Els guisats m'encanten per tres motius: El primer, perquè em fan viatjar en el temps...em porten a la cuina de les meves iaies Pura i Micaela i a la de la meva mare; el segon motiu, pels ingredients, la versatibilitat d'aquests, el gust i el fàcil que és fer-los; el tercer, perquè te'ls pots deixar fets del dia abans i, quan treballes, és un aspecte que valores moltíssim.
El d'avui és un guisat de costella de vedella. La vaig comprar sense intencionalitat; vull dir que vaig anar a la carnisseria, la vaig veure i.....Marcos la va tallar al meu gust. És el que té comprar a la carnisseria: bona qualitat i tall al moment i al gust!!
INGREDIENTS:
- Costella de vedella tallada a trossos
- Alls
- Pastanaga i ceba tallada a trossets
- 1 ramillet d'herbes
- Pebre mòlt
- Vi de cuinar
- Oli d'oliva extra verge
COM HO FEM........
|
1 Calentem l'oli amb uns quants alls (al nostre gust) |
|
2 Sofregim la costella amb els alls |
|
Sofregim fins estar ben daurada!!! |
|
3 Afegim la pastanaga i la ceba |
|
4 Continuem sofregint |
|
5 Aboquem un rajolí de vi de cuinar i...continuem remenant i sofregint |
|
6 Incorporem el ramillet d'herbes |
|
7 Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure a foc lent durant uns 30 minuts o fins que la vedella està tendra |
|
8 Per últim, incorporem les patates tallades a trossos. Ho deixem coure a foc lent fins que les patates estan fetes. |
Ho podem deixar a la cassola o ho podem guardar a la nevera.......
un guisado muy facil y muy bueno,pronto con la llegada del frio por aqui ,son los platos mas demandados
ResponEliminaBona setmana
Espero que arribi ben aviat el fred!!!!!
EliminaBona setmana, Miquel!!
Petons,
Olga
Una recepta tradicional i deliciosa!
ResponEliminaSí, Marina, és de les que més m'agraden!!! I com més passa el temps més em fan recordar a les iaies!!!
EliminaBona setmana!
Olga
Quina costella més bona... i ja és una recepta "tardoral"
ResponEliminaPTNTS
Dolça
JJjajaajaj!!! M'ha agradat molt la paraula "tardoral"!!!!
EliminaPetons i...fins ben aviat!!! Que tinguis una bona setmana,
Olga
Una recepta molt bona i adequada per a l'estació que estem (encara que el temps no vulgui dur el fred). Petons
ResponEliminaA veure si arriba el fred!!! Tinc moltes ganes!!!!
EliminaBona setmana,
Olga
Jo no sóc gaire de guisats, però alguna vegada també m'agrada. Peotns
ResponEliminaSi algun t'animes a provar-lo...ja em diràs!!!!!
EliminaBona setmana,
Olga
Un plat boníssim per al dia a dia. Petons.
ResponEliminaSí, Sara, ideal pel dia a dia!!! Amb un plat ja ho tens tot!!
EliminaPetons,
Olga
Quina raó tens, els guisats són una gran solució als dinars dels dies de feina. Aquest és senzillament deliciós, amb els sabors de casa de sempre. Petons.
ResponEliminaGràcies per les teves paraules, Chus!!! Els guisats no són costosos de fer i....amb un plat ho tens tot!!!
EliminaQue tinguis una bona setmana!!!
Petons,
Olga
Mmmmmm I tant que et fan viatjar en el temps!! Ara mateix ho recordo i has fet que hem vingui l'oloreta....
ResponEliminaJo, la veritat és que faig pocs.
Una abraçada!
Miriam
A ver si te animas a preparar alguno de vez en cuando.......
EliminaBesos,
Olga
Si es vol,.... una amanida per acompanyar i resulta un molt bon DINAR! =)MªAssumpció. Que vagi de gust!
ResponEliminaAssumpció, tu tens solucions per tot!!!! Que tinguis una bona setmana!!!!
EliminaPetons,
Olga
Quina passada de guisat...que bo per l'hivern!!!
ResponEliminaMmm quina bona pinta Olga, aquests plats fan tardor!!
ResponElimina