Top blocs de receptes

divendres, 24 de gener de 2014

RECORDANT LA IAIA.......ARRÒS DE CONILL


Aquest és un dels meus arrossos preferits, l'arròs de conill. El feia la iaia Pura, el fa la meva tia Mari, el fan el meu pare i la meva mare.....ha anat passant dels uns als altres. I així espero que continuï!!!

Un dels tocs especials d'aquest arròs, almenys per mi, és la picada que es fa amb el fetge i el pa fregit. 
A l'hora de fer-lo, però, vaig fer un petit canvi en el procediment. Per un costat vaig sofregir la carn i la ceba en una paella i després vaig fer la cocció en una cassola arrossera. 

A diferència d'altres entrades, aquesta vegada no us puc oferir "el pas a pas". He tingut un problema amb les fotografies que vaig fer i....només us puc mostrar el resultat final. 
Anem per la recepta!!!!

INGREDIENTS:
  • Conill (amb el fetge)
  • Alls 
  • Ceba
  • Bolets (els que més us agradin; en aquest cas, ho he fet amb camagrocs deshidratats)
  • Arròs 
  • Oli d'oliva, sal 
  • Aigua (el doble que d'arròs) 
  • 1 llesca de pa fregit (o daus de pa torrat) 
COM HO HEM FER......
  1. Posem a calentar l'oli i els alls en una paella. 
  2. Sofregim el conill i el fetge del conill. Reservem. 
  3. A continuació sofregim a foc lent la ceba. Reservem.
  4. Preparem una cassola per coure l'arròs. La posem al foc i incorporem la ceba. Remenem.
  5. Al cap d'un moment, afegim el conill (el fetge encara no). Remenem ben remenat. 
  6. Quan el conill ha agafat temperatura, aboquem l'aigua i ho fem coure durant uns 10 minuts. 
  7. Mentrestant, en un morter preparem una picada amb el fetge i el pa fregit. 
  8. Incorporem l'arròs i quan estigui a meitat de cocció (als 9-10 minuts), afegirem la picada i els bolets. Al minut 18 apagarem el foc i deixarem reposar uns 5 minuts. 
A veure si us agrada.......bon profit!!!!



11 comentaris:

  1. La iaia Pura........la mama..........tu.........
    No lo perdamos!!!
    Un abrazo.
    Miriam

    ResponElimina
  2. Hola Olga!!. Yo siempre le pongo al conejo esa picada con los higaditos, un poco de pan, ajo frito y unos frutos secos... pero en el arroz de conejo no lo suelo poner. Mal verdad? eso lo soluciono enseguida jejeje.
    Un besico y feliz finde.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar...yo, al revés! Es sólo en este arroz donde utilitzo la picada con el hígado de conejo! Cuando cocine conejo lo haré como tu!!
      Besos y buena semana.
      Olga

      Elimina
  3. L'arròs de conill és un dels meus plats preferits. M'encanta fet al foc de llenya, agafa un gust deliciós. I la picada amb el fetge i el pa ja és la cirereta. Un plat fantàstic. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que l'arròs al foc...té un gust molt especial. Així és com ho feia ma iaia!!! Al foc a terra!
      Bona setmana, Chus!Petons,
      Olga

      Elimina
  4. També és un dele meus arrossos prefereits. I também hi poso la picada smb la llesca de pa i el fetge... serà perquè la recepta de casa també és de l'àvia :-) ??????

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai..les iaies, les iaies....Si les poguéssim tenir al nostre costat., quin munt de coses demanaríem que ens ensenyessin!
      Petons, Dolça! Bona setmana1
      Olga

      Elimina
  5. Plats com aquests són un llegat preuadíssims...cal conservarlos de totes, totes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem de fer el possible per conservar-los, i tant!! La millor manera...cuinant-los de tant en tant!!! I que els nostres fills/es sàpiguin d'on surten!!
      Petons, Mónica! Bona setmana!
      Olga

      Elimina
  6. Que bo, nosaltres en fem cada setmana i és un plat molt sà. Petons.

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!