Feia temps que tenia ganes de cuinar cua de vedella i, mira quina casualitat, que vaig un divendres a la carnisseria i tenien una cua de vedella amb un cartell que posava "Olga, compra'm". I, com no, vaig accedir a a la seva petició.
Quan vaig arribar a casa vaig anar directa a l'Enciclopèdia de la Cuina Catalana i vaig buscar una recepta adient. No vaig tardar gaire en decidir-me......cua de vedella estofada.
- Sagí (llard)
- Cua de vedella (tallada a trossos regulars)
- 1 ceba grossa
- 3 tomàquets ratllats
- 1 copa de vi ranci
- 1 manat d'herbes aromàtiques
- Pebre, sal
- Aigua (o brou)
COM HO FEM......
- Salpebrem la carn
- En una cassola posem el sagí i sofregim els talls de cua.Els retirem.
- Sofregim la ceba i la tomaca.
- Quan tenim el sofregit ben fet, incorporem la cua de vedella i el manat d'herbes, la mullem amb el vi ranci i ho deixem reduir.
- Afegim l'aigua (no cal que cobreixi tota la carn) i ho deixem coure fins que la carn està ben tendra.
Emplateu i gaudiu d'una bona recepta de cuina tradicional.
La trobareu més bona si la feu d'un dia per l'altre.....
Aquest és un plat de sempre, tastar-lo és recordar la cuina de la mare, de la padrina..... un estofat molt saborós I que amb el fred ve molt de gust. I el pa que hi sucaria! Petons.
ResponEliminaSí, Chus, són d'aquells plats que no els hem de perdre!!!
EliminaPetons,
Olga
Nena, quina bona pinta! aquest és un d'aquells plats que sí o sí fan festa major!! Petons
ResponEliminaGràcies, Marina!!!
EliminaA l'hivern m'agrada cuinar aquest tipus de plat....El fas el dia anterior...el pots acompanyar d'un arròs blanc...pots afegir-li patates...mmmm.....
Petons, Marina!
Olga
no n'he cuinat mai de cua, en canvi n'he menjat i la trobo força bona!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
I a què esperes a cuinar-la??? Ah!!! Sí!!! Deus estar esperant aquella cassola que ens agrada tant....oi???? ;)
EliminaPetonets, Dolça!!!!
Olga
Fa molt bona pinta aquest estofadet! i és ideal per aquests dies de fred, oi?? un petó!
ResponEliminaSí, ideal pel fred i ideal per cuinar-lo d'un dia per l'altre!!!
EliminaPetons,
Olga
Un plat boníssim, se'm fa la boca aigua!
ResponEliminaA mi m'agrada molt, Sara!!! És melós...melós....
EliminaBon cap de setmana! Petons,
Olga
Quin goig que fa aquest plat de cua de vedella.. m´has fet venir ganes de fer-ne.. Et copio la recepta. Petonssss,
ResponEliminaJoaquina, moltes gràcies per les teves paraules!!!
EliminaPetons,
Olga
Fa uns dies vaig fer la cua de bou i va quedar melosa melosa, suposo com aquesta ricura que has preparat.
ResponEliminaUna abraçada doña cuinetes!
Nani
Aiix, sí, Nani!!! Queda tan toveta...tan suau....que quasi es desfà sola a la boca.
EliminaPetonets!!! Ja queda menys per retrobar-nos!!!
Olga
Quin platàs! el pas a pas de 10!
ResponEliminaGràcies, Cristina!!! El pas a pas és el que més m'agrada fer......jejeje.... Ara em fa falta alguna classe de fotografia...o una càmera millor...
EliminaPetons,
Olga
Tinc un avi que es torna boig per la cua, i sempre que anem algun restaurant és el primer que mira i demana. Per mi és una gran desconeguda, ja que no h'he fet mai!!
ResponEliminaAnima't a preparar-la!!! Ja veuràs quin èxit!!!!
EliminaPetons,
Olga