Les mones d'enguany han estat diferents. A banda de que no les he fet de pastís, són les primeres que he preparat amb la Thermomix.
La classe de Mones (Taller Thermomix de Móra d'Ebre) que ens van fer l'Andrea i l'Amàlia va ser clau. Vaig aprendre moltíssim!!!! I com no.....em va animar a preparar-les!!!!
La massa, l'he preparat segons les instruccions que ens van donar l'Amàlia i l'Andrea.
Vaig preparar unes 6 mones, amb diferents farcits: perles de xocolata, crema de xocolata (tipus Nutella) i confitura de carabassa i ametlla (de la meva sogra). A sota, trobareu algunes d'elles.....
INGREDIENTS DE LA MASSA:
- 240grs de llet sencera
- 120grs d'oli de gira-sol
- 2 ous
- 100grs de sucre
- 70grs de llevat fresc
- 600grs de farina de força
PASSOS ELABORACIÓ DE LA MASSA:
- Posar la llet, l'oli, el sucre, els ous i el llevat al got. Barrejar 10 segons /Vel. 4
- Afegir la farina i programar 15 segons /Vel.6
- Got tancat, 3 minuts, Velocitat "Espiga".
- Deixar la massa dins del got i tapada amb un drap. Esperar a que augmenti el volum (fins que surt).
- Baixar la massa amb l'espàtula i programar 2 minuts/Vel. Espiga.
- Treure la massa del got (amb les muntades d'oli!!!!), donar-li forma,farcir-la i decorar-la com nosaltres vulguem.
- Deixar reposar fins que torni a doblar el seu volum i enfornar fins que estiguin daurades (180º, 20 min. aprox)
Mona farcida de perles de xocolata i decorada amb sucre i cors de sucre |
Mona farcida de confitura de carabassa i ametlla. Decorada amb fideus de colors de sucre. |
Mona farcida de Nutella i decorada amb sucre i fideus de xocolata |
Mona sense farcir, amb un ou dur al centre |
El dia de l'entrega de les mones les vaig vestir........
Però quin munt de mones Olga!! això si que ése un bon sortit!!
ResponEliminaptns!!
Doncs....encara hi havia alguna més que no vaig fotografiar!!!..i tinc una pendent de fer per dilluns!!!!
Eliminapetons,
Olga
Nena, quin assortit de mones.
ResponEliminaM'apunto la massa feta ambTmx.
Bona pasqua!
Ptnts
Dolça
EliminaDolça, és molt bona. Em penso que està al llibre de "Repostería"......
Bona pasqua!!! Petonets,
Olga
Aquestes mones són esplèndides, i farcides, i quins farcits!!! Genials!!! Ets una artistassa!!!
ResponEliminaAi, Mònica, faig lo que puc!!! Enguany les he fet totes tradicionals!!
EliminaSalut i petons,
Olga
M'agraden molt aquestes mones antigues, sobretot per esmorzar amb la llet. Gràcies per la recepta.
ResponEliminaA nosaltres ens agraden molt aquestes......a diferencia de les de pastís.....volen de seguida!!!! Trosset a trosset...veus que va desapareeixent de la taula!!!!
EliminaPetons,
Olga
que bones! ahir en vaig menjar una d'aquest tipus i em va agradar molt! petons
ResponEliminaÉs que són tan senzilles......Jo crec que agraden tant per això... No són tan vistoses i boniques com les de pastís, però agraden molt.
EliminaSalut i petons,
Olga
Nomes dir una cosa!!! Quina mar de mones!!!!
ResponEliminaJjajajajaj!!! Molt bona!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Olga,
ResponEliminaLa teva Thermomix deu treure fum! T'has tornat una autèntica mestra. Ja et demanaré consell quan el necessiti!
Una abraçada,
Nani
Gaudeixo molt cuinant!!! No pararia!!!!!
EliminaUna abraçada,
Olga
Quina producció!! I totes molt bones.
ResponEliminaVaig gaudir molt preparant-les!!!!
EliminaSalut i petons,
Olga