Top blocs de receptes

dimarts, 25 de juny de 2013

VICHYSSOISE D'ABADEJO

Sens dubte, aquest plat ha estat el gran descobriment de la setmana!!! El vaig preparar per al dinar familiar d'ahir, el dia de St. Joan. Va agradar moltíssim......Vaig preparar un petit assortit de cremes (presentades en bols individuals petitets) i una d'elles era aquesta. 

Aquesta recepta és del blog especialitzat en receptes de bacallà, del que sóc seguidora i també podeu trobar enllaçat al meu: http://receptesdebacalla.blogspot.com.es/
Quan fa unes setmanes vaig veure publicada aquesta entrada vaig tenir clar que la prepararia per al dinar de St. Joan. He fet algunes modificacions en les quantitats dels ingredients, però la base és la mateixa. 

El nom del plat potser quedaria més "fi" si li digués "Vichyssoise de Bacallà" però a mi m'agrada més la paraula abadejo; no sona tan fina i delicada però....me la sento més meva. 

INGREDIENTS (6p aprox.):

  • 300 grs de porro
  • 300 grs de patata
  • 200 grs d'abadejo dessalat
  • 200 ml de nata de cuinar
  • aigua 
  • oli d'oliva "La Picossa"
  • sal
  • pebre negre
  • 2 ous durs
ELABORACIÓ:
  1. Tallar el porro a rodanxes i sofregir-lo en una cassola amb oli d'oliva.   
  2. Quan el porro estigui sofregit (a foc lent), afegir les patates i remenar-ho unes quantes vegades.  
  3. Cobrir-ho amb aigua i bullir durant uns 25 minuts. 
  4. 10 minuts abans de finalitzar la cocció, afegir  l'abadejo. 
  5. Una vegada finalitzada la cocció, triturar amb la batedora.    
  6. Per últim, afegir la nata i fer-ho bullir durant 3 minuts aproximadament.  
  7. Servir-la freda i decorada amb l'ou dur ratllat.


23 comentaris:

  1. M. Carmen. M ha quedat bacalla ho probaré te molt bona pinta!!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Cristina, fes-la!!! La propera vegada que la faci, serà amb la Thmx.... a veure què tal surt!!!!
      Petonets, Cristina!!!!
      Olga

      Elimina
  3. Jo també la vaig veure la recepta i em va cridar l'atenció, però encara no m'he animat a fer-la. Després de veure com en dius meravelles...em sembla que la faré aviat.
    I molt bé, abadejo és la teva paraula, doncs em sembla perfecte que la facis servir.Hem de potenciar la parla de cada zona, la nostra llengua és rica i no hem de renunciar a utilitzar-la en tota la seva riquesa
    Un bon final de curs.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolça, m'agraden les teves paraules.....
      Igualment, bon final de curs!!! A veure si aquest estiu ens podem trobar!!!!!
      Petons, Dolça!!!!

      Olga

      Elimina
  4. Aquesta crema de bacallà-abadejo te la pillo per un dia d'aquests! Quina pinta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada que la pillis!!!!! T'agradarà, Mònica!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Si t'agrada el bacallà, abadejo, a Flix també li diuen així, ha de ser molt bo i una manera fina de fer-lo, igual ho faig per St. Pere.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si ho fas....ja m'ho explicaràs!!! Bones festes de St. Pere!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Que senzilla de fer!!!
    Amb el teu permis... me l'emporto posada!!!
    Salut
    Lourdes

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, Lourdes!!!! És molt fàcil!!! I el resultat...excel·lent!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  7. Una molt bona recepta q aviat haurem de fer!!! Una delícia! Felicitats Olga!!ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, ja veuràs com us agradarà!!!!
      Petons!!
      Olga

      Elimina
  8. Hey,

    Nice post..
    Would you like to follow each other on bloglovin and GFC..
    Keep in touch,
    www.beingbeautifulandpretty.com

    ResponElimina
  9. M'agrada molt el bacallà però no he tingut l´ocasió de menjar-lo en crema...apuntat queda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La nostra primera vegada va ser el dia de St. Joan i va agradar molt a tots els convidats!!!
      Salut!!
      Olga

      Elimina
  10. Gràcies, per seguir-me, és un bloc mono-temàtic, però em fa feliç a contribuir que la gent tingui un recopilatori d'aquest producte. Felicitats per la teva recepta. Em confirmes per la teva recepta que ets de les terres del sud o terra alta (abadejo)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, M. Teresa!!!
      Gràcies per crear-la!! Gràcies a tu hem pogut gaudir d'una bona crema!!!
      Doncs sí, sóc de la Ribera d'Ebre!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  11. Segur que a la familia li va agradar. Té una pinta....
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va agradar moltíssim, Nani!!! La tornaré a repetir.....
      Bon cap de setmana!! Petonets,
      Olga

      Elimina
  12. M' anotaré la recepta, segur que és molt bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant!!! Ja em diràs si us ha agradat!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!