Un dels blocs que segueixo i que més m'agraden de l'Aragó és "Y a la luna se le ve el ombligo" de la Pilar Gil Serrano. A més, és un dels blocs que forma part del RECETARIO MAÑOSO.
Aquest hivern, la Pilar ens va presentar unes llenties amb corder. Em vaig quedar fascinada per elles i jo les vaig fer a la meva manera. És per aquest motiu que les vaig anomenar "Luneras"!!!!
Ja som a la primavera, però encara ve de gust menjar unes llenties ben calentes; sobretot aquests dies de vent......oi?
- 4 grapats ben plens de llenties
- 4 alls
- 1 fulla de llorer
- 1/2 ceba o una ceba petita (tallada a trossets petits)
- 2 pastanagues (talladesa trossets petits)
- 1 xoriço fresc
- 5-6 talls de coll de corder
- 1/2 got de cafè de vi negre
- Un polsim de pebre roig del Bierzo
- Aigua
COM HO FAREM?
- En una cassola, posem l'oli a calentar juntament amb els alls.
- Daurem els talls de corder.
- Incorporem la ceba i la pastanaga tallades a trossets. Remenem ben bé.
- Afegim el vi negre i tornem a remenar. Ho sofregim durant uns minuts.
- Aboquem l'aigua a la cassola, introduïm la fulla de llorer i empolvorem amb el pebre roig. Ho fem bullir durant 10 minuts.
- Ara és el moment d'afegir les llenties i el xoriç tallat a trossets. Ho fem coure fins que les llenties estiguin al punt de cocció que més us agradi.
Bon profit!!!!
Muchas gracias por tus palabras Olga, no sabes la ilusión que me ha hecho ver mi receta en tu cocina, con tu toque personal. Hoy, aunque ya es primavera, apetecen un montón porque hace un día de "perros". Mil besos guapa :)
ResponEliminaEs todo un placer seguir tus pasos, Pilar. Un beso,
EliminaOlga
Ho dius bé això de vent??? Més aviat ventoooot!!!!
ResponEliminaAquestes llenties ajuden a passar dies lletjos com aquests
PTNTS
Dolça
Una gran ajuda, sí senyora!!!
EliminaPetonets,
Olga
Aquestes llenties per un dia com el d'avui son perfectes!!
ResponEliminaPerfectes, perfectes!!! I pensar que la setmana passada vam arribar als 28 graus.......
EliminaSalut i petons,
Olga
Quina bona pinta!! ara que trobem corder bé de preu les haurem de provar de fer!
ResponEliminaA mi m'han agradat molt!!!! Ja em direu què us semblen!!!
EliminaPetons, noies!!!
Olga
Amb xai com diem aquí, no l´havia menjat mai i me has picat la curiositat. El provaré pues te una pinta molt apetitosa.
ResponEliminaMolts petons
Manu, prova-les. Ja em diràs què et semblen!!!!!
EliminaPetonets,
Olga
Com m´agraden les llenties!!!!! amb corder han d´estar molt bones.. les faré jo també. Petons,
ResponEliminaA nosaltres les llenties ens agraden de tota manera!!!!!
EliminaPetons,
Olga
Jo me'n menjaria un plat ara mateix, amb el dia núvol i ventós que hem tingut avui a Lleida. Petons.
ResponEliminaA veure si a partir de demà millora el temps!!!!
EliminaPetons,
Olga
¡Que ricas las lentejas!.
ResponEliminaEntonan el cuerpo un montón y dan muchísima energía.
Yo las hago sólo con verduras pero siempre las disfrutamos también mucho.
¡Es que Pilar tiene muy buena mano!. Aunque tu no te has quedado atrás, eh????.
Besicos.
Yo las hago de todas maneras..... sólo con verduras, con trocitos de jamón, con trocitos de chorizo, con calamares........ Nos gustan de todas las maneras!!!!
EliminaBesos,
Olga
Olga, a casa només mengem llenties a "l'Aragó" des que els meus pares van fer-hi un viatge i van tornar enamorats de les llenties d'allà! :) Aquestes teves fan una pinta... per mi un plat tot l'any!
ResponEliminaI tant que vénen de gust...sobretot aquestes tan bones! Petons!
ResponElimina