Top blocs de receptes

dijous, 4 d’abril de 2013

PASTÍS DE XOCOLATA PER A FESTES

Aquest és el pastís que va proposar el blog VELOCIDAD CUCHARA per celebrar l'arribada a la xifra dels 20.000 seguidors a la seva pàgina de Facebook, Cocinar con Thermomix

Per celebrar-ho, havíem d'inundar el mur de la pàgina amb fotografies del pastís de xocolata..... I així va ser!!!!!

A més.....és apte per a celíacs!!!!



INGREDIENTS DEL PASTÍS:
  • 200 grs de xocolata al gust (jo vaig utilitzar 150 negra / 50grs amb llet)
  • 200 grs de mantega
  • 150 grs de sucre blanc
  • 1 culleradeta de cafè soluble (potencia el gust de la xocolata)
  • 5 ous mitjans (o 4 grans tamany L)
  • 1 cullerada de farina Maizena 
  • 1 polsim de sal 
INGREDIENTS DE LA COBERTURA:
  • 150 grs xocolata fondant
  • 50 grs de mantega
  • 5 grs de nata
  • 1 cullerada de mel
  • 10 grs d'aigua
PREPARACIÓ DEL PASTÍS:
  1. Posar la xocolata al got i fer-li uns cops de turbo (posició got tancat) fins que estigui desfeta completament. 
  2. Afegir la mantega. 4 minuts, 37º, vel.2.  
  3. Afegir el sucre, el cafè soluble, els ous, el polsim de sal i la cullerada de farina de Maizena. 15 segons, vel. 4. 
  4. Precalentar el forn a 170º (calor dalt i baix).
  5. Preparar el motlle untant-lo amb una mica de mantega (no molta!!!) 
  6. Fornejar durant 35 minuts a 160º, amb calor dalt i baix. Deixar refredar una mica abans de desmotllar. 




PREPARACIÓ DE LA COBERTURA:


  1. Netejar el got. Posar la xocolata trossejada i fer uns cops de turbo (got tancat) fins que estigui desfeta completament.
  2. Afegir la resta d'ingredients (mantega, nata, mel, aigua) i programar 3 minuts, 37º, Vel.2
  3. Repartir molt bé la cobertura per damunt del pastís i deixar refredar unes 3 hores a la nevera.  

Podeu decorar el pastís amb l'ingredient que més us agradi.
  


Només hi ha una paraula que defineix aquest pastís........EXQUISIT!!!!!






14 comentaris:

  1. Quina cosa més bona, Olga!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai....Dolça!!! Sí que és bo, sí que és bo!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Quin pastís, és per xocolatadictes!! quina passada, en aquests moments tinc la panxa que em protesta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. JJjajajjaj!!És per autèntics xocolataadictes!! A més, la xocolata amb la que es prepara pot ser la que a un més li agradi. Imagina't aquest pastís fet amb xoco del 70% de cacau......uuuuffff!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Hola Olga,

    Aquesta recepta té molt bona pinta!.

    No fa gaire que vaig descobrir el teu bloc, i m'agrada molt. Per això t'he deixat un premi al meu bloc (http://www.e-cuina.blogspot.com.es).

    Una abraçada,

    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel premi!!!!! Et busco!!!
      Salut i petons,Marta!!!
      Olga

      Elimina
  4. Respostes
    1. És per embogir!!!!!! És boníssimaAAAA!!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Això és xocolata al cub!!! Quin desfici!!! Una abraçada Olga!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, Mònica!!! Mooooolta xocolata!!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  6. Avui l'he fet:pastís d'aniversari i ha agradat moltíiiisssiiiim!=) Mª Assumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro moltíssim, Assumpció!!! ;)
      Petonet,
      Olga

      Elimina
  7. Olga,
    Una meravella de pastís...Jo sóc de les que la xocolata no em cansa mai.
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que la xocolata és èxit assegurat!!!
      Bé, sempre hi ha excepcions....al meu fill Joan no li agrada gens!!!!
      Petons, Nani!!!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!