Com altres vegades us he explicat, a Móra d'Ebre comptem amb una associació culinària...."Amics i Amigues de la Cuina". Ens trobem una vegada al mes i compartim els nostres plats. Res més senzill i enriquidor que....COMPARTIR!!!
Hi formem part majoritàriament dones de totes les edats (hi ha algun senyor......però són la minoria). L'ànima del grup és la Conxita Blasi; ho fem a la seva Agrobotiga 7 de Ribera. Ella és la que ens organitza, dinamitza, anima,........
Cada mes.....aprenem alguna cosa nova!!! I com no, trobem una estona per dedicar-nos conjuntament a la nostra passió, la cuina.
Aquesta recepta ens la van explicar l'Elisenda Jardí i la Dori Martí. Gràcies per compartir-la!! A casa ens ha agradat moltíssim!!!
La base d'aquests canelons és la brandada de bacallà. Jo l'he preparat amb la Thermomix. Vosaltres, la podeu fer de manera tradicional o...si voleu, la podeu comprar feta.
L'escalivada és l'ingredient principal de la salsa. Jo he utilitzat un pot de conserva d'escalivada que tenia al rebost (preparo l'escalivada al forn, la poso en pots i després, al bany maria; d'aquesta manera sempre tinc escalivada disponible!!!)
INGREDIENTS:
- Brandada de bacallà
- Plaques de canelons
- Escalivada
- Nata per cuinar
- Sal
- Pebre i nou moscada
- Formatge ratllat per gratinar
- Mantega per muntar la safata del forn
ELABORACIÓ:
- Farcim les plaques de canelons amb la brandada i les anem dipositant al safata del forn (prèviament muntada amb una mica de mantega).
- Preparem la crema d'escalivada: en el pot de la batedora triturem l'escalivada amb la nata, la sal, el pebre i la nou moscada.
- Cobrim els canelons amb la crema i els empolvorem amb formatge ratllat.
- Ho gratinem i ho servim al plat.
Una mica més i...no puc penjar foto dels canelons!!! Els vaig servir als plats, vam començar a dinar i.....quasi m'oblido de fer foto!! Sort dels que em van quedar a la llanda....
Aquesta salsa d'escalivada la faré servir sovint!!! M'encanta!!
ResponEliminaJa veuràs com t'agradarà!!! No és tan pesada com la beixamel!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Qina pinta que tenen aquests canalons!!! i de la salsa... "no te digo ná"!!!
ResponEliminaPasa pel meu blog que tens un parell de premis per recollir ;P
http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2013/05/tanda-de-premis.html
Ptns i Salut!!!
Lourdes.
Moltes gràcies, Lourdes!!!!!
EliminaLa salsa és..boníssima!!!!
Petons,
Olga
Guaauuuu!!!! que gustosos, amb aquests ingredients has aconseguit uns canelons insuperables. M´encanta la teva proposta. Petons,
ResponEliminaJoaquina, són molt bons!!! Em van sorprendre moltíssim!!! Van passar la prova de foc del sogre!!! A ell li encanta l'abadejo.....
EliminaPetons,
Olga
UF! un trio d´ases...Una combinació perfecte per uns canelons d´allò més saborosos.
ResponEliminaSí, Cristina!!!! La combinació de brandada i escalivada....espectacular!!!
EliminaPetons,
Olga
Els canelons la mar d'originals, però el que mes m'ha agradat Olga és la salseta d'escalivada!! Per agafar una barra de pa i no parar!! Jajajaja
ResponEliminaPetonets guapa. MAR, de EQNME
Mar, prova-la!! Ja veuràs com t'agradarà!!! És molt suau.....mmmmm.....
EliminaPetons,
Olga
unos canelones bien buenos con esta combinación y con esta salsa de escalivada
ResponEliminapeto
Miquel, gràcies per les teves paraules!!! Sí que són bons!!! Boníssims!!!!
EliminaPetons,
Olga
M'agrada la idea!!! I la beixamel amb escalivada...mmm li dona un toc!!! ( i això de tindre pots d'escalivada en conserva, genial!!!) Ptnts
ResponEliminaTenir pots d'escalivada al rebost va molt bé!! En pots fer ús quan vols!!!!! A mi m'agrada molt veure el rebost amb diversitat de conserves....
EliminaPetons,
Olga
Felicitats a l'Elisenda i la Dori, trobo que la recepta d'avui és genial! M'imagino el gust que deu tenir, amb la brandada, i ja se'm fa la boca aigua... gràcies per compartir-la també, Olga! Ens anirà molt bé per un dinar de diumenge! Petons
ResponEliminaGràcies, Marina!!!!
EliminaPetonets,
Olga
genial!! aquests canelons han de ser tot un vici! petons
ResponEliminaQuan els provaràs....ja veuràs!!!!!
EliminaPetons,
Olga
La brandada é boníssima, jo en vaig fer l'altre dia amb crêpes i confitura de pebrots dels Fruits Saborosos. Amb canelons és una altra idea que a més amb aquesta salsa i amb la teva escalivada deu ser boníssima. Petons.
ResponEliminaMmm....quines creps!!! De vici!!! La brandada és boníssima....jo me la menjaria sola, acompanyada de pa.
EliminaPetons,
Olga
Nena, només hi falten uns músics tocant el violí, quins canelons!
ResponEliminaNani
Jjajajja, què bona!!!! Quan els tastes....es fa música!!! MMmmmmmmmm.......
EliminaPetonets,
Olga