Aquesta crema és la que vaig preparar per al Taller de Cuina dels Amics i amigues de la Cuina de Móra d'Ebre del mes de novembre i pel taller de cuina de l'Associació d'Exalumnes de l'Escola .......de St. Carles de la Ràpita. La idea la vaig agafar del bloc especialitzat en receptes de bacallà, RECEPTES DE BACALLÀ (http://receptesdebacalla.blogspot.com.es/).
És una crema festiva, molt suau i.....sorprenent. I, com no, molt fàcil de fer. No té cap complicació!!!!
Anem a veure com es fa!!!
INGREDIENTS:
- 2 porros grans
- 3 patates grosses
- 200 grs de bacallà
- 2 peres grans
- 150 ml de nata líquida per cuinar
- Aigua
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
COM LA FEM?
|
1. Sofregir el porro |
|
2. Quan el porro està una mica daurat, afegir les patates tallades a trossos. Continuar sofregint una mica, vigilant que no es cremi el porro. |
|
3. Afegir aigua fins cobrir-ho tot. Ho fem coure uns 20 minuts. |
|
4. Afegim el bacallà i la pera. Ho fem coure uns 10-15 minuts més (segons com estigui la patata i la pera; depenent de la classe que siguin costarà més o menys estona coure-ho). |
|
5. Apaguem el foc i ho triturem amb la batedora. Empolvorem amb pebre mòlt. Afegim la nata i li fem fer un bull remenant molt sovint. Ja la tenim enllestida!
|
|
Mmmmmper nadal no que ja tinc menú triat...però caurà algun dia seguríssim!!!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Ja veuràs com us agradarà!!!
EliminaBones vacances!!!! ;)
Petons, Dolça!
Olga
Olga una magnífica proposta! A mi que el bacallà m'encanta, trobo que aquesta crema ha de ser deliciosa!!! Petons!
ResponEliminaMònica, doncs si t'agrada el bacallà no te la pots perdre!!!!
EliminaPetons i...bon cap de setmana!!!
Olga
Oooh, quina combinació de sabors! Em sembla que t'agafo la idea pel sopar de la Nit de Nadal, estava buscant una crema lleugera i diferent, i aquesta estic segura que agradarà a tothom. Gràcies i molt bones festes!
ResponEliminaOOOhhh!!! Moltes gràcies!!!!!
EliminaQue tingueu una bona Nit de Nadal!!
Salut i petons,
Olga
Me la copio ara mateix, no m'agrada el peix i provaré si d'aquesta manera mel puc empassar, jejejj gràcies! petons
ResponEliminaDoncs...ja veuràs com t'agrada!!! A més, li pots posar la quantitat de bacallà que tu vulguis!!!!
EliminaPetons i bones Festes!!!
Olga
Gracies, i Bon Nadal i Any Nou Olga
ResponEliminaSoc la Teresa de Receptes de Bacalla
Petons.....
Molt bon 2014, Teresa!!!!
EliminaSóc una fidel seguidora teva!!! El bacallà ens encanta!!! I tu prepares unes coses tan boooonessss......
Petons,
Olga
Mare mevaaa m'he quedat sense paraules, ha de ser boníssssima la combinació salat - dolç!
ResponEliminaEspero que les festes anessin molt bé i tinguis una bona entrada d'any!
Aquests dies he tingut una mica de feina i no he pogut pasar tant.
Petons
Sí que és bona, Núria!!!! Molt bona!!!
EliminaIgualment et desitjo un bon 2014!!!
Petons,
Olga
Nena,
ResponEliminaAixò de posar pera a la crema m'ha semblat divina. M'encanta cuinar amb peres. I bacallà, que bo! Enhorabona per haver-te tocat el llibre de la Julia Child. A mi m'agrada molt. Per cert, estic preparant una trobada de blogaires a Tarragona per al dia 22 de febrer. Espero que vinguis!
Una bona entrada d'any,
Nani
Nani!!! Sí estic molt contenta pel regal del llibre. És que va ser tot tant seguit!! Vaig veure la teva recepta, vaig recordar la pel·lícula, em vaig posar a buscar el llibre (si no m'hagués tocat al sorteig l'hagués demanat als Srs. Reis!!).....
EliminaEstaré encantada d'anar a la trobada de blogaires!! Segur que serà genial!!! Ets una gran amfitriona......
Feliç 2014 i molts petonets,
Olga
OLga, m'agrada molt la combinació!! em sembla que aquesta setmana en farem!!
ResponElimina