanta. Quan vulguis em convides i el pots tornar a fer!!!!!
    ;-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. Quin bon dinar els vas fer, Olga!! No passa res per no tenir foto de la cassola, ens la podem imaginar perfectament amb aquesta bona ració!! Només l'he provat un cop amb llamàntol, va ser a l'empordà i encara en recordo el gust... si els passa el mateix als teus pares... he he. Petons!

    ResponElimina
    Respostes

    1. El gust de llamàntol.......és espectacular!!!! Ens agrada molt a tots!!
      Salut i petons,
      olga

      Elimina
  4. Un bon àpat...Fa una bona pinta!

    ResponElimina
    Respostes

    1. Gràcies!!!! Sí que feia bona pinta........
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  5. Un arrós mooooooolt gustós. Amb llamantol a casa també agrada molt.. petons,

    ResponElimina
    Respostes

    1. Sí, Joaquina!!! A nosaltres també ens agrada molt!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. L'arrós de Llomantol m'agrada molt. Si ho se hagues vingut a dinar !!! Quina bona pinta que te el plat !!! Esta molt ben preparat Olga. No et preocupis que aixo de servir-ho a taula avans de retratar ens ha pasat a tots.

    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande

    ResponElimina
    Respostes
    1. Agustí, al proper que faci et convido!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Que contents deus tenir als de casa amb aquests arrossos!
    Aquest de llamantol és tot un clàssic, però també tot un luxe!
    quina gana em fas venir..!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes

    1. De tant en tant....no està malament donar-se un gust com aquest....oi???
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Jo m'apunto amb la Dolça i pugem totes dues!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes

    1. Perfecte!!!! Aixxx si xalarem!!!!!!
      Petonets!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!