Feia molts anys que no cuinava el conill amb xocolata. La primera vegada la recordo perfectament......i em porta molts bons records. Són records de família, de la família de Joan Salvador i, concretament, de l'oncle Joaquín de Tossa. Encara recordo les seves paraules quan el va tastar..... "culló, noia!!!" Va ser als pocs mesos de casar-nos. Els oncles Joaquín i Teresina passaven la temporada a Benifallet i van pujar a dinar a casa nostra amb els meus sogres, la padrina Paquita i l'oncle Miquel. Quins nervis!!! Tot havia de sortir perfecte!!!! Vaig triar aquest plat perquè, tot i ser cuina tradicional, el vaig trobar innovador. La recepta la vaig trobar al meu llibre de cuina "El gran llibre de la Cuina Catalana", de Josep Lladonosa. Avui, al tornar-la a fer, he fet les meves variacions.....basant-me en l'experiència dels anys.
És un plat d'aquells de "xup,xup", de paciència, de pas a pas......de gaudir cuinant.
INGREDIENTS:
- 1 conill
- 1 ceba
- 2 pastagues
- 1 porro
- Alls
- 1 ramillet d'herbes
- Vi ranci
- 1 cullerada de farina
- Oli d'oliva
- Per la picada: avellanes, pinyons i xocolata
COM HO FAREM......
- Posarem oli en una cassola,amb uns alls. Daurarem el conill i el reservarem. Els alls els traurem al cap de 5 minuts. Els reservarem per la picada. El fetge també el reservarem per la picada.
- Sofregirem les verdures. Les empolvorarem amb la cullerada de farina i abocarem un bon raig de vi ranci.
- Ho deixarem sofregir durant uns minuts.
- Incorporarem el conill i el ramet d'herbes, abocarem l'aigua fins cobrir-ho i ho deixarem coure fins que el conill estigui cuit.
- Mentrestant, prepararem la picada amb el fetge del conill, les avellanes, els pinyons, els alls i la xocolata.
- Quan el conill estigui cuit, el traurem de la cassola i triturarem les verdures.
- La salsa resultant d'haver triturat les verdures, la posarem a bullir. Li hem de treure l'excés de greix.
- Ho tornarem a posar tot a la cassola. Farem xup-xup durant 10 minuts i afegirem la picada. Uns altres 10 minuts més de xup-xup i ......ho deixarem reposar.
Ho emplatarem i....tindrem preparat un bon pa per poder sucar!!!!
Bona setmana!!!
Olga, quina delícia! és la meva recepta preferida de conill, sense dubte! Ma mare ja ens en feia quan érem petits, i ara de grans, segueixo la seva recepta perquè m'encanta!! Petons
ResponEliminaMarina, a la meva família només el cuino jo!!!! Per mi, va ser molt innovador......
EliminaPetons,
oLGA
Hola Olga, que plato mas rico, y que textura mas buena, me tomo nota para hacerlo cuando tenga invitados, o simplemente cuando esten mis hijos....por cierto una pregunta que es los pastagues, cada vez que accedo a tu blog, necesito del traductor ya que escribes en catalán pero pastagues no se lo qué es..espero tu respuesta..
ResponEliminaUn saludo wapetona...
Antonia, son las zanahorias!!!! Cuando lo cocines......ya verás cómo gusta a los tuyos!!!
EliminaUn beso,
Olga
Un guisat fet amb el cor! A casa ma mare també posa xocolata a algun platillo, i estan deliciosos! Per cert, em sento identificada amb això dels nervis quan prepares un dinar especial per algun familiar que t'agradaria gaudís de l'esdeveniment! Petons!
ResponEliminaJJjajjaja!!! El tema nervis.....ara ja el porto més controlat!!! Al començament...eren terribles!!!
EliminaPetonets,
Olga
Amb xocolata i el fetge a la picada mmmm no cal afegir res més!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Dolça, a la recepta original no hi era però jo l'he afegit......mmmmm........
EliminaPetonets,
Olga
Aquest conill et fa pujar al cel en tastar-lo, quina magnífica recepta! L'he de provar sí o sí! Petons.
ResponEliminaProva-ho, Chus, ja veuràs!!!!! ja em diràs què et sembla!!!!
EliminaPetons,
Olga
Mmmm!
ResponEliminaA mi em recorda a jovetut...Quan estàvem a Ascó i "el papa" va cuinar aquesta recepta. Jo vaig pensar: amb xocolata? però estava boníssim!!!
Segur que ell també se'n recorda...
Un Abrazo.
Miriam
¡Es verdad! Ya no lo recordaba.....
EliminaBesos,
Olga
Tot un clàssic, sempre va bé tenir present la recepta.
ResponEliminaBesets.
Va ser una grata "coneixença"....per mi era un plat desconegut.
EliminaPetons,
Olga
Ohh quina bona pinta Olga, he vist varies receptes de rostit que porten xocolata, em tindré d'animar a provar-les!!
ResponEliminaJo només l'he posat a aquesta recepta de conill. Haurem de provar altres!!!!
EliminaPetons,
Olga
olé Olga!! Super plat!! I quina ilusió veure aquest llibre!! El tinc a casa els meus pares i fa molts anys que no el fullejo, així que ja tinc feia la próxima vegada que hi vagi!!
ResponEliminamil gràcies per la recepta i per fer-me somriure :P
Petonets guapa. MAR, de EQNME
M'agrada haver-te fet somriure!!!! Al llibre li tinc molt carinyo!!!!
EliminaPetonets,
Olga
jo el vaig fer una vegada amb xocolata blanca i em va encantar!! fantastica recepta de conill! petons
ResponEliminaProvaré aquesta variació teva!!!! Gràcies per la idea!!!
EliminaPetonets!!!
Olga
Si aquella primera vegada ja va despertar passions...el d'ara ja ha de ser insuperable!!! Petonarros!
ResponEliminaJJjjejejjj.....és un recepta que la trobo taaaaan booooooona!!!!!
EliminaPetonets,
Olga