ARRÒS AMB ESPINACS, MONGETES DE COLOR I TONYINA


Estava esperant la revista Thermomix del mes de gener per un motiu força especial: aquest mes està dedicada a la delegació de Tarragona! I com no, esperava veure  l'Andrea, l'agent comercial de la nostra població. 

He trobat receptes que m'han cridat força l'atenció, d'altres tradicionals que feia dies que buscava i, per sorpresa, la recepta de la massa dels pastissets. Tan aviat com tingui temps faré uns quants pastissets i li donaré a tastar a la meva sogra, la "mestra pastissetera" de la nostra família. A veure què n'opina.....

Però bé, la recepta que he preparat avui és una de diari, de dinar de cada dia. És una combinació força original, que no havia vist mai: arròs, fesols vermells, espinacs i tonyina (en conserva).

INGREDIENTS (6 racions)
  • 30 g d'oli d'oliva 
  • 200g de ceba tallada a quarts
  • 100g de tomàquet natural (jo el poso dels pots de conserva de l'estiu)
  • 900g d'aigua
  • 1 culleradeta de sal
  • 250g d'arròs llarg
  • 400g d'espinacs congelats (prèviament descongelats) 
  • 250g de mongetes de color en conserva (rentades i escorregudes)
  • 250g de tonyina en conserva 
COM HO FEM? 
  1. Posem dins el got l'oli, la ceba i la tomaca. 5segons/vel5. Sofregim 5 min/Varoma/vel1.
  2. Aboquem l'aigua i l'arròs, ho remenem amb l'espàtula. Col·loquem el varoma amb els espinacs (ben escorreguts) i les mongetes. Programem 16 min/Varoma/gir esquerra/vel. cullera.
  3. Quan ha acabat la cocció, col·loquem en un recipient els espinacs, les mongetes i el contingut del got (arròs caldós). Ho barregem bé. 
Ja tenim enllestit un plat ben senzill per al dia a dia!!! Bon profit!!











Comentaris

  1. Ha de ser ben bonet aquest arròs!
    Aquest cap de setmana faré els paastissets... de carabassa heheh
    Ptnts
    Dolçs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja m'explicaràs com queda la pasta dels pastissets!!!!! Segur que et quedaran boníssims!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Un arròs com aquest ve molt de gust després dels dinars d'aquestes festes. Per cert, vaig pensar en tu quan vaig llegir la recepta dels pastissets! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjjejejej...és que sóc de la terra del pastisset!!!!
      L'arròs és molt suau....com tu dius, ideal per als dinars de després de festes.
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Ei! Doncs que bona aquesta recepta del llibre que has triat! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Marina!!! El més important és....que ha agradat a tots els de casa!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Respostes
    1. Sí, és molt bo!!! És molt suau....i molt equilibrat; ideal per als dies posteriors als desgavells gastronòmics del Nadal!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Ohh quina bona pinta ja l'he vist aquest arròs jo també rebo la revista. Hi ha uns calamars saltejats que fan molt bona pinta aquest mes, segurament el provaré l'arròs perque a casa ens agrada molt però sense les mongetes.
    Bon any!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Judith...jo també he posat l'ullet als calamars!!!! Crec que en trauré força profit de la revista d'aquest mes!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Apa quina combinació més original!! i ben nutritiva i complerta, ideal per salvar un dinar amb plat únic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Eva!!!! Em va cridar l'atenció i la vaig fer immediatament!!!! Ens ha agradat molt...a tots, grans i petits!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. buena combinacion y soluciona con nota el dia a dia
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem de procurar fer bones receptes per al dia a dia!!!! I també, anar provant plats diferents.....Sovint dediquem molt temps a la cuina de festa, de cap de setmana...i la del dia la deixem una mica de costat. Li hem de donar una mica més de "carinyo"!!!
      Petons i bon cap de setmana, Miquel!!!
      Olga

      Elimina
  8. La combinació d'arròs amb espinacs a mi m'encanta!! I aquesta sembla boníssima també! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Roser, ha quedat molt bo!!! És que són dos ingredients que combinen molt bé, oi?? Els espinacs són tan bons....mmmmm......
      Petons!
      Olga

      Elimina
  9. M'encanta aquesta denominació de "mongetes de color"!!! Mmmmm!!! Tu dius que és un plat de diari, però jo el trobo extraordinari! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjajajajaj!!! És que no sabia ben bé com anomenar-les!!!! He fet una traducció literal de com les anomenàvem a casa meva (a casa dels meus pares....): judías de color; teníem las "judías blancas, las judías pintas y las judías de color".
      Petons, Mònica!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. Hola! T'he conegut pel blog del Chus i m'agrada molt el que veig! Em sembla que has preparat un arros molt sa i molt bo! M'encanta com t'ha quedat i la presentacion en les cassoletes aquestes, m'encanta! Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!