Avui han vingut els meus pares a dinar. Com ahir vaig anar de sopar, he volgut preparar un plat que es faci "al moment" i que, com no, sigui del seu agrat.
El divendres, abans de preparar la llista de la compra, vaig fullejar el llibre dels arrossos. Buscant, buscant i pensant en els pares........em vaig decidir per l'arròs caldós de llamàntol.
La meravellosa companyia dels pares ha estat complementada amb un arròs.....suau i deliciós.
INGREDIENTS (4p):
- 1kg de llamàntol
- 250 gr de garrofó
- 400 gr de carxofes
- 1 sípia de 200 gr
- 1 ceba petita
- 5 dents d'all
- 2 tomàquets madurs trossejats
- 400grs d'arròs
- 1200 ml d'aigua (a la recepta original no està especificada la quantitat. Com he utilitzat arròs bomba, he provat de posar 3 vegades la quantitat d'arròs. Si us agrada molt caldós...més aigua)
- safrà
- oli i sal
ELABORACIÓ:
- En una cassola fonda hi posem 6 cullerades d'oli d'oliva i els alls. Quan l'oli estigui calent, afegim el llamàntol trossejat i el sofregim. Ho reservem.
- Aboquem la ceba picada finament, la sípia trossejada, les carxofes a quarts (jo les he tallat a vuitens) i els garrofons. Ho sofregim durant uns 10 minuts i aboquem la tomaca tallada a trossos. Ho sofregim una mica més. Ho anem remenant.
- Afegim l'aigua, col·loquem el llamàntol i ho fem bullir 5 minuts.
- A continuació, afegim l'arròs i ho rectifiquem de sal.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaA mi m'encanta. Quan vulguis em convides i el pots tornar a fer!!!!!
ResponElimina;-)
Ptnts
Dolça
Dolça, serà tot un plaer!!!!!
EliminaPetonets,
Olga
Quin bon dinar els vas fer, Olga!! No passa res per no tenir foto de la cassola, ens la podem imaginar perfectament amb aquesta bona ració!! Només l'he provat un cop amb llamàntol, va ser a l'empordà i encara en recordo el gust... si els passa el mateix als teus pares... he he. Petons!
ResponElimina
EliminaEl gust de llamàntol.......és espectacular!!!! Ens agrada molt a tots!!
Salut i petons,
olga
Un bon àpat...Fa una bona pinta!
ResponElimina
EliminaGràcies!!!! Sí que feia bona pinta........
Salut i petons,
Olga
Un arrós mooooooolt gustós. Amb llamantol a casa també agrada molt.. petons,
ResponElimina
EliminaSí, Joaquina!!! A nosaltres també ens agrada molt!!!!
Petonets,
Olga
L'arrós de Llomantol m'agrada molt. Si ho se hagues vingut a dinar !!! Quina bona pinta que te el plat !!! Esta molt ben preparat Olga. No et preocupis que aixo de servir-ho a taula avans de retratar ens ha pasat a tots.
ResponEliminaUna abraçada, Agusti Cangrejo Grande
Agustí, al proper que faci et convido!!!!
EliminaPetons,
Olga
Que contents deus tenir als de casa amb aquests arrossos!
ResponEliminaAquest de llamantol és tot un clàssic, però també tot un luxe!
quina gana em fas venir..!
ptns!!
EliminaDe tant en tant....no està malament donar-se un gust com aquest....oi???
Petons,
Olga
Jo m'apunto amb la Dolça i pugem totes dues!
ResponEliminaNani
EliminaPerfecte!!!! Aixxx si xalarem!!!!!!
Petonets!
Olga