Top blocs de receptes

dissabte, 21 de desembre de 2013

CREMA DE PORROS AMB BACALLÀ I PERA

Aquesta crema és la que vaig preparar per al Taller de Cuina dels Amics i amigues de la Cuina de Móra d'Ebre del mes de novembre i pel taller de cuina de l'Associació d'Exalumnes de l'Escola .......de St. Carles de la Ràpita. La idea la vaig agafar del bloc especialitzat en receptes de bacallà, RECEPTES DE BACALLÀ (http://receptesdebacalla.blogspot.com.es/).

És una crema festiva, molt suau i.....sorprenent. I, com no, molt fàcil de fer. No té cap complicació!!!!

Anem a veure com es fa!!!

INGREDIENTS:

  • 2 porros grans 
  • 3 patates grosses 
  • 200 grs de bacallà 
  • 2 peres grans 
  • 150 ml de nata líquida per cuinar
  • Aigua
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre 
COM LA FEM? 


1. Sofregir el porro 
2. Quan el porro està una mica daurat, afegir les patates tallades a trossos. Continuar sofregint una mica, vigilant que no es cremi el porro. 
3. Afegir aigua fins cobrir-ho tot. Ho fem coure uns 20 minuts. 

4. Afegim el bacallà i la pera. Ho fem coure uns 10-15 minuts més (segons com estigui la patata i la pera; depenent de la classe que siguin costarà més o menys estona coure-ho).

5. Apaguem el foc i ho triturem amb la batedora. Empolvorem amb pebre mòlt. Afegim la nata i li fem fer un bull remenant molt sovint. Ja la tenim enllestida!






15 comentaris:

  1. Mmmmmper nadal no que ja tinc menú triat...però caurà algun dia seguríssim!!!!!

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com us agradarà!!!
      Bones vacances!!!! ;)
      Petons, Dolça!
      Olga

      Elimina
  2. Olga una magnífica proposta! A mi que el bacallà m'encanta, trobo que aquesta crema ha de ser deliciosa!!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica, doncs si t'agrada el bacallà no te la pots perdre!!!!
      Petons i...bon cap de setmana!!!
      Olga

      Elimina
  3. Oooh, quina combinació de sabors! Em sembla que t'agafo la idea pel sopar de la Nit de Nadal, estava buscant una crema lleugera i diferent, i aquesta estic segura que agradarà a tothom. Gràcies i molt bones festes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. OOOhhh!!! Moltes gràcies!!!!!
      Que tingueu una bona Nit de Nadal!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  4. Me la copio ara mateix, no m'agrada el peix i provaré si d'aquesta manera mel puc empassar, jejejj gràcies! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs...ja veuràs com t'agrada!!! A més, li pots posar la quantitat de bacallà que tu vulguis!!!!
      Petons i bones Festes!!!
      Olga

      Elimina
  5. Gracies, i Bon Nadal i Any Nou Olga
    Soc la Teresa de Receptes de Bacalla
    Petons.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bon 2014, Teresa!!!!
      Sóc una fidel seguidora teva!!! El bacallà ens encanta!!! I tu prepares unes coses tan boooonessss......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Mare mevaaa m'he quedat sense paraules, ha de ser boníssssima la combinació salat - dolç!
    Espero que les festes anessin molt bé i tinguis una bona entrada d'any!
    Aquests dies he tingut una mica de feina i no he pogut pasar tant.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és bona, Núria!!!! Molt bona!!!
      Igualment et desitjo un bon 2014!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Nena,
    Això de posar pera a la crema m'ha semblat divina. M'encanta cuinar amb peres. I bacallà, que bo! Enhorabona per haver-te tocat el llibre de la Julia Child. A mi m'agrada molt. Per cert, estic preparant una trobada de blogaires a Tarragona per al dia 22 de febrer. Espero que vinguis!
    Una bona entrada d'any,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nani!!! Sí estic molt contenta pel regal del llibre. És que va ser tot tant seguit!! Vaig veure la teva recepta, vaig recordar la pel·lícula, em vaig posar a buscar el llibre (si no m'hagués tocat al sorteig l'hagués demanat als Srs. Reis!!).....
      Estaré encantada d'anar a la trobada de blogaires!! Segur que serà genial!!! Ets una gran amfitriona......
      Feliç 2014 i molts petonets,
      Olga

      Elimina
  8. OLga, m'agrada molt la combinació!! em sembla que aquesta setmana en farem!!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!