Top blocs de receptes

dissabte, 4 de gener de 2014

PASTÍS DE MACARRONS O TIMPANA


Els dies de vacances de Nadal són ideals per compartir la cuina amb els més petits de la casa. Jo tinc una "petita" (que està a punt de fer 12 anys.....) a la que li encanta estar amb mi a la cuina. Ara ja començo a notar que no és tan petita, ja que pot realitzar ella sola molta part de les receptes i,fins i tot, fer-ne d'altres ella sola. 
Fa uns dies, remenant per facebook vam veure una fotografia del bloc "Recetín" (http://www.recetin.com/)on sortia un pastís de macarrons i salsa bolonyesa (s'anonema TIMPANA i és un pastís típic de Malta). Les dos vam tenir el mateix pensament, ens vam mirar i ens vam  dir... "la fem?" I al dia següent vam fer aquest espectacular pastís per dinar (cal dir que al rebost teniem els macarrons adients per fer-lo i al congelador carn picada de la carnisseria). 
Sort de la Cristina.....ella va ser la que va tenir la santa paciència de col·locar tots els macarrons!!! 

Animeu-vos a preparar-lo, no és gens difícil. L'ingredient principal és....LA PACIÈNCIA!!! I com diuen..." la paciència és la mare de la ciència". 
Haureu d'utilitzar un motlle desmuntable ( a la base vaig posar paper de forn i els laterals els vaig muntar amb margarina) 

INGREDIENTS:

- 500 grs de macarrons gegants (rigatoni) bullits al dente
- Salsa bolonyesa (la vaig fer amb la Thermomix) 
- Formatge ratllat per gratinar (al vostre gust)

COM HO FAREM......
  1. Col·locarem els macarrons verticalment                                        

  2. Abocarem amb molt de compte la salsa bolonyesa. La repartirem bé per tota la superfície i anirem pressionant suaument per que baixi pels forats dels macarrons.  
  3. L'enfornarem durant uns minuts per tal que estigui calent (10 minuts a 180º). 
  4. Empolvorarem amb formatge ratllat i ho posarem a gratinar al forn fins que el formatge estigui fos.                     
Desmotllarem a poc a poc........

                  



Vam gaudir d'un plat molt bo i vistós, i sobretot, del procés d'elaboració. 



24 comentaris:

  1. És espectacular!!! Mare meva, quina paciència a muntar macarrons, això sí, deu ser boníssim i per deixar els convidats amb la boca oberta :)
    La Cristina de casa nostra no té tanta paciència a la cuina, però segur que se'ls menjaria ben a gust!
    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sort de la paciència de la Cristina!!! Jo no hagués pogut acabar-lo......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Te ha quedado estupendo Olga, qué bien cocinar con tu hija!!. Yo comencé muy pronto al lado de mi madre y de allí me viene la pasión por los fogones.
    Disfruta que crecen muy deprisa.
    Un beso para las dos :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar, es una manera de estar un poco más unidas.....ahora que se me empieza a hacer mayor.....¡el tiempo pasa rapidísimo!
      A mi también me gustaba preguntar a mi madre, a mi padre, a mis tías, a mis abuelas.....
      Besos,
      Olga

      Elimina
  3. Sort de la "petita", quina feinada! Sou un gran equip, fa una pinta espectacular!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs, sí, Sandra!!! Jo no ho hagués pogut fer sola!!! No tinc tanta paciència!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. que bien que os ha quedado este pastel de macarrones y ademas habeis disfrutado juntas cocinando¡
    Bon Any Nou
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Miquel!!! El millor de tot ha estat compartir la feina amb la meva filla!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Quin pastís més divertit I què bé queda, ideal per fer amb els petits de la casa. Bé, els meus petits ja no ho són tant, com la Cristina, però segur que fa passar una bona estona junts I que el resultat el devoraran. Me l'apunto. Bon Reis.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda molt xulo, Chus!!! A la vista és una passada!!!! ...i si és un plat que ho han fet ells encara agrada més!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Des que ua vaig veure fent-lo pel face que em crida fer-lo... m'hauràs de deixar la Cristina, perquè la Marta ja està en una edat que passa totalment d'ajudar a la mama... i mira que n'era d'apanyadeta qian era més joveneta, però ara... a menjar i prou!!! Es fa gran ;-(

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vulguis anem a casa teva i ho fem entre totes!!!!! Aprofitaré que encara vol estar amb mi a la cuina......
      Petonets, Dolça!
      Olga

      Elimina
  7. M. Carmen Sanz
    Este també provare de fer lo. Segur que bo com tot el que fas!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'agradarà molt i.....a Miquel, també!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  8. oh, que xulo!! Segur que la teva "petita" va disfrutar com una bona cuinera, fent aquesta timpana! No ho sabia pas, que fos típica de Malta, i mira que hi vaig ser de viatge!! Sempre s'aprenen coses noves mirant blogs xulos... he he he. Bons reis, guapa!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, sí que s'ho va passar bé la Cristina!!! ...i jo també!!!!
      Després de fer-la vaig buscar informació sobre ella i vaig descobrir que era típica de Malta; donava per fet que era italiana......jejeejej.....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Un pastís salat xulíssim! A les nenes els encantarà...i els faré col·locar a elles els macarrons. Els busco en la pròxima visita al super!!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica, fes-lo amb elles!!! Ja veuràs que bé que t'ho passaràs!!! I quan ho tindran a taula.....encara ho valoraran més!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. Una recepta molt útil i que fa festa. Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Sara!!! És una manera diferent de menjar uns macarrons a la bolonyesa!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  11. Ohh que be que queda!!! M'encanta i és molt original! petons

    ResponElimina
  12. Gràcies, Roser!!! D'aquí uns anyets...els podràs fer tu, amb el teu petit o petita!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  13. Super equip el que formeu a la cuina Olga!! És un pastís que sempre m'ha cridat l'atenció i amb el que ens agrada la pasta... Mmmmmmm... Però no se si la meva paciència...jajajaja
    Per cert, Feliç any nou!! Un petonet guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb tot el parament que prepares, els plats tan elaborats que cuines, les fotografies tan ben pensades......i tant que tindràs paciència!!!!
      Feliç any nou, Mar!!!!Petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!