LLONGANISSA DE CASA NOGALES AL VI BLANC DE LA TERRA ALTA


La llonganissa de la Carnisseria Nogales és la preferida de casa nostra. No hi ha cap com ella!!!! 
La primera vegada que vaig anar a comprar a Casa Nogales (fa uns 17 anys....) ja vaig saber que seria la meva carnisseria de confiança. El tracte....excel·lent, per part de tots i totes.....Marcos, la Juani, la Tere i la Montse. Els productes......de primera qualitat i els elaborats, autènticament casolans. 

Aquesta recepta està feta amb la Thermomix, però com totes, la podeu fer de manera tradicional. Segueix els passos de: sofregir ceba, afegir llonganissa, incorporar el vi, deixar coure un ratet i.....plat enllestit. 

L'oli que he utilitzat és l'arbequí de la Cooperativa de Móra d'Ebre, l'oli "La Picossa". El vi blanc,"L'Arnot" de la SAT La Botera de Batea, de la Terra Alta. Com no!!! Productes de la nostra terra!!!
  
INGREDIENTS: 
  • 200 g de ceba
  • 400 grs de llonganissa tallada a trossets
  • 100 g de vi blanc 
  • 1 fulla de llorer
  • 50g d'oli d'oliva
  • sal 

ELABORACIÓ:

  1. Poseu dins el got la ceba tallada a quarts. 4 segons/vel4. 
  2. Col·locar la papallona. Afegir l'oli i programar 10min/Varoma/vel2. 
  3. A continuació, incorporar la llonganissa i 3min/Varoma/gir esquerra/vel. cullera.
  4. Afegir el vi blanc i la fulla de llorer. 12min/100º/gir esquerra/vel. cullera
  5. Aquest plat el podeu acompanyar amb arròs blanc.