La idea de fer aquest carpaccio (el primer que faig, val a dir-ho) va sorgir el cap de setmana de la Tapa de Porca de Móra d'Ebre. Com us vaig explicar fa unes entrades, vam poder gaudir d'una tapa excepcional al Sota de Copes, la del carpaccio de potes de porc.
No he buscat a cap bloc ni a cap llibre la recepta d'aquest carpaccio, ho he fet basant-me en dos pinzellades que ens va fer el Txema.
INGREDIENTS:
- Potes de porc tallades en 4 parts
- Alls
- 1 ceba
- 1/2 porro
- 1 ramillet d'herbes
- 1 got de vi ranci
- Pebre mòlt
COM HO HE FET......
- He posat a coure les potes durant 1 i 1/2, amb aigua, sal i una fulla de llorer. Quan han estat cuites les he posat a escórrer. Una vegada han estat ben escorregudes he preparat el rostit.
- En una cassola, he posat uns alls i he daurat una mica les potes.
- A continuació he incorporat les verdures i he remenat bé. He abocat el vi ranci i he continuat remenant de tant fins que s'ha evaporat bé. He empolvorat amb pebre mòlt i he incorporat el ramillet d'herbes.
- He cobert d'aigua i he fet coure les potes fins que han estat ben tendres (una mica més d'una hora i 1/2). Les he tret de la cassola i les he deixat refredar.
- Quan han estat tèbies, he desossat les potes.
- La carn de les potes l'he anat posant en un tros de film transparent i l'he embolicat. Un cop embolicat l'he posat al congelador unes hores.
- Per tallar-ho hem d'utilitzar un bon ganivet. Fem uns talls ben, ben, ben finets!!!
Podem acompanyar aquest carpaccio amb una vinagreta d'oli d'oliva i crema balsàmica de Pedro Ximénez, amb una crema de bolets, amb oli i pinyons...... com més us agradi.
Que bo aquest carpaccio Olga!! N'he menjat moltes vegades, inclús farcit amb bolets, o amb làmines de foie per sobre però mai m'he atrevit a fer-ho. Aviam si aprofito un dia que vingui mon pare a casa i el sorprenc. Gràcies guapa :)
ResponEliminaP.D: Si vols disfrutar del Roquefort sense que el teu marit se n'adoni fes com feia jo al principi amb el Javier, triturar la salsa fins que quedi ben fina i colarla (això si, cal començar a ·enganyar-los amb formatges blaus fluixets). Cal dir que ara li encanta, poder més que a mi :P
Petonets guapa i bon cap de setmana. MAR, de EQNME
Moltes gràcies pel teu consell!!! No sé si me'n sortiré.......
EliminaBon cap de setmana!!!
Olga
Ei, Olga!! Aquest carpaccio és tot senyor!! Petons
ResponEliminaMarina, per mi ha estat un gran descobriment!!! No el coneixia!!! I també ha estat tot un repte preparar-lo.....
EliminaPetons,
Olga
Una passada aquest carpaccio! Tot un plat de diumenge. I un aplaudiment a la cuinera, quina currada! Petons.
ResponEliminaGràcies per l'aplaudiment!!!! I sí....sí que és una currada!!! És un bon capritxet.....
EliminaPetons, Chus!!!
Olga
Un supercarpaccio! A ma mare li encantaria pq els peus de porc li entusiasmen!
ResponEliminaAhir el van tastar els meus pares i.....els va agradar moltíssim!!!!
EliminaPetonets, Mònica!!!
Olga
Una recepta deliciosa, per a anotar al quadern de receptes.
ResponEliminaPetons.
Sara, si no fos per la feina que porta......en tindria sempre al congelador!
EliminaPetons,
Olga
Buenisimo este carpaccio, Olga tomo buena nota de tu receta.
ResponEliminaAcabo de descubrir tu blog y me quedo por aqui, me gusta mucho.
Un abrazo.
¡Muchas gracias por seguirme! Ahora voy yo a dar una vuelta por el tuyo.....
EliminaUn saludo,
Olga
Mira Olga a mi, els peus de porc, a priori, no m'agraden...però així tan ben laminats, marinats i presentats com ens els ensenyes...no em podria estar de tastar-los! PEtonarros artista!
ResponEliminaÉs que quan ho presentes.....no diries que són peus de porc!!!! A mi.....m'encanten!!!!
EliminaPetonets,
Olga