Top blocs de receptes

dimecres, 10 de juliol de 2013

LLOM EN PASTA DE FULL


Quan vaig a la consulta del dentista, del podòleg......o una sala d'espera on tenim a la nostra disposició revistes per fullejar, aprofito per fer un cop d'ull a l'apartat de les receptes. 

La recepta d'aquest plat, si no recordo malament, em penso que la vaig llegir d'una revista Lecturas........

Per preparar aquest llom ho hem de fer en dos temps diferenciats: el de cocció del llom a la cassola i el del procediment de l'embolcall de la pasta de full. 

INGREDIENTS:

  • 1 peça de llom de dos colors 
  • alls
  • ceba
  • pastanaga
  • sal, oli d'oliva 
  • llorer
  • 1 làmina de pasta de full 
  • pernil dolç o bacon, formatge,sobrassada....al vostre gust!!!
  • 1 ou
ELABORACIÓ:

  1. Fem la cocció tradicional a la cassola de la peça de llom (rostir la peça de llom, les verdures, coure a foc lent....) i ho deixem refredar. Ha d'estar ben fred, sinó, quan posarem la peça de llom damunt de la làmina de pasta de full aquesta es desfarà.   
  2. Estendre la làmina de pasta de full i posar-hi damunt bacon, pernil dolç i formatge, pernil salat, sobrassada......l'ingredient que més us agradi. Jo, aquesta vegada, he posat pernil dolç. 
  3. Precalentem el forn a 180º.
  4. Centrem la peça de llom damunt de la pasta de full i l'emboliquem.     
  5. Ho pintem ben pintat amb ou.  
  6. Ho enfornem fins que la pasta de full estigui daurada (uns 15 min. més o menys).  
  7. Per tallar-ho, també ho hem de deixar refredar.   
  8. Ho podem acompanyar amb la salsa elaborada amb les verdures de la cocció tradicional del llom a la cassola. 





11 comentaris:

  1. Quina casualitat! Jo també acabo de penjar una recepta on faig servir la pasta de full com embolcall! Aquest llom pinta boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica, ara mateix vaig a visitar-te!!!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. El llom fet amb pasta d full sempre queda tan tendre que agrada a tothom, petits i grans! Que bonic, presentat com ho has fet tu! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marina!!! La veritat és que sí, queda molt tendre.
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  3. Ho provarem aquest estiu!!!
    No paras, eh???
    Miriam

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hermanita....¡¡¡¡no se puede parar!!!!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  4. Respostes
    1. Roser...sí que és bo!!! El proper dia que ho faci, hi posaré sobrassada....mmmmmm.......
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  5. Queda molt bo fet així, jo sempre l'acompanyo d'escalivada :-D
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  6. buena combinacion y queda un plato divino
    Buena semana
    Bss

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!