Top blocs de receptes

dimecres, 9 d’octubre de 2013

COCA DE LLAVANERES


De seguida que vaig tenir a les mans la revista Thermomix del mes d'octubre vaig decidir que la prepararia. I sí, ho vaig fer. I ja en van tres!!!! He aprofitat que teniem sopars i dinars amb amics per preparar-la. 
És una coca molt suau, molt fina, boníssima! I perquè no dir-ho....ha tingut molt èxit. 
Aquesta és una coca tradicional de St. Andreu de Llavaneres, al Maresme. Allí és típic menjar-la la nit de la revetlla de St. Joan. 
Trobareu més informació en aquest enllaç......

INGREDIENTS:

  • 500g de llet sencera
  • 6 ous (2 sencers i 4 separant clares de rovells)
  • 200g de sucre
  • 1 culleradeta de sucre vainillat
  • 2 pessics de sal
  • 50g de farina de rebosteria
  • la pell de 1/2 llimona
  • 1 pessic de canyella mòlta
  • 2 làmines de pasta de full rectangulars
  • 50 g d'ametlla laminada
  • 50 g de pinyons

COM LA PREPAREM? 

A continuació us explico tots el passos seguits, però jo la faig en dos temps. Si l'he de coure al matí, preparo la crema la nit anterior; si l'he de coure per la tarda, preparo la crema al matí. 
  1. Col·loquem la papallona. Aboquem la llet, 2 rovells, 2 ous, 100 g de sucre, el sucre vainillat, un pessic de sal i la farina. 15 segons/vel 4.
  2. Afegim la pell de la llimona i la canyella i programem 8 min/100º/vel.2
  3. Retirem la pell de la llimona i 1min/vel2 (sense temperatura). Reservem la crema en un bol, la cobrim amb film transparent enganxat a la crema i la deixem refredar. Rentem el got. 
  4. Ara és el moment d'encendre el forn, a 200º.
  5. Estem una làmina de pasta de full damunt de la llanda del forn (a sota hi posarem paper vegetal de cuina) i la punxarem amb una forquilla. Pintem amb aigua la vora (1cm més o menys).                      
  6. Aboquem la crema damunt de la làmina de full i la repartim bé (deixarem sense cobrir la vora que abans hem mullat amb igua; és la que utilitzarem per unir les dues làmines).                                 
  7. Damunt, col·loquem la segona làmina de pasta de full. Pressionem les vores i les segellem fent plecs petits amb els dits.      
  8. Col·loquem la papallona. Posen dins el got 3 clares, un pessic de sal i 20g de sucre. Ho programem 3 min/vel 3,5.                 
  9. Afegim 2 rovells i barregem 2 segons/vel. 3,5. Retirem la papallona i ho acabem de barrejar molt suaument amb l'espàtula.                                                  
  10. Aboquem la barreja damunt de la coca i la repartim molt bé per tota la superfície.                   
  11. Empolvorem amb ametlla laminada, afegim els pinyons i els 80g de sucre que tenim reservats.                    
  12. Ho enformen durant uns 20 minuts a 200º o fins que estigui daurada.  
  13. Esperem a que es refredi per tallar-la i gaudir d'ella.







20 comentaris:

  1. òndia, que bona! I no sabia que fos tan entretinguda. N'havia sentit a parlar, però no m'havia plantejat mai com es feia. Em guardo la recepta, per fer-la un dia d'aquests! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, fes-la, ja veuràs què bona!!!! És entretinguda però...val la pena!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Déu n'hi dó la feina que dóna, però el resultat és boníssim!! T'ha quedat genial, ara esmorzaria un trosset jeje.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vulguis vens i et convido!!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  3. Ostres, quina pinta! Ja l'he vista a la revista, però ara que la veig feta per tu I m'imagino el bona que ha d'estar, m'has convençut per fer-la. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et penediràs d'haver-la fet!! Ja veuràs!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. fantastica!! que bones les coques oi??! ideal per esmorzar el cap de setmana! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les coques són part de les meravelles culinàries que tenim!!!! Aquesta és .....deliciosa!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  5. Aquesta coca de Llavaneres té una pinta excepcional...i com deu ser de bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Mònica, sí!!! És molt bona!!!! A tu et quedaria fantàstica, que ets una mestra pastissera!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. es tremenda esta coca y gusta siempre,perfecta te ha quedado
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens va agradar moltíssim!!! És que som molt de...crema!!!!
      Petons, Miquel!
      Olga

      Elimina
  7. La cuina d'Olga devia fer una olor iresistible! Magnífica. Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs......sí!!!! Quina oloreta escampada per tota la casa!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Com que tinc un cosí que viu a Llavaneres i sempre que ens veiem en mengem no n'he fet mai jo d'aquesta coca, i mira que ens agrada. Gràcies per la recepta!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que és molt bona!!!!!! Nosaltres la trobem deliciosa....ens encanta la crema!!!!
      Petonets, Dolça!!!
      Olga

      Elimina
  9. Una coca ben bona i gens difícil, bé la Thermomix ens facilita la feina i dóna molta seguretat de que surti bé.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una abraçada, Nani!!!!
      Ens veurem aviat!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. Ohhh té una pinta impressionant!!! que deliciosa! petons

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!