El virus del pa m'ha atacat. Estic afectada per aquest virus tan fascinant!!!! Ha estat començar i no parar.
Fa unes dues setmanes em vaig regalar el llibre de l'Ibán Yarza, Pan Casero (Ed.Larousse). La meva perdició!!!! Ara sí que no puc parar......
En el seu llibre, l'Ibán Yarza ens fa una explicació molt completa de les nocions bàsiques, de tot el procediment de fer el pa i de multitud de receptes. Una gran adquisició!!!Us el recomano!!!Si us el compreu, no us penedireu, de veritat.
El primer pa que he fet és el que us presento, el pa fàcil sense amassat. L'he fet utilitzant farina del Amasadero (http://www.elamasadero.com/ ), i el resultat ha estat genial. No m'ho podia imaginar!!!
Respecte a la recepta original, he fet una variació: no li he posat llavors; l'he fet sense res, només amb farina per damunt.
INGREDIENTS (sortiran 2 barres):
- 475g de farina panificable
- 25g de farina integral
- 330 g d'aigua
- 10g de sal
- 5g de llevat fresc
PROCEDIMENT:
- Dissoldre el llevat en aigua tèbia
- Barrejar tots els ingredients enèrgicament amb la mà. Ha de quedar una massa enganxosa. La deixem descansar 5 minuts i la tornem a barrejar (doblegant-la).
- Tapem la massa amb un film transparent i la posem a la nevera fins al dia següent (jo la vaig preparar a la nit i vaig coure el pa al dia següent al vespre).
- Al dia següent la massa haurà augmentat el volum.
- Abocarem la massa damunt una superfície enfarinada, formarem un rectangle i el partirem en dues parts.
- Amb cada part, formarem una barra. Li podeu donar la forma que vulgueu. Vaig seguir les indicacions de l'autor i vaig recargolar la massa. Les empolvorararem amb farina.Deixarem que facin una segona fermentació de 2 hores.
- Quan hagin passat aquestes dues hores, encendrem el forn a 250º. A la base del forn col·locarem una safata d'inoxidable amb aigua (mig got).
- Courem les barres: 10 minuts a 250º i 25 minuts a 220º. Quan baixarem la temperatura a 220º, traurem del forn la safata de l'aigua.
- Un cop cuites, les posarem damunt una reixeta de refredar.
No podreu esperar a que estiguin fredes!!!! Prepareu-vos per que us demanin fer més pa!!!!
D'aquesta entrada es desprèn un entusiasme encomanadís cap a fer pa a casa.
ResponEliminaT'han quedat magnífques aquestes barres.
Ptnts
Dolça
D'aquesta entrada es desprèn un entusiasme encomanadís cap a fer pa a casa.
ResponEliminaT'han quedat magnífques aquestes barres.
Ptnts
Dolça
Tu ets una miqueta culpable....... Veient els teus pans em vas encomanar les ganes!!!!
EliminaJa ho dic jo....la meva padrina blogguera.....
Ja queda menys per trobar-nos!!!!
Petonets,
Olga
Fins demàààààààà!!!!
EliminaSi us plau! dues barres com aquestes !
ResponEliminaQuina bona pinta i com deuen estar....mmmm..
Besicos
Miriam
Oído, cocina!!!!
EliminaBesos y..buena semana!!!
Olga
Fer pa és una experiència extraordinària!!!! A mi m'agrada molt
ResponEliminaAquest pa teu diu mengem !!!!!
Aquest pa...vola!!! Desapareix ràpidament!!
EliminaUn plaer haver-te conegut el dissabte!!!
Petonets,
Olga
oh! Sembla molt bo, Olga! I sense amassar, dius? Queda apuntat! Una vegada el vaig fer, d'una altra recepta, i ens va encantar com va quedar! M'agrada el teu, amb aquesta forma tan xula. Petons!
ResponEliminaMarina, és molt bo!!! Boníssim!!! I gairebé no porta feina!!!
EliminaPetonets,
Olga
M'encanta! t'ha quedat molt maco. A veure si me'n surto, fa temps que estic encaparrada en això del pa i la massa mare, ara provaré de fer aquest. Enhorabona pel resultat!
ResponEliminaMercè, tu te'n sortiràs de primera!!! Ja veuràs!!!
EliminaPetons,
Olga
Han quedat amb una pinta genial!! Tindrem que provar! petons
ResponEliminaSi ho proves....Roser...no pararàs!!!!
EliminaPetons,
Olga
Que curiós justament l'altre dia parlavem amb una amiga d'aquest llibre i del pa sense amassar...veig el resultat i m'animo a fer-lo segur...però segur que no em quedarà tan bé...estàs feta una profesional. Petons
ResponEliminaI tant que et quedarà bé!!!! I segur que el millores!!!!
EliminaEncantada d'haver-te conegut dissabte!!!
Petons,
Olga
¡¡¡Bueno Olga que delicia de Pan...!!!
ResponEliminahuy y yo que me pirra el pan cualquier día
me tienes pegando en tu puerta jajajjajajajjaja...
Un saludo..
¡Hecho, Antonia! Yo pongo el pan con tomate y tú el jamón de Teruel!!! Vaya mezcla más buena....
EliminaBesos!
Olga
Olga este virus es muy bueno y vale la pena tener un virus asi para tener ganas de hacer estos panes¡¡
ResponEliminaBss
Sí, Miquel!!! És molt bo!! No vull trobar cap antídot!!!
EliminaPetons,
Olga
Aquest virus del pa ha atacat a molts...té pinta d'epidèmia! I si vas ensenyant aquestes barres tan espectaculars...serà un mal universal! Petons!
ResponEliminaSeria genial......oi???
EliminaBona setmana, Mònica!!!
Petons,
Olga
Moltes Felicitats Olga!!! quin pa!!!! ja ets una panarra !!!! aquest llibre es una joia que no pot faltar a cap casa. Ara en faràs a tot hora. Petonsss,
ResponEliminaPanarra, panarra!!! Panarra del tot!!! jajajajaja!!!
EliminaAra, el que em falta és temps!!!
Petonets, Joaquina!
Olga
Que delicia el olor a pan recien hecho y calentito que rico.
ResponEliminaSaludos Olga,
Sí, es uno de los placeres de hacer pan en casa.....el olorcito que llena toda la vivienda!!!
EliminaBesos,
Olga
Tots els virus siguin aquest! té un resultat increïble!!!
ResponEliminaEns veiem demà a TGN guapa!
petonets
Un plaer haver-te conegut!!! Ara ja hem posat cara als nostres blocs!!!
EliminaPetons per tots tres!!
Olga
Olga, un plaer poder-te coneixer ahir a Tarragona! és interessant això de posar cares als bloggers, eh? aquest llibre del Yarza ja està a la meva llista per Sant Jordi i veient els resultats no m'equivoco! Un petó!
ResponEliminaEt dic el mateix, Eva!!! Ja veuràs com aquest llibre serà un abans i un després a la teva vida panarra!!! jajajajaj!!!
EliminaBona setmana i...petons!!!
Olga
Nosaltres n'hem fet algun de pa però quest te una pinta impresionant, m'apunto el post per quan en tornem a fer
ResponEliminaUn Peto
Manel
Fa pocs dies que m'ha tornat a agafar el cuquet del pa, aquest m'ho apunto!!
ResponEliminaquina bona pinta Olga!!!! es veu molt cruixent. molts petonets guapa
ResponElimina