Top blocs de receptes

dilluns, 25 de març de 2013

FIDEUÀ DE GALERES, SÍPIA I MUSCLOS



A casa nostra hem donat la benvinguda a la primavera amb una fideuà!!! La primera de la temporada de jardí!!! 
Hem preparat el paeller, he preparat la fideuà i.....hem fet l'aperitiu (que no pot faltar els diuemenges!!!).

La idea de fer la fideuà amb galeres me l'ha donat, l'Agustí CangrejoGrande. Aquesta setmana ha publicat al seu blog una fideuà feta amb escopinyes i galeres......http://cangrejogrande.blogspot.com.es/2013/03/fideos-con-galeras-y-berberechos.html

INGREDIENTS (4p):


  • 1 sípia (talladeta a trossets petits)
  • 6 musclos
  • galeres (les que vosaltres vulgueu)
  • 5-6 alls
  • 400g de fideus núm 2
  • 800g de brou de peix (el doble de brou que de fideus)
  • oli d'oliva i sal


ELABORACIÓ:

  1. En una paella posem l'oli i uns alls. 
  2. Sofregim una mica les galeres i les retirem.
  3. A continuació, sofregim la sípia. 
  4. Al cap d'uns cinc minuts, aboquem els fideus i els anem remenant, a foc mig. Hem d'aconseguir que quedin ben daurats. No hem de parar de remenar!!!!    
  5. Quan els fideus estiguin rossos tornem a posar les galeres i afegim el brou de peix. 
  6. Ho fem coure fins que els fideus estiguin al punt (uns 10-12 minuts....)

 















14 comentaris:

  1. Que bona, Olga! Jo sempre que baixo a Tarragona miro d'aprofitar-ho, allà són molt bones!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les galeres són boníssimes!!!! I pensar que abans estaven tan "desprestigiades".......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Hola, Olga muy rica tu fideua,a mi me gusta mucho y la hago con mucha frecuencia, a ti te ha quedado muy bien y muy buenas las fotoss.Por lo que veo vives en Cataluña, pero tus raíces son de Aragón he visto tu entrada en el mañoso, en la cual haces referencia a Peñasrroyas, yo es que mi residencias es Montalbán, aunque ahora mismo estoy fuera, pero tengo mi casa allí, ya me dirás mas...Un saludo....Me quedo un poquito dando un vistazo por tu blog....

    ResponElimina
    Respostes

    1. ¡Antonia, qué ilusión! Mi padre es de Montalbán!!!Te busco.......
      Besos,
      Olga

      Elimina
  3. Olga amb galeres millora mooolt una fideuà!!! ptnts

    ResponElimina
    Respostes

    1. Doncs....és la primera vegada que la faig amb galeres!!!...i em penso que no serà l'última!!!
      Petons, Marta!!
      Olga

      Elimina
  4. Hola Olga! M'alegro molt que t'agradés la recepta, però com sempre l'alumne passa davant del mestre i en aquest cas així ha estat. Quina bona pinta que fa!
    Moltes gracies per mencionar-me Olga, i disculpa'm per no visitar't-he tot el que jo voldria, he començat a treballar i vaig correns a tot arreu. Que complicat que es fer de mestre!

    Una abraçada Olga.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu comentari, Agustí!!!! M'alegro moltíssim de que tinguis feina!!!!
      Una abraçada,
      Olga

      Elimina
  5. Olga,
    Segur que et va quedar bona. Venint de l'Agustí et vas assegurar.
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bona, Nani!!! És que l'Agustí......és molt Agustí!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Quina fideuada més fabulosa! Li explicaré a la meva mare que n'és l'especialista a casa, a veure si la fa més o menys igual. Per cert, t'he nominat, o no se ben bé com es diu, en el premi best blog, espero que t'agradi!
    http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/03/premi-best-blog.html
    Mònica

    ResponElimina
    Respostes

    1. Mònica, si la teva és l'especialista....segur que la deu fer més bona que aquesta!!!
      Moltes gràcies per la nominació!!! ara entro......
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  7. Quina bona pinta!!! a nosaltres ens agrada molt la fideua.
    Chus

    ResponElimina
    Respostes


    1. Chus, a casa nostra també és dels plats preferits!!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!