LLENTIES "LUNERAS" AMB CORDER



Un dels blocs que segueixo i que més m'agraden de l'Aragó és "Y a la luna se le ve el ombligo" de la Pilar Gil Serrano. A més, és un dels blocs que forma part del RECETARIO MAÑOSO. 

Aquest hivern, la Pilar ens va presentar unes llenties amb corder. Em vaig quedar fascinada per elles i jo les vaig fer a la meva manera. És per aquest motiu que les vaig anomenar "Luneras"!!!! 

Ja som a la primavera, però encara ve de gust menjar unes llenties ben calentes; sobretot aquests dies de vent......oi?

QUÈ NECESSITEM?
  • 4 grapats ben plens de llenties
  • 4 alls
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 ceba o una ceba petita (tallada a trossets petits)
  • 2 pastanagues (talladesa trossets petits)
  • 1 xoriço fresc 
  • 5-6 talls de coll de corder
  • 1/2 got de cafè de vi negre
  • Un polsim de pebre roig del Bierzo
  • Aigua

COM HO FAREM?
  1. En una cassola, posem l'oli a calentar juntament amb els alls. 
  2. Daurem els talls de corder.           
  3. Incorporem la ceba i la pastanaga tallades a trossets. Remenem ben bé.                        
  4. Afegim el vi negre i tornem a remenar. Ho sofregim durant uns minuts.
  5. Aboquem l'aigua a la cassola, introduïm la fulla de llorer i empolvorem amb el pebre roig. Ho fem bullir durant 10 minuts. 
  6. Ara és el moment d'afegir les llenties i el xoriç tallat a trossets. Ho fem coure fins que les llenties estiguin al punt de cocció que més us agradi.  
Bon profit!!!! 




Comentaris

  1. Muchas gracias por tus palabras Olga, no sabes la ilusión que me ha hecho ver mi receta en tu cocina, con tu toque personal. Hoy, aunque ya es primavera, apetecen un montón porque hace un día de "perros". Mil besos guapa :)

    ResponElimina
  2. Ho dius bé això de vent??? Més aviat ventoooot!!!!
    Aquestes llenties ajuden a passar dies lletjos com aquests
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Aquestes llenties per un dia com el d'avui son perfectes!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfectes, perfectes!!! I pensar que la setmana passada vam arribar als 28 graus.......
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  4. Quina bona pinta!! ara que trobem corder bé de preu les haurem de provar de fer!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'han agradat molt!!!! Ja em direu què us semblen!!!
      Petons, noies!!!
      Olga

      Elimina
  5. Amb xai com diem aquí, no l´havia menjat mai i me has picat la curiositat. El provaré pues te una pinta molt apetitosa.
    Molts petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Manu, prova-les. Ja em diràs què et semblen!!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. Com m´agraden les llenties!!!!! amb corder han d´estar molt bones.. les faré jo també. Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres les llenties ens agraden de tota manera!!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Jo me'n menjaria un plat ara mateix, amb el dia núvol i ventós que hem tingut avui a Lleida. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si a partir de demà millora el temps!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. ¡Que ricas las lentejas!.
    Entonan el cuerpo un montón y dan muchísima energía.
    Yo las hago sólo con verduras pero siempre las disfrutamos también mucho.
    ¡Es que Pilar tiene muy buena mano!. Aunque tu no te has quedado atrás, eh????.

    Besicos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo las hago de todas maneras..... sólo con verduras, con trocitos de jamón, con trocitos de chorizo, con calamares........ Nos gustan de todas las maneras!!!!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  9. Olga, a casa només mengem llenties a "l'Aragó" des que els meus pares van fer-hi un viatge i van tornar enamorats de les llenties d'allà! :) Aquestes teves fan una pinta... per mi un plat tot l'any!

    ResponElimina
  10. I tant que vénen de gust...sobretot aquestes tan bones! Petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!