Top blocs de receptes

dilluns, 10 de febrer de 2014

PA AMB THERMOMIX



Estic engrescada, molt engrescada. Ho he descobert i diria.....que enganxa. És un plaer fer-lo, és un plaer menjar-lo i, si tens una família panarra com la meva, és un plaer veure com gaudeixen amb ell. El pa!!! Fins fa relativament poc temps, només feia pa amb la panificadora i, alguna vegada, la famosa recepta del "pan milagro" de Thermomix. Ara he avançat una miqueta més. He descobert la massa mare, les farines, les hores de repòs....i m'ho passo bé. Gràcies a la revista de Thermomix del mes de gener, m'he engrescat. A la revista sortia una recepta de "Pan de pueblo" i em vaig animar a fer-la. 
Després d'aquest pa va arribar un altres dels amics d'Els Fogons de la Bordeta (sense Thermomix). Ara ja estic llençada i m'he comprat el llibre de l'Ibán Yarza "Pan Casero". Encara estic a l'apartat de la "teoria"; tan aviat com pugui començaré amb la pràctica. 
De moment us deixo aquesta recepta de pa (la Thermomix només fa l'amassat). Les fotografies que us presento són de dos pans diferents fets amb la mateixa recepta (canvia la farina i la forma dels talls). 
Animeu-vos a fer pa, és una gran experiència!!!

Amb aquesta recepta participo al MEMÒRIES D'UNA CUINERA d'aquest mes.....dedicat al pa. 

QUÈ NECESSITEM?

- MASSA MARE: 100g d'aigua, 100g de farina de panadera i 10g de llevat fresc
- MASSA: 280g d'aigua, 10g de llevat fresc, 500g de farina panadera, 10g de sal, la massa mare i una mica d'oli d'oliva

COM HO HEM DE FER?
  1. Preparem la massa mare en un bol. Barregem els ingredients amb els dits de les mans. Tapem amb film transparent i ho deixem tota la nit a la nevera (d'un dia per l'altre).
  2. Per preparar la massa posem dins el got l'aigua i el llevat. Barregem 1min/37º/vel.2
  3. Incorporem la farina i la sal. Barregem 10segons/vel4.
  4. Afegim la massa mare i amassem 4mins/got tancat/velocitat espiga. 
  5. Posem la massa en un bol muntat amb oli d'oliva i ho tapem amb un drap. Esperem a que dobli el volum.                 
  6. Aboquem la massa damunt el pedrís de la cuina (prèviament enfarinat) i l'amassem lleugerament per treure-li l'excés d'aire. Li donem la forma que volem i la col·loquem damunt la llanda del forn folrada amb paper vegetal. Fem uns talls a la superfície. Empolvorem amb farina. La deixem reposar fins que dobli el seu volum.   
  7. Precalentem el forn a 250º.
  8. Col·loquem un recipient amb una mica d'aigua a la base del forn i enfornem el pa (la llanda la posarem a la zona mitja del forn). Els primers 10 minuts el courem a 250º. Una vegada passats aquests minuts, baixem la temperatura a 200º i ho fem coure uns 40 minuts més. 
  9. Quan el traiem del forn, el posem a refredar damunt d'una reixeta destinada a aquesta funció. 
Què us ha semblat? Us animeu? 



PA 1 
PA 2

PA 1
PA 2

21 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb tu que enganxa!! llàstima que gairebé sempre es necessiti tan temps de llevat... t'ha quedat un pà genial, i una perfecta aportació al repte! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara tinc el llibre de l'Ibán Yarza i estic començant a descobrir més profundament l'elaboració del pa!!! Te l'aconsello......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. aixxxx!!!! quina raó tens quan dius que enganxa.
    Jo ara que l'amasso sense màquina encara m'ho passo millor ;-)

    PTNTS panarres
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero arribar a passar-m'ho igual de bé que tu i a que em surtin pans tan fantàstics com els teus!!!!
      Petonets, Dolça!!!!
      Olga

      Elimina
  3. Uauuu t'ha quedat un pa perfecte!! Sembla de forn!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest pa, en certa manera, és el culpable de que m'hagi "enganxat a fer pa"!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Eiiiii aquest pa ja el teniem clixat de l'Instagram ehh!!
    Quina pintassa!! jo en faig un de semblant.....un cop s'entra en el mon panarra no hi ha manera de sortir-ne ehh!!! Un petó ben fort guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'has clixat bé!!! jejejejej..... Plenament enganxada a fer pa!!!! Los teus pans deuen ser espectaculars....com tot el que fas!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Ooooh, quin pa! Com un pa de poble de veritat, amb la molla ben foradada. Jo també el vaig veure a la revista i ara, veient què bé queda, el provaré de fer. Petons.

    ResponElimina
  6. Fes-lo, Chus!!!! Ja veuràs com disfrutaràs del resultat!!!! Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  7. Que bo, per menjar amb tomàquet!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va desaparèixer molt ràpid!!!! Som molt panarres......jejejeejj....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Això del pa Olga és ben addictiu!! Comences per provar i sense adonar-te ja tens les mans enfarinades una altra vegada! Per mi és una mena de teràpia de relaxament: m'encanta!! ☺
    Es veu molt bonic i no cal dir que ha de ser boníssim!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em passa una mica com a tu......em relaxo.....i quan acabo amb un ja penso en fer un altre!!! Sí que estava bo!!! Va desaparèixer ràpid!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Fer pa, com molt bé expliques, enganxa...i si et queden tan genials com a tu, suposo que encara més! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si després et diuen.....mama, torna'l a fer!!!! Encara més!!!
      Petons, Mònica!!!
      Olga

      Elimina
  10. ¡¡¡Que vivan las recetas de pan!!!
    joooo..que rico ya me lo imagino
    un poco de Jamón de Teruel, tomate
    ...Uhmmmmm..que placer..
    Un saludo..

    ResponElimina
  11. Si que enganxa si. Amb les masses mare no m'acabo de decidir i això que vient els resultats no hauria de dubtar-ho ni un segon.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho dubtis!!!!! Prova-ho!!!!
      El plaer és meu per poder participar en les vostre propostes!!!
      Salut!
      Olga

      Elimina
  12. Jo he fet pa vàries vegades però encara no n'he fet cap amb massa mare... Ja veig que m'hi haig d'animar, el resultat és esplèndit! T'ha quedat molt bé!
    Marta

    ResponElimina
  13. Anima't!!! És una passada!!!! Nosaltres.....és que som molt panarres!!!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!