Top blocs de receptes

dimarts, 21 de gener de 2014

CUA DE VEDELLA ESTOFADA


Feia temps que tenia ganes de cuinar cua de vedella i, mira quina casualitat, que vaig un divendres a la carnisseria i tenien una cua de vedella amb un cartell que posava "Olga, compra'm". I, com no, vaig accedir a a la seva petició. 

Quan vaig arribar a casa vaig anar directa a l'Enciclopèdia de la Cuina Catalana i vaig buscar una recepta adient. No vaig tardar gaire en decidir-me......cua de vedella estofada. 


INGREDIENTS:
  • Sagí (llard)
  • Cua de vedella (tallada a trossos regulars)
  • 1 ceba grossa 
  • 3 tomàquets ratllats
  • 1 copa de vi ranci 
  • 1 manat d'herbes aromàtiques
  • Pebre, sal
  • Aigua (o brou)
COM HO FEM......
  1. Salpebrem la carn
  2. En una cassola posem el sagí i sofregim els talls de cua.Els retirem.                              
  3. Sofregim la ceba i la tomaca.        
  4. Quan tenim el sofregit ben fet, incorporem la cua de vedella i el manat d'herbes, la mullem amb el vi ranci i ho deixem reduir.                            
  5. Afegim l'aigua (no cal que cobreixi tota la carn) i ho deixem coure fins que la carn està ben tendra.   
Emplateu i gaudiu d'una bona recepta de cuina tradicional.
La trobareu més bona si la feu d'un dia per l'altre.....



18 comentaris:

  1. Aquest és un plat de sempre, tastar-lo és recordar la cuina de la mare, de la padrina..... un estofat molt saborós I que amb el fred ve molt de gust. I el pa que hi sucaria! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Chus, són d'aquells plats que no els hem de perdre!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Nena, quina bona pinta! aquest és un d'aquells plats que sí o sí fan festa major!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marina!!!
      A l'hivern m'agrada cuinar aquest tipus de plat....El fas el dia anterior...el pots acompanyar d'un arròs blanc...pots afegir-li patates...mmmm.....
      Petons, Marina!
      Olga

      Elimina
  3. no n'he cuinat mai de cua, en canvi n'he menjat i la trobo força bona!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a què esperes a cuinar-la??? Ah!!! Sí!!! Deus estar esperant aquella cassola que ens agrada tant....oi???? ;)
      Petonets, Dolça!!!!
      Olga

      Elimina
  4. Fa molt bona pinta aquest estofadet! i és ideal per aquests dies de fred, oi?? un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ideal pel fred i ideal per cuinar-lo d'un dia per l'altre!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Un plat boníssim, se'm fa la boca aigua!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agrada molt, Sara!!! És melós...melós....
      Bon cap de setmana! Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Quin goig que fa aquest plat de cua de vedella.. m´has fet venir ganes de fer-ne.. Et copio la recepta. Petonssss,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joaquina, moltes gràcies per les teves paraules!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Fa uns dies vaig fer la cua de bou i va quedar melosa melosa, suposo com aquesta ricura que has preparat.
    Una abraçada doña cuinetes!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aiix, sí, Nani!!! Queda tan toveta...tan suau....que quasi es desfà sola a la boca.
      Petonets!!! Ja queda menys per retrobar-nos!!!
      Olga

      Elimina
  8. Respostes
    1. Gràcies, Cristina!!! El pas a pas és el que més m'agrada fer......jejeje.... Ara em fa falta alguna classe de fotografia...o una càmera millor...
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Tinc un avi que es torna boig per la cua, i sempre que anem algun restaurant és el primer que mira i demana. Per mi és una gran desconeguda, ja que no h'he fet mai!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't a preparar-la!!! Ja veuràs quin èxit!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!