Aquestes crestes les vaig preparar després de veure la publicació de la Mònica al seu blog, ENSUCRAT. Va publicar la recepta d'unes aquestes crestes:
Com jo no puc preparar totes les crestes de pernil dolç i formatge (a casa en tenim un que no li agrada el formatge.....) vaig preparar una alternativa que mai falla, la tonyina, però aquesta vegada amb un toc d'orenga.
Són molt fàcils de fer, us poden ajudar els petits de la casa i no cal fregir-les, les courem al forn.
El farcit el podeu decidir vosaltres: pernil i formatge, tomaca i tonyina, patè de tonyina, sobrassada, ......
Necessitareu un paquet de massa per preparar crestes i el farcit que més us agradi.
CRESTES DE TOMACA I TONYINA
|
Barregeu tomaca fregida casola amb tonyina desfeta |
|
Farciu la cresta amb la massa |
|
Tanqueu la cresta amb una forquilla petita |
CRESTES DE PATÈ DE TONYINA
CRESTES DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE
|
Trieu la classe de formatge que més us agradi!!!! |
Quan les tingueu totes preparades.......
|
Aneu col·locant-les a la safata del forn folrada amb paper de cuina |
|
Pinteu-les amb ou batut |
|
Empolvoreu amb orenga les crestes de tomaca i tonyina |
|
Enforneu-les a 200º fins que estiguin dauradetes |
|
Mmmmm...quina oloreta!!!! |
|
Quin color que tenen!!!! |
|
Les aromatitzades amb orenga ben col·locades a la safata.... |
Acompanyades d'una amanida......ja tenim sopar!!!!Bon profit!!!!
Aquí també n'hi ha una a qui no li agrada el formatge, les de tonyina per mí, doncs, i les de pernil i formatge per la resta dels de casa. I molt millor fetes al forn, ens estalvien els greixos del fregit. Petons.
ResponEliminaEl forn ens estalvia temps i greixos!!!!! De fet....feia molts anys que menjàvem crestes; no m'agradava fregir-les (es trencaven, xuclaven molt oli,....). Ara no és que en mengem moltes vegades, però quan ho fem no tenim tant "remordiment"......
EliminaPetons,
Olga
Tots els ingredients que has triat m'agraden molt, Olga!
ResponEliminaGràcies, Marina!!!! Tenim el mateix gust!!!!
EliminaPetons,
Olga
Que bones les crestes!! I es que tenen tantes opcions de farcit... petons
ResponEliminaTens tota la raó!!! Són molt versàtils!!! Ja tinc uns altres farcits preparats.......
EliminaPetons,
Olga
Unes crestes delicioses...provaré les teves propostes de farcit!
ResponEliminaMònica, tu vas ser la culpable!!! jejejejejej.....
EliminaPetons,
Olga
M'encanten aquestes receptes i tu les expliques molt bé- Besets.
ResponEliminaGràcies per les teves paraules, Sara!!!
EliminaPetons,
Olga
Et pots creure que no fa precisament gaire que m'he aficionat a preparar crestes amb les restes apanyades d'algun menjar?
ResponEliminaMolt interessant!
És una bona manera de reciclar!!!!
EliminaPetons,
Olga
Olga,
ResponEliminaLes crestes de tonyina em fan fer caminates. Allà on vagi si n'hi ha és el meus esmorzar preferit.
Així que ja saps, unes quantes cap a Tarragona.
Nani
Aix....doncs ara....en porto una de cap....ja ho veuràs més endavant!!!!
EliminaPetons,
Olga
Mira Olga, vaig atabalada aquests dies i no tinc gaire temps (ja ho deus haver notat per l'abandonament del meu blog) però tinc la solució... dissabte al matí una carmanyoletaaaaa ;-) Si vols les portes crues ja les courem a casa, quan arribem.
ResponEliminaPTnts i ens veiem moooolt aviat!!! Quines ganes!
Dolça
Abandonament del teu blog???? Però què dius!!!!! Jajjajajaj!!! Jo, aquesta setmana també vaig de cul!!!
ResponEliminaEns veiem ben aviadet!!!
Petons,
Olga
buen festival de empañadillas y buenos rellenos todos
ResponEliminaBss
Gràcies, Miquel!!!! Tinc un altre farcit preparat pel proper dia que les faci!!!
EliminaPetons,
Olga