Sens dubte, aquest plat ha estat el gran descobriment de la setmana!!! El vaig preparar per al dinar familiar d'ahir, el dia de St. Joan. Va agradar moltíssim......Vaig preparar un petit assortit de cremes (presentades en bols individuals petitets) i una d'elles era aquesta.
Aquesta recepta és del blog especialitzat en receptes de bacallà, del que sóc seguidora i també podeu trobar enllaçat al meu: http://receptesdebacalla.blogspot.com.es/
Quan fa unes setmanes vaig veure publicada aquesta entrada vaig tenir clar que la prepararia per al dinar de St. Joan. He fet algunes modificacions en les quantitats dels ingredients, però la base és la mateixa.
El nom del plat potser quedaria més "fi" si li digués "Vichyssoise de Bacallà" però a mi m'agrada més la paraula abadejo; no sona tan fina i delicada però....me la sento més meva.
INGREDIENTS (6p aprox.):
Aquesta recepta és del blog especialitzat en receptes de bacallà, del que sóc seguidora i també podeu trobar enllaçat al meu: http://receptesdebacalla.blogspot.com.es/
Quan fa unes setmanes vaig veure publicada aquesta entrada vaig tenir clar que la prepararia per al dinar de St. Joan. He fet algunes modificacions en les quantitats dels ingredients, però la base és la mateixa.
El nom del plat potser quedaria més "fi" si li digués "Vichyssoise de Bacallà" però a mi m'agrada més la paraula abadejo; no sona tan fina i delicada però....me la sento més meva.
INGREDIENTS (6p aprox.):
- 300 grs de porro
- 300 grs de patata
- 200 grs d'abadejo dessalat
- 200 ml de nata de cuinar
- aigua
- oli d'oliva "La Picossa"
- sal
- pebre negre
- 2 ous durs
ELABORACIÓ:
- Tallar el porro a rodanxes i sofregir-lo en una cassola amb oli d'oliva.
- Quan el porro estigui sofregit (a foc lent), afegir les patates i remenar-ho unes quantes vegades.
- Cobrir-ho amb aigua i bullir durant uns 25 minuts.
- 10 minuts abans de finalitzar la cocció, afegir l'abadejo.
- Una vegada finalitzada la cocció, triturar amb la batedora.
- Per últim, afegir la nata i fer-ho bullir durant 3 minuts aproximadament.
- Servir-la freda i decorada amb l'ou dur ratllat.
M. Carmen. M ha quedat bacalla ho probaré te molt bona pinta!!
ResponEliminaProva-ho, us agradarà!!!!!
EliminaPetons,
Olga
Es facil Olga! Probare de fer-la
ResponEliminaCristina, fes-la!!! La propera vegada que la faci, serà amb la Thmx.... a veure què tal surt!!!!
EliminaPetonets, Cristina!!!!
Olga
Jo també la vaig veure la recepta i em va cridar l'atenció, però encara no m'he animat a fer-la. Després de veure com en dius meravelles...em sembla que la faré aviat.
ResponEliminaI molt bé, abadejo és la teva paraula, doncs em sembla perfecte que la facis servir.Hem de potenciar la parla de cada zona, la nostra llengua és rica i no hem de renunciar a utilitzar-la en tota la seva riquesa
Un bon final de curs.
Ptnts
Dolça
Dolça, m'agraden les teves paraules.....
EliminaIgualment, bon final de curs!!! A veure si aquest estiu ens podem trobar!!!!!
Petons, Dolça!!!!
Olga
Aquesta crema de bacallà-abadejo te la pillo per un dia d'aquests! Quina pinta!
ResponEliminaM'agrada que la pillis!!!!! T'agradarà, Mònica!!
EliminaPetons,
Olga
Si t'agrada el bacallà, abadejo, a Flix també li diuen així, ha de ser molt bo i una manera fina de fer-lo, igual ho faig per St. Pere.
ResponEliminaPetons.
Si ho fas....ja m'ho explicaràs!!! Bones festes de St. Pere!!!!
EliminaPetons,
Olga
Que senzilla de fer!!!
ResponEliminaAmb el teu permis... me l'emporto posada!!!
Salut
Lourdes
I tant, Lourdes!!!! És molt fàcil!!! I el resultat...excel·lent!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Una molt bona recepta q aviat haurem de fer!!! Una delícia! Felicitats Olga!!ptnts
ResponEliminaMarta, ja veuràs com us agradarà!!!!
EliminaPetons!!
Olga
Hey,
ResponEliminaNice post..
Would you like to follow each other on bloglovin and GFC..
Keep in touch,
www.beingbeautifulandpretty.com
M'agrada molt el bacallà però no he tingut l´ocasió de menjar-lo en crema...apuntat queda.
ResponEliminaLa nostra primera vegada va ser el dia de St. Joan i va agradar molt a tots els convidats!!!
EliminaSalut!!
Olga
Gràcies, per seguir-me, és un bloc mono-temàtic, però em fa feliç a contribuir que la gent tingui un recopilatori d'aquest producte. Felicitats per la teva recepta. Em confirmes per la teva recepta que ets de les terres del sud o terra alta (abadejo)
ResponEliminaHola, M. Teresa!!!
EliminaGràcies per crear-la!! Gràcies a tu hem pogut gaudir d'una bona crema!!!
Doncs sí, sóc de la Ribera d'Ebre!!!
Petons,
Olga
Segur que a la familia li va agradar. Té una pinta....
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
Va agradar moltíssim, Nani!!! La tornaré a repetir.....
EliminaBon cap de setmana!! Petonets,
Olga
M' anotaré la recepta, segur que és molt bona!
ResponEliminaI tant!!! Ja em diràs si us ha agradat!!!
EliminaSalut i petons,
Olga