La carn arrebossada és la reina de la carmanyola!!!! Almenys.....així ho és a casa nostra. Ja la pots fer amb la carn que vulguis.......pit de pollastre, carn magra, cap de llom, llom de dos colors......que sempre triomfa.
Amb aquesta recepta participo a la proposta del blog Memòries d'una Cuinera, "Qui festeja, no sopa"; consisteix en presentar receptes de carmanyola.
Quan preparo la carn arrebossada , m'he acostumat a afegir-li al pa ratllat una mica de timó (farigola). Li dóna un gust molt especial......
La meva mare quasi sempre l'ha preparat d'aquesta manera; jo, també ho faig com ella.
Podem fer dues coses: afegir el timó al pa ratllat en el mateix moment que anem a fer la carn o guardar el pa ratllat amb el timó incorporat dins d'un pot hermètic. Trieu la vostra opció!!!!
Ja veieu, és una manera diferent de fer la carn arrebossada.
INGREDIENTS:
- Llom de dos colors
- Pa ratllat
- Timó (farigola)
- Ou batut
- Sal i oli per fregir la carn
ELABORACIÓ:
Em sembla que no cal que ho expliqui.........
Us deixo unes imatges.....
Bon profit!!!
Pa ratllat i timó |
Ben barrejat..... |
Ja tenim la carn passada per l'ou i el pa ratllat |
La deixem reposar un moment sobre paper de cuina, així el paper s'impregnarà de l'excés d'oli |
M'ha agradat molt, segur que li dona un aroma i gust deliciós. petons
ResponEliminaSí, que li dóna Roser, sí que li dóna!!!!!! Com tu dius, té molt bon gust!!!
EliminaPetons,
Olga
Apa! això del timó no ho he provat mai i segur que li dóna un toc genial! me l'apunto ;).
ResponEliminaProva-ho i em diràs què et sembla!!!!!
EliminaPetons,
Olga
Quin toc aquest del timó!!! te de quedar genial i amb el teu permis, m'el apunto!!!
ResponEliminaPtns i Salut!!!
Lourdes.
I tant que sí, Lourdes!!! Per això estem aquí, oi?? Per compartir receptes!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Òndia... la convocatòria del Memòries... la he oblidat completament, m'ho hauré de mirar a veure si hi arribo a temps!
ResponEliminaNosaltres som molt poc d'arrebossats... potser és que la xiqueta ja és gran, heheh
PTNTS
Dolça
Em penso que sí que tindràs temps!!!
EliminaL'arrebossat....no el faig sovint, però......me'l reclamen contínuament!!!!
Petons,
Olga
Et prenc la idea!!!
ResponEliminaAixí m'agrada!!!!
EliminaPetons,
Olga
Quina bona idea!! nosaltres no fem gaires arrebossats però m'ho apunto pel proper, segur que hi dóna un toc ben diferent i bo ;)
ResponEliminaJo tampoc en faig sovint......només de tant en tant...Si fos pels meus fills...cada setmana!!!!
EliminaPetons,
Olga
Quina bona idea, pa ratllat amb timó! M'imagino l'aroma d'aquest llom...... Mmmm! Petons.
ResponEliminaLa meva mare ho va provar un dia i mira....des de llavors sempre ho fa així!!!! I jo....ho continuo!!!
EliminaPetons,
Olga
Què seria una carmanyola sense llom o pit de pollastre arrebossat? No he posat maig farigola...quin gustet més bo li deu donar.
ResponEliminaCristina, si ho proves....t'agradarà!!!
EliminaPer mi, l'arrebossat és un dels reis de la carmanyola!!!
Petons,
Olga
que buena idea poner tomillo al rebozado,nunca lo he probado
ResponEliminaBuena aportacion
Bss
Prova-ho, Miquel!!! Ja em diràs què et sembla!!!
EliminaPetons,
Olga
La carn arrebossada és la reina de la carmanyola!! A totes les excurssions era la recepta que més triomfava!!
ResponEliminaEl toc de la farigola m'ha agradat molt!! La meva avia algún cop la fa amb romaní picadet!! Una manera diferent de menjar un plat de sempre. Petonets guapa. MAR, de EQNME
Mar, ho continua sent!!! Ho veig quan fem sortides amb l'escola......
EliminaPetons,
Olga
Això d'aromatitzar el pa ratllat m'ho guardo!!!!!!!!!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
tens tota la rao Olga! La carn arrebossada sempre trionfa. Molt bona idea aromatitzar-lo. Petonets i gràcies per participar a Memòries! Petonets
ResponElimina