Top blocs de receptes

divendres, 8 de novembre de 2013

ARRÒS D'ÀNEC AMB BOLETS



Aquest arròs el vaig cuinar el dia següent d'anar a Barcelona, a la presentació del Mercat de Mercats (començament del mes d'octubre). L'arròs de bacallà i bolets amb els que ens va deleitar el restaurant  Ca La Nuri em va fer venir ganes de cuinar un arròs amb bolets. 

Vam arribar tard a casa, per tant, vaig haver de "triar" els ingredients entre els que tenia al rebost i al congelador. La "tria" va ser ràpida: magret d'ànec i barreja de bolets deshidratats.
Amb aquests ingredients vam gaudir d'un arròs de diumenge ben especial.

INGREDIENTS (4p):
  • 1 Magret d'ànec tallat a trossets 
  • Variat de bolets deshidratats. Els posarem en un bol amb aigua, per tornar-los a hidratar.   
  • 1 Ceba mitjana
  • 4 tasses de cafè Arròs del Delta de l'Ebre 
  • Brou de verdures (com cuinarem l'arròs al forn, necessitarem una mica més del doble  de brou que d'arròs)

COM HO FAREM.....
  1. En una paella, sofregirem la ceba a foc molt, molt lent. 
  2. En un altra paella, sofregirem l'ànec fins que estigui ben daurat.   
  3. Precalentarem el forn a 250º aproximadament. 
  4. Una vegada tinguem la ceba i l'ànec sofregits, agafarem la paellera i posarem una mica d'oli a calentar. 
  5. Quan l'oli sigui calent, afegirem l'ànec i la ceba i li farem unes voltes ràpides. 
  6. A continuació, incorporarem l'arròs i el sofregirem durant uns dos minuts. 
  7. Tot seguit, afegirem els bolets i ho continuarem remenant durant 2 minuts més (més o menys).   
  8. Finalment, abocarem el brou de verdures i l'introduirem al forn. El farem coure uns 18 minuts. Quan apagarem el foc el deixarem reposar durant 2 minuts.   

Ho emplatarem i gaudirem d'un bon plat d'arròs.



 


16 comentaris:

  1. Unmmmm, ha d'estar aquest arrosset!! , Vaig provar el de la Nuri i estava molt bo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El de la Nuri és un altre nivell!!!! El meu és d'anar per casa!!!
      Salut!
      Olga

      Elimina
  2. Que bo! Amb un arrosset així qui no d'inspira per a un meravellós cap de setmana!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una pregunteta, no fas servir l'aigua de rehidratar els bolets?
      Afegida al caldo de verdures potencia el sabor i l'aroma del plat!

      Elimina
    2. M'ho apunto, Dolça!!!! Pel proper arrosset.......
      Una abraçada,
      Olga

      Elimina
  3. Genial, Olga!! És que ja sento l'oloreta des d'aquí!! hi hi hi. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí que feia bona oloreta!!! Em va sorprendre a mi mateixa....no m'esperava que quedés tan bo!!!
      Petons, Marina!!!
      Olga

      Elimina
  4. Uuauu! quina combinació tant exquisita!! Un arròs de luxe. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vegades, sense esperar-ho......els plats ens sorprenen!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  5. Apa, amb aquest rebost ja poden sortir coses bones, ja! Ara que, sense la mà de la cuinera, malament aniríem. T'ha quedat un arròs d'allò més bo, a jutjar per les imatges. Si en sobra una miqueta, ja ho saps. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan el tornaré a fer........vens a casa nostra!!!!!! Va ser una improvisació sorprenent!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Mai he provat una arròs d'ànec. L'ànec m'agrada molt, o sigui que aquest arròs me'l cruspiria de bona gana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs, prova-ho, Mònica!!!! Jo és la segona vegada que faig arròs amb ànec!!!! Queda molt suau i molt bo!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Ostres que bo que ha d'estar! Mai he fet l'arros al forn, ho he de provar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cristina, doncs fes-ho!!!! Ja veuràs què bo queda!! Se li fa una capa al damunt.....boníssima!!!! I tot l'arròs és cou per igual!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Ostres Olga!! Amb aquests ingredients com no vols que et surti un arròs de primera!! Segur que era tant o més bo que el que vas menjar a Bcn!! A mi és que el magret d'ànec i els bolets em tornen boja!!
    Petonets guapa i bon cap de setmana. MAR, de EQNME

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!