Top blocs de receptes

dijous, 21 de febrer de 2013

ALTRES CUINES: ALFAJORES ARGENTINOS, DE EUGENIA LÁZARO

Com tots i totes sabeu, sóc mestra. Sóc mestra d'una escola pública. Sóc mestra de l'escola pública del meu poble.  La meva feina em permet estar en contacte amb diversitat de famílies, de diversa procedència, de diversa manera de pensar, de diversa manera de viure, de diferents cultures, de diferents religions, .........en resum, diversitat enriquidora. Hi ha gent que aquest fet el viu com un inconvenient; jo ho veig com una oportunitat. 

Gràcies a la meva feina he tingut la gran sort de conèixer l'Eugenia Lázaro. L'Eugenia i la seva família són d'Argentina (un gran país que espero poder visitar algun dia.....). Ja fa uns quants anys que viuen a Móra d'Ebre. L'Eugenia és artesana. Realitza uns treballs......sensacionals!!! Mobiliari infantil, capses de naixement, marcs de fotografies.....tot personalitzat i amb toc de dolçor que encanta. 

L'Eugenia ens ha preparat uns ALFAJORES ARGENTINOS, dolços típics argentins, dolços de festa (es preparen per aniversaris, per festes, per celebracions familiars....). L'equivalent als alfajores a les nostres terres serien....els pastissets. A més, és un dolç que es pot fer amb l'ajuda dels més petits de la casa, ho podreu comprovar. La Martina (la filla petita de l'Eugenia) ha col·laborat de molt bon grat!!!!!



He passat tota una tarda amb ella. Hem compartit recepta, rialles, i com no..........mate!!! Avui he descobert la YERBA MATE!!! 
L'he trobat....boníssima!!!


Anem a conèixer els ingredients i el procés d'elaboració dels Alfajores.....

INGREDIENTS (a temperatura ambient):

  • 200gr mantega
  • 3 ous 
  • 300 gr maizena
  • 200 gr. harina
  • 1/2 culleradeta  de bicarbonat
  • 1c. essència vainilla
  • 150gr. azúcar
  • 1 cucharada coñac
  • 2 sobres de llevat  Royal 
  • Ratlladura de llimona.
  • Coco ratllat
  • "Dulce de leche"
ELABORACIÓ:

És una massa que no s'ha de fer llevar. No s'ha d'amassar excessivament, només l'imprescindible per unir tots els ingredients. 
L'Eugenia tamissa les farines dues vegades (amb el Royal), abans de començar a barrejar els ingredients i quan afegeix les farines a la massa. 

  1. Barrejar la mantega, el sucre, els ous (un a un) , el conyac i l'essència de vainilla. 
  2. Afegir les farines barrejades amb el Royal (prèviament tamissades) a poc a poc. És aconsellable tornar-les a tamissar. 
  3. Una vegada està la farina afegida, ho posem damunt del pedrís de la cuina i fem porcions de la massa. Cada porció l'aplanarem amb el corró. Ha de quedar molt finet (Hem de tenir en compte que s'ha de posar farina al pedrís per poder treballar la massa sense que s'enganxi).
  4.  Una vegada tinguem la massa ben estirada, tallem la massa amb un tallapastes rodó. Ha de quedar ben fina!Aquest és el moment ideal per rebre l'ajuda dels més petits de la casa!
  5. Ho enfornem a uns 120º, només per baix. El forn no s'ha de precalentar. El temps de cocció és aproximadament d'uns 15 min. Quan es desenganxin de la llanda voldrà  dir que ja estaran cuits. 
  6. Es deixen refredar. Per a poder fer el muntatge han d'estar freds, sinó es trencaran. 
  7. El muntatge dels alfajores el fem:

  8. Untem el "dulce de leche" en la base llisa de l'oblea
    L'unim a una altra oblea
    Untem la vora amb una mica de dulce de leche 
Passem la vora per coco ratllat
Ja està!!! Ja els tenim fets!!!! Ara, ens podem preparar un bon mate i......a xalar!!!! 
Moltes gràcies, família Oliván!!! 








19 comentaris:

  1. Ohh! que bé, quina sort poder-ho compartir. Això enriqueix molt més.
    Estan boníssims. Ho dic perque ja fa uns anys vaig tenir una alumna que també eren d'Argentina i, pels vols de nadal em vam portar una capseta... estavem deliciosos!
    Records.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és una sort poder-ho compartir!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  2. olga l'any passat varem fer una calçotada i una argentina en va portar i estaben excelents, eren com aquestos que tambe fan unamolt bona cara. molts petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francesc, són molt bons!!! Res a veure amb los de compra!!
      Són molt suaus.....mmmmm....
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  3. olga, avui ens portes una recepta molt enriquidora! Compartir cultures és fantàstic, també a la cuina. no coneixia els alfajores, dedueixo que l'Eugènia, i al seu torn la Martina, són unes bones cuineres, eh? Tenen una pinta espectacular!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. La cuina és una bona part de la cultura de cadascú, i...ho hem d'aprofitar!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  4. una pinta fantàstica!! i amb dolç de llet!! juasss! genial! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El dolç de llet és molt bo!!! Ha estat un gran descobriment!!! A més, l'Eugenia li posa una quantitat que els fa estar al punt!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  5. N'he vist algun cop en els supermercats però no ho he provat mai. Aquests fets de casa fan molt bona pinta! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com sempre.....tot lo que es fa a casa no té res a veure amb lo del super!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  6. ës una de les coses que té la nostra feina... l'enriquiment personal!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo em sento molt afortunada......faig una feina que m'agrada i gaudeixo amb ella!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Això de compartir és genial!!
    Jo també estic arrancant un nou apartat al meu bloc per publicar receptes que els altres fan, ja siguin pròpies o del meu bloc... el resultat és molt satisfactori. Anims amb la secció que segur que et reporta moltes alegries!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molta sort amb el nou apartat!!!!
      Jo,de moment, estic molt satisfeta amb l'experiència del bloc!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  8. Quina bona pinta que fan, Olga. I la recepta, de primeríssima mà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has vist??? En directe!!!! M'ho vaig passar molt bé!!! És que si coneguessis a l'Eugenia.....és una passada!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  9. Buenisimos esos Alfajores , beso grande !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias, Paula!
      Están buenísimos, tienen una presencia preciosa y se conservan ricamente durante días.
      Soy muy afortunada por tener personas con quien compartir cocina, tradiciones.....
      Ah!! ..y no me hubiera imaginado nunca poder estar en contacto con personas de la otra parte del mundo!!!
      Un beso!!
      Olga

      Elimina
  10. Doncs tenen un aspecte fantàstic! i això de participar la canalla genial! no n'he probat mai, però amb el teu tutorial segur que m'animo!
    Gemma

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!