Top blocs de receptes

dilluns, 21 d’octubre de 2013

COSTELLA DE VEDELLA GUISADA


Els guisats m'encanten per tres motius: El primer, perquè em fan viatjar en el temps...em porten a la cuina de les meves iaies Pura i Micaela i a la de la meva mare; el segon motiu, pels ingredients, la versatibilitat d'aquests, el gust i el fàcil que és fer-los; el tercer, perquè te'ls pots deixar fets del dia abans i, quan treballes, és un aspecte que valores moltíssim. 

El d'avui és un guisat de costella de vedella. La vaig comprar sense intencionalitat; vull dir que vaig anar a la carnisseria, la vaig veure i.....Marcos la va tallar al meu gust. És el que té comprar a la carnisseria: bona qualitat i tall al moment i al gust!!

INGREDIENTS:
  • Costella de vedella tallada a trossos
  • Alls
  • Pastanaga i ceba tallada a trossets
  • 1 ramillet d'herbes
  • Pebre mòlt
  • Vi de cuinar
  • Oli d'oliva extra verge 

COM HO FEM........


1 Calentem l'oli amb uns quants alls (al nostre gust)

2 Sofregim la costella amb els alls



Sofregim fins estar ben daurada!!!

3 Afegim la pastanaga i la ceba

4 Continuem sofregint

5 Aboquem un rajolí de vi de cuinar i...continuem remenant i sofregint

6 Incorporem el ramillet d'herbes 

7 Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure a foc lent durant uns 30 minuts o fins que la vedella està tendra

8 Per últim, incorporem les patates tallades a trossos. Ho deixem coure a foc lent fins que les patates estan fetes. 


Ho podem deixar a la cassola o ho podem guardar a la nevera.......


 Bon profit!!!!






20 comentaris:

  1. un guisado muy facil y muy bueno,pronto con la llegada del frio por aqui ,son los platos mas demandados
    Bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que arribi ben aviat el fred!!!!!
      Bona setmana, Miquel!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Respostes
    1. Sí, Marina, és de les que més m'agraden!!! I com més passa el temps més em fan recordar a les iaies!!!
      Bona setmana!
      Olga

      Elimina
  3. Quina costella més bona... i ja és una recepta "tardoral"
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. JJjajaajaj!!! M'ha agradat molt la paraula "tardoral"!!!!
      Petons i...fins ben aviat!!! Que tinguis una bona setmana,
      Olga

      Elimina
  4. Una recepta molt bona i adequada per a l'estació que estem (encara que el temps no vulgui dur el fred). Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si arriba el fred!!! Tinc moltes ganes!!!!
      Bona setmana,
      Olga

      Elimina
  5. Jo no sóc gaire de guisats, però alguna vegada també m'agrada. Peotns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si algun t'animes a provar-lo...ja em diràs!!!!!
      Bona setmana,
      Olga

      Elimina
  6. Un plat boníssim per al dia a dia. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Sara, ideal pel dia a dia!!! Amb un plat ja ho tens tot!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Quina raó tens, els guisats són una gran solució als dinars dels dies de feina. Aquest és senzillament deliciós, amb els sabors de casa de sempre. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les teves paraules, Chus!!! Els guisats no són costosos de fer i....amb un plat ho tens tot!!!
      Que tinguis una bona setmana!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Mmmmmm I tant que et fan viatjar en el temps!! Ara mateix ho recordo i has fet que hem vingui l'oloreta....
    Jo, la veritat és que faig pocs.
    Una abraçada!
    Miriam

    ResponElimina
    Respostes
    1. A ver si te animas a preparar alguno de vez en cuando.......
      Besos,
      Olga

      Elimina
  9. Si es vol,.... una amanida per acompanyar i resulta un molt bon DINAR! =)MªAssumpció. Que vagi de gust!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Assumpció, tu tens solucions per tot!!!! Que tinguis una bona setmana!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. Quina passada de guisat...que bo per l'hivern!!!

    ResponElimina
  11. Mmm quina bona pinta Olga, aquests plats fan tardor!!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!