Top blocs de receptes

dilluns, 10 de juny de 2013

LLONGANISSA DE CASA NOGALES AL VI BLANC DE LA TERRA ALTA


La llonganissa de la Carnisseria Nogales és la preferida de casa nostra. No hi ha cap com ella!!!! 
La primera vegada que vaig anar a comprar a Casa Nogales (fa uns 17 anys....) ja vaig saber que seria la meva carnisseria de confiança. El tracte....excel·lent, per part de tots i totes.....Marcos, la Juani, la Tere i la Montse. Els productes......de primera qualitat i els elaborats, autènticament casolans. 

Aquesta recepta està feta amb la Thermomix, però com totes, la podeu fer de manera tradicional. Segueix els passos de: sofregir ceba, afegir llonganissa, incorporar el vi, deixar coure un ratet i.....plat enllestit. 

L'oli que he utilitzat és l'arbequí de la Cooperativa de Móra d'Ebre, l'oli "La Picossa". El vi blanc,"L'Arnot" de la SAT La Botera de Batea, de la Terra Alta. Com no!!! Productes de la nostra terra!!!
  
INGREDIENTS: 
  • 200 g de ceba
  • 400 grs de llonganissa tallada a trossets
  • 100 g de vi blanc 
  • 1 fulla de llorer
  • 50g d'oli d'oliva
  • sal 

ELABORACIÓ:

  1. Poseu dins el got la ceba tallada a quarts. 4 segons/vel4. 
  2. Col·locar la papallona. Afegir l'oli i programar 10min/Varoma/vel2. 
  3. A continuació, incorporar la llonganissa i 3min/Varoma/gir esquerra/vel. cullera.
  4. Afegir el vi blanc i la fulla de llorer. 12min/100º/gir esquerra/vel. cullera
  5. Aquest plat el podeu acompanyar amb arròs blanc. 






6 comentaris:

  1. Vaig fer-ne de similars sense Thermomix (és el que te no tenir-ne), jejeje, el mateix peró amb paella, y la veritat es que, boníssimes!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres ens han encantat!!! Es la primera vegada que les faig!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  2. Aquestes llonganisses han de ser una perdició!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com ho saps!!! Perdició total!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  3. Mare meva, quina llangonissa més bona. En faria un tast ara mateix!

    Molt bé Olga, productes de proximitat, cal fer pàtria

    (et vam enyorar diumenge)

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo vaig pensar molt en vosaltres!!!! Us ho vau passar molt bé!!! Quina experiència!!!! Espero poder estar a la propera.....
      Petons,Dolça!!!!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!