Top blocs de receptes

dilluns, 15 de juliol de 2013

BRANDADA D'ABADEJO O ELOGI A LA THERMOMIX


Aquesta entrada no sé per on començar-la........Parlo de l'abadejo o de la Thermomix????? 

A casa, l'abadejo ens agrada de totes maneres. Si he de pensar en un plat per un dinar amb família o amics....  l'abadejo és èxit assegurat....però...i la Thermomix?

Fa una miqueta més d'un any que la tinc i només puc dir meravelles. És una de les compres que hem fet a casa de la que més satisfets estem. I dic satisfets perquè som tots els de casa els que estem contents amb ella!!!! Jo, perquè sóc la que la utilitzo, la que se sent complementada a la cuina i m'he animat a preparar plats, masses, mousses, granissats,..que abans no m'atrevia a fer;la Cristina, la meva filla,  perquè la comença a utilitzar i li agrada estar al meu costat a la cuina i....els homes de casa (el meu marit i el meu fill) perquè disfruten amb els plats que elaborem amb ella. 
Només us puc explicar meravelles!!!!  No he abandonat la cuina tradicional;hi ha plats que els continuo cuinant tradicionalment i d'altres amb la Thmx. És un gran complement a la meva cuina!!!

Ah!! Si parlo de la màquina no em puc oblidar de l'Andrea, la nostra comercial. Està sempre que la necessites, dóna una atenció postvenda immillorable, t'engresca a provar coses noves i prepara unes classes de cuina...que són un gran complement. Gràcies, Andrea!!!

Anem a per la recepta??? És del llibre Imprescindible. 

INGREDIENTS:
  • 2 alls
  • 100g d'oli d'oliva verge extra 
  • 100g d'oli de gira-sol
  • 400g d'abadejo dessalat 
  • 70g de llet sencera
  • pebre 
COM HO FAREM?
  1. Trossegem els alls 5segons, vel. 7. Amb l'espàtula, baixem les restes d'all a l'interior del got. 
  2. Incorporem els olis i programem 6min.,temperatura Varoma, vel. cullera. Quan estigui fet, ho retirem a una gerra resistent a la calor i reservem.  
  3. Sense rentar el got, posem l'abadejo, la llet i el pebre. Programem 6min,temp Varoma, vel.1. Quan hagi acabat, obrim la tapa, traiem el got de la màquina i ho deixem refredar uns 10 minuts. 
  4. Tornem a posar el got a la màquina i ho triturem programant 30s, vel progressiva 5-10. 
  5. Amb el cubilet posat a la tapa, programem velocitat 5 (sense programar temps).  Anirem abocant molt a poc a poc l'oli que tenim reservat. Quan haguem finalitzat, posarem la brandada en un bol i la posarem a la nevera.  
La brandada la podem utilitzar per fer canelons, per posar en torradetes, cistelles de pasta de full.......com més us agradi!!! Del que es tracta és de gaudir de la cuina. 


















Us facilito enllaços a altres blogs on podreu trobar la brandada D'ABADEJO cuinada de manera tradicional.....
http://www.lacuinadesempre.cat/2011/10/brandada-de-bacalla.html

http://www.receptes.cat/recepta647/brandada_de_bacalla

I un blog especialitzat en receptes de BACALLÀ..
http://receptesdebacalla.blogspot.com.es/


14 comentaris:

  1. Ostres, està clar que la thermomix és un enginy brutal!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí!!! Estic contentíssima de tenir-la!!! És un gran invent que ens facilita la vida a la cuina. Hi ha gent que diu que és per qui no li agrada cuinar.....jo no penso així.
      Petons, Mònica!!!
      Olga

      Elimina
  2. Quina recepta tant genial!!! A m i m'encantaria tenir la thermomix, però el preu em fa tirar enrere.. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb la Thmx queda genial.....i només són uns minutets!!! Jo vaig estar molts esperant-la...fins que la vaig aconseguir!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Queda boníssima la brandada amb la TMX... i costa tan poquet de fer-la!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Dolça, sí!!! Tan ràpida de fer i tan bona!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. me encanta y en TX queda genial
    Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. És tan bona.....la brandada!!!!
      Petons, Miquel!!
      Olga

      Elimina
  5. que bo!! el abadejo es un cosi del bacallà aixi que li va genial! m'encanta! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres, a les Terres de l'Ebre, al bacallà li diem abadejo. És una paraula molt nostra!!!
      Petons, Roser!!!
      Olga

      Elimina
  6. M'agrada molt l'abadejo o bacallà, i molt la brandada, però això sí, no tnc termomix, així que, tot a mà!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sara, oi que és boníssim!!!! L'abadejo m'agrada de totes les maneres!!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Caram, Olga!! Si que es nota que estàs satisfeta amb la termomix, sí! I sembla que tota la família també! Aquest plat que ens presentes demostra que aquesta màquina pot fer molt bona feina!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Marina!!! Estic molt satisfeta!!!! És un gran complement a la cuina!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!