El llegum no falta als nostres plats de cada dia. Un dia a la setmana, tant a l'hivern com a l'estiu, el dediquem als llegums. A l'estiu fem amanides fredes i a l'hivern......plats ben calents.
Avui us presento unes llenties amb arròs fetes amb la Thermomix (he adaptat una recepta del llibre "Cuida tu Salud").
Aquestes, per primera vegada, porten carabassa. Tenia un trosset de carabassa que havia quedat de fer un puré i vaig pensar..."mira, i si provo de posar-la a les llenties?". La vaig encertar!!!
- 300g de llenties
- 1 ceba petita
- 2 alls
- 1 pastanaga
- 1 trosset de carabassa (al vostre gust)
- xoriço (a rodanxes o en virutes)
- 1 fulla de llorer
- pebre roig mòlt
- 100g d'arròs
- 1000g d'aigua
- 1 culleradeta de sal
- 50g d'oli d'oliva
COM HO FAREM.....
- Hem de posar les llenties en remull durant 2 hores (com a mínim).
- Posem dins del got la ceba i l'all. Trossegem durant 4segons a vel.4.
- Afegim la pastanaga i la carabassa tallades a daus petits. Incorporem l'oli i programem 5 min/Varoma/vel 1.
- Ara, toca incorporar el xoriço. Programem 2 min/100º/gir esquerra/velocitat cullera.
- Afegim les llenties (rentades i escorregudes), el llorer, l'aigua, la sal i el pebrot roig mòlt. Programem 20min/100º/gir esquerra/velocitat cullera
- Per finalitzar, incorporem l'arròs i programem 11min/100º/gir esquerra/velocitat cullera.
I....a gaudir dels llegums!!!!!!!
una combinacion molt gustosa
ResponEliminaI sorprenent!!!! Ens ha agradat molt!!! No m'ho imaginava....
EliminaSalut!
Olga
No ho hagués provat mai de fer amb carabassa però segur que t'han quedat delicioses! petons
ResponEliminaMira....jo és la primera vegada!!!!! I ens ha agradat molt!!!
EliminaPetons,
Olga
Ostres, amb carabassa... la faig servir tan poc.
ResponEliminaPTNTS
DolçA
Jo.....la vaig començar a utilitzar per primera vegada l'hivern passat!!!! Ma mare no l'ha cuinat mai...i jo...no m'ho havia plantejat; una companya de la feina em va regalar una carabassa i......ens va agrada molt!!!!
EliminaPetons, Dolça!!
Olga
Fa dies que no menjo un plat de llenties amb verdures i xoriço. Aquest que has fet té una presència que diu "menja'm". I la carabassa és molt bona idea. M'has fet venir ganes de fer llenties.... Mmmm. Petons.
ResponEliminaDoncs...vinga!!! A preparar unes llenties!!!!! A veure si t'agraden aquestes.......
EliminaPetons,
Olga
Una combinació ideal Olga!!! Jo a vegades quan no trobo pastanagues a la nevera també hi poso carabassa a les llenties!! :P
ResponEliminaPetonets guapa. MAR, de EQNME
Sí, Mar!!!! Ens ha agradat molt!!! Un gran descobriment el posar carabassa a les llenties!!! No m'ho hagués imaginat mai.....
EliminaPetons, Mar!!!
Olga
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaA casa en posem a tot arreu, tenim publicats uns cigrons amb carbassa i comí que són realment bons! Aquestes llenties diuen "menja'm!"!!!
ResponEliminaPetons
Sandra
A partir d'ara aniré incorporant la carabassa a altres plats!!!!! No em pensava que sortirien tan bones!!!!
EliminaPetonets,
Olga
Sempre ens portes unes receptes molt sanes, és el que cal.
ResponEliminaBesets.
Sara...ens hem de cuidar!!!!! La salut és lo més important!!!!
EliminaPetonets!!!
Olga
Mmm quina bona pinta que fan Olga, són ben diferents a les meves provaré de posar-hi arròs el pròxim cop!!
ResponEliminaProva-ho, ja veuràs que bones!!!!! A mi m'agraden molt les llenties amb arròs!!!
Eliminapetons,
Olga
La carbassa és tan versàtil! Trobo que és un fruit que queda bé a un munt de plats, dolós i salats! Una abraçada!
ResponEliminaEstic en ple procés de descobriment!!!....i m'està sorprenent!!!!!
EliminaPetons,
Olga
Hermoso preparado de lentejas me encanta con arroz,abrazos.
ResponElimina