Top blocs de receptes

dilluns, 17 de febrer de 2014

PA FÀCIL SENSE AMASSAT DE L'IBÁN YARZA




El virus del pa m'ha atacat. Estic afectada per aquest virus tan fascinant!!!! Ha estat començar i no parar. 

Fa unes dues setmanes em vaig regalar  el llibre de l'Ibán Yarza, Pan Casero (Ed.Larousse). La meva perdició!!!! Ara sí que no puc parar...... 
En el seu llibre, l'Ibán Yarza ens fa una explicació molt completa de les nocions bàsiques, de tot el procediment de fer el pa i de multitud de receptes. Una gran adquisició!!!Us el recomano!!!Si us el compreu, no us penedireu, de veritat.

El primer pa que he fet és el que us presento, el pa fàcil sense amassat. L'he fet utilitzant farina del Amasadero (http://www.elamasadero.com/  ), i el resultat ha estat genial. No m'ho podia imaginar!!!
Respecte a la recepta original, he fet una variació: no li he posat llavors; l'he fet sense res, només amb farina per damunt. 

INGREDIENTS (sortiran 2 barres): 
  • 475g de farina panificable
  • 25g de farina integral
  • 330 g d'aigua
  • 10g de sal
  • 5g de llevat fresc
PROCEDIMENT:
  1. Dissoldre el llevat en aigua tèbia
  2. Barrejar tots els ingredients enèrgicament amb la mà. Ha de quedar una massa enganxosa. La deixem descansar 5 minuts i la tornem a barrejar (doblegant-la). 
  3. Tapem la massa amb un film transparent i la posem a la nevera fins al dia següent (jo la vaig preparar a la nit i vaig coure el pa al dia següent al vespre). 
  4. Al dia següent la massa haurà augmentat el volum. 
  5. Abocarem la massa damunt una superfície enfarinada, formarem un rectangle i el partirem en dues parts. 
  6. Amb cada part, formarem una barra. Li podeu donar la forma que vulgueu. Vaig seguir les indicacions de l'autor i vaig recargolar la massa. Les empolvorararem amb farina.Deixarem que facin una segona fermentació de 2 hores. 
  7. Quan hagin passat aquestes dues hores, encendrem el forn a 250º. A la base del forn col·locarem una safata d'inoxidable amb aigua (mig got). 
  8. Courem les barres: 10 minuts a 250º i 25 minuts a 220º. Quan baixarem la temperatura a 220º, traurem del forn la safata de l'aigua. 
  9. Un cop cuites, les posarem damunt una reixeta de refredar. 
No podreu esperar a que estiguin fredes!!!! Prepareu-vos per que us demanin fer més pa!!!! 



33 comentaris:

  1. D'aquesta entrada es desprèn un entusiasme encomanadís cap a fer pa a casa.
    T'han quedat magnífques aquestes barres.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. D'aquesta entrada es desprèn un entusiasme encomanadís cap a fer pa a casa.
    T'han quedat magnífques aquestes barres.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu ets una miqueta culpable....... Veient els teus pans em vas encomanar les ganes!!!!
      Ja ho dic jo....la meva padrina blogguera.....
      Ja queda menys per trobar-nos!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Si us plau! dues barres com aquestes !
    Quina bona pinta i com deuen estar....mmmm..

    Besicos
    Miriam

    ResponElimina
  4. Fer pa és una experiència extraordinària!!!! A mi m'agrada molt
    Aquest pa teu diu mengem !!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest pa...vola!!! Desapareix ràpidament!!
      Un plaer haver-te conegut el dissabte!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. oh! Sembla molt bo, Olga! I sense amassar, dius? Queda apuntat! Una vegada el vaig fer, d'una altra recepta, i ens va encantar com va quedar! M'agrada el teu, amb aquesta forma tan xula. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, és molt bo!!! Boníssim!!! I gairebé no porta feina!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. M'encanta! t'ha quedat molt maco. A veure si me'n surto, fa temps que estic encaparrada en això del pa i la massa mare, ara provaré de fer aquest. Enhorabona pel resultat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, tu te'n sortiràs de primera!!! Ja veuràs!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Han quedat amb una pinta genial!! Tindrem que provar! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si ho proves....Roser...no pararàs!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Que curiós justament l'altre dia parlavem amb una amiga d'aquest llibre i del pa sense amassar...veig el resultat i m'animo a fer-lo segur...però segur que no em quedarà tan bé...estàs feta una profesional. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que et quedarà bé!!!! I segur que el millores!!!!
      Encantada d'haver-te conegut dissabte!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. ¡¡¡Bueno Olga que delicia de Pan...!!!
    huy y yo que me pirra el pan cualquier día
    me tienes pegando en tu puerta jajajjajajajjaja...
    Un saludo..

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hecho, Antonia! Yo pongo el pan con tomate y tú el jamón de Teruel!!! Vaya mezcla más buena....
      Besos!
      Olga

      Elimina
  10. Olga este virus es muy bueno y vale la pena tener un virus asi para tener ganas de hacer estos panes¡¡
    Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Miquel!!! És molt bo!! No vull trobar cap antídot!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  11. Aquest virus del pa ha atacat a molts...té pinta d'epidèmia! I si vas ensenyant aquestes barres tan espectaculars...serà un mal universal! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seria genial......oi???
      Bona setmana, Mònica!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  12. Moltes Felicitats Olga!!! quin pa!!!! ja ets una panarra !!!! aquest llibre es una joia que no pot faltar a cap casa. Ara en faràs a tot hora. Petonsss,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Panarra, panarra!!! Panarra del tot!!! jajajajaja!!!
      Ara, el que em falta és temps!!!
      Petonets, Joaquina!
      Olga

      Elimina
  13. Que delicia el olor a pan recien hecho y calentito que rico.
    Saludos Olga,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, es uno de los placeres de hacer pan en casa.....el olorcito que llena toda la vivienda!!!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  14. Tots els virus siguin aquest! té un resultat increïble!!!
    Ens veiem demà a TGN guapa!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un plaer haver-te conegut!!! Ara ja hem posat cara als nostres blocs!!!
      Petons per tots tres!!
      Olga

      Elimina
  15. Olga, un plaer poder-te coneixer ahir a Tarragona! és interessant això de posar cares als bloggers, eh? aquest llibre del Yarza ja està a la meva llista per Sant Jordi i veient els resultats no m'equivoco! Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et dic el mateix, Eva!!! Ja veuràs com aquest llibre serà un abans i un després a la teva vida panarra!!! jajajajaj!!!
      Bona setmana i...petons!!!
      Olga

      Elimina
  16. Nosaltres n'hem fet algun de pa però quest te una pinta impresionant, m'apunto el post per quan en tornem a fer

    Un Peto

    Manel

    ResponElimina
  17. Fa pocs dies que m'ha tornat a agafar el cuquet del pa, aquest m'ho apunto!!

    ResponElimina
  18. quina bona pinta Olga!!!! es veu molt cruixent. molts petonets guapa

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!