Aquest arròs el vaig cuinar el dia següent d'anar a Barcelona, a la presentació del Mercat de Mercats (començament del mes d'octubre). L'arròs de bacallà i bolets amb els que ens va deleitar el restaurant Ca La Nuri em va fer venir ganes de cuinar un arròs amb bolets.
Vam arribar tard a casa, per tant, vaig haver de "triar" els ingredients entre els que tenia al rebost i al congelador. La "tria" va ser ràpida: magret d'ànec i barreja de bolets deshidratats.
Amb aquests ingredients vam gaudir d'un arròs de diumenge ben especial.
INGREDIENTS (4p):
- 1 Magret d'ànec tallat a trossets
- Variat de bolets deshidratats. Els posarem en un bol amb aigua, per tornar-los a hidratar.
- 1 Ceba mitjana
- 4 tasses de cafè Arròs del Delta de l'Ebre
- Brou de verdures (com cuinarem l'arròs al forn, necessitarem una mica més del doble de brou que d'arròs)
COM HO FAREM.....
- En una paella, sofregirem la ceba a foc molt, molt lent.
- En un altra paella, sofregirem l'ànec fins que estigui ben daurat.
- Precalentarem el forn a 250º aproximadament.
- Una vegada tinguem la ceba i l'ànec sofregits, agafarem la paellera i posarem una mica d'oli a calentar.
- Quan l'oli sigui calent, afegirem l'ànec i la ceba i li farem unes voltes ràpides.
- A continuació, incorporarem l'arròs i el sofregirem durant uns dos minuts.
- Tot seguit, afegirem els bolets i ho continuarem remenant durant 2 minuts més (més o menys).
- Finalment, abocarem el brou de verdures i l'introduirem al forn. El farem coure uns 18 minuts. Quan apagarem el foc el deixarem reposar durant 2 minuts.
Ho emplatarem i gaudirem d'un bon plat d'arròs.
Unmmmm, ha d'estar aquest arrosset!! , Vaig provar el de la Nuri i estava molt bo.
ResponEliminaEl de la Nuri és un altre nivell!!!! El meu és d'anar per casa!!!
EliminaSalut!
Olga
Que bo! Amb un arrosset així qui no d'inspira per a un meravellós cap de setmana!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Una pregunteta, no fas servir l'aigua de rehidratar els bolets?
EliminaAfegida al caldo de verdures potencia el sabor i l'aroma del plat!
M'ho apunto, Dolça!!!! Pel proper arrosset.......
EliminaUna abraçada,
Olga
Genial, Olga!! És que ja sento l'oloreta des d'aquí!! hi hi hi. Petonets
ResponEliminaSí, sí que feia bona oloreta!!! Em va sorprendre a mi mateixa....no m'esperava que quedés tan bo!!!
EliminaPetons, Marina!!!
Olga
Uuauu! quina combinació tant exquisita!! Un arròs de luxe. petons
ResponEliminaA vegades, sense esperar-ho......els plats ens sorprenen!!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Apa, amb aquest rebost ja poden sortir coses bones, ja! Ara que, sense la mà de la cuinera, malament aniríem. T'ha quedat un arròs d'allò més bo, a jutjar per les imatges. Si en sobra una miqueta, ja ho saps. Petons.
ResponEliminaQuan el tornaré a fer........vens a casa nostra!!!!!! Va ser una improvisació sorprenent!!!
EliminaPetons,
Olga
Mai he provat una arròs d'ànec. L'ànec m'agrada molt, o sigui que aquest arròs me'l cruspiria de bona gana!
ResponEliminaDoncs, prova-ho, Mònica!!!! Jo és la segona vegada que faig arròs amb ànec!!!! Queda molt suau i molt bo!!!
EliminaPetons,
Olga
Ostres que bo que ha d'estar! Mai he fet l'arros al forn, ho he de provar.
ResponEliminaCristina, doncs fes-ho!!!! Ja veuràs què bo queda!! Se li fa una capa al damunt.....boníssima!!!! I tot l'arròs és cou per igual!!!
EliminaPetons,
Olga
Ostres Olga!! Amb aquests ingredients com no vols que et surti un arròs de primera!! Segur que era tant o més bo que el que vas menjar a Bcn!! A mi és que el magret d'ànec i els bolets em tornen boja!!
ResponEliminaPetonets guapa i bon cap de setmana. MAR, de EQNME