HAMBURGUESES DE SALMÓ I ESPINACS



La recepta d'aquestes hamburgueses és de la revista nº 51 de Thermomix, la corresponent al mes de Gener de 2013.
És la primera vegada que preparo unes hamburgueses vegetals i...no serà l'última!!!! Em vaig quedar sorpresa amb la reacció dels meus fills........Mentrestant les preparava pensava...."ja veuràs, em diran que no les torni a fer mai més...". I no!!!! La resposta va ser en sentit contrari!!!! 
Són unes hamburgueses que es cuinen al forn, per tant, es fan pràcticament soles!!!
En aquest cas, les vam acompanyar de ceba i tomaca casolana. 

INGREDIENTS:

  • 300 g d'espinacs bullits (ben escorreguts)
  • 100 g de ceba
  • La pell de 1/2 llimona ratllada
  • 400 g de salmó fresc sense pell ni espines (trossejat)
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1 polsim de pebre blanc mòlt
  • 30 g de pa ratllat
ELABORACIÓ:

  1. Precalentar el forn a 220º
  2. Trossejar la ceba i la pell de la llimona, 3 seg/Vel 7
  3. Incorporar el salmó, la sal, el pebre i els espinacs. Triturar 10 seg/vel 5. 
  4. Amb les mans mullades amb una miqueta d'oli, formar les hamburgueses. 
  5. Passar les hamburgueses per pa ratllat i col·locar-les amb una safata de forn folrada amb paper de fornejar. 
  6. Fornejar durant 15 minuts, a 220º. 
  7. Girar les hamburgueses i fornejar-les durant 5 minuts més. 
  8. Servir en un plat i........a gaudir!!!!!







Comentaris

  1. Molt bona idea Olga!
    i si els nens s'ho han menjat sense queixar-se ja tens el truc perquè mengin verdura i a més peix blau!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les van trobar molt bones!!! Un altre dia ho provaré amb una altra classe de peix!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  2. oh, les trobo fantàstiques Olga! Pels qui som poc de carn i molt de salmó... aquestes hamburgueses segur que ens entusiasmen!! Petons

    ResponElimina
  3. M'encanten les hamburgueses vegetals!!! Em quedo amb la recepta, em sembla fantàstica! petons

    ResponElimina
    Respostes

    1. És la primera vegada que preparo unes vegetals!! Quin gran descobriment!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Una bona proposta per variar de les de carn...no m´ho hauria imaginat.

    ResponElimina
    Respostes

    1. Si t'he de dir la veritat......jo tampoc!!! Em van sorprendre moltíssim quan les vaig veure a la revista!!!! De fet, va ser un experiment en el que no confiava gaire......
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  5. OLga, jo sóc de les que mai han preparat una hamburguesa vegetal. Veient com expliques que han triomfat m'animaré segur!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes

    1. Prova-les, Nani!!! Les teves segur que faran més goig que les meves!!! Amb la teva experiència, la teva presentació, la teva fotografia......triomfes segur!!!!
      Molts petons,
      Olga

      Elimina
  6. Oohhhh!!!!! que bones. En vaig un cop de cigrons, i es veritat que les vegetals agraden molt també. Espinacs i salmó una molt bona combinació. M´agrada!!! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Joaquina, són molt bones!! I amb el toc de la llimona.....mmmmm....queden molt bé!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!