Top blocs de receptes

dimecres, 5 de març de 2014

PA DE ROSCA O CORONA


I continuo amb la febre panarra! 
Xiquets i xiquetes....això és un no parar! El pa no té límits. Si et deixes portar per ell......t'enganxa. 
Els de casa però......estan molt contents!!!!! Quan ens acabem un pa dels fets a casa, ja pensen en quin serà el proper que faré!!

El que avui us presento és del llibre 200 Recetas de pan, de l'Editorial Blume. 
És un llibre amb receptes de pans salalts i dolços, pensats per ser preparats utilitzant una panificadora. Els pans que ens proposen es poden fer de dues maneres: 
- fer tot el procediment en la panificadora: amassat, llevat, cocció
- fer l'amassat i el primer llevat a la panificadora i la resta, al forn. 

Per la recepta que avui us presento, he triat el primer procediment, el que combina panificadora i forn. 

INGREDIENTS (per un pa gran):
  • 175 ml d'aigua
  • 200 ml de iogurt natural
  • 1 i 1/2 culleradetes de sal
  • 500g de farina panadera
  • 2 culleradetes de sucre blanc
  • 1 i 1/4 culleradetes de llevat sec 
PROCEDIMENT:
  1. Introduïm tots els ingredients a la panificadora (primer els líquids) i programem l'amassat. Segons la panificadora, aquest temps podrà variar. El temps d'aquest programa en la meva panificadora (Biffinett, comprada al Lidl fa uns 5 anys) és d'1hora i 50 minuts. 
  2. Una vegada finalitzat el programa d'amassat, aboquem la massa damunt el pedrís de la cuina prèviament enfarinat. L'escampem i li fem un forat al centre, utilitzant els dits de les mans. 
  3. Passem la massa a la safata del forn coberta amb paper vegetal d'enfornar i li fem uns talls. 
  4. Per mantenir el forat durant el segon llevat i durant la cocció, posem un cercle d'emplatar (prèviament muntat amb oli) o algun altre estri que sigui resistent a la temperatura del forn. 
  5. Taparem la massa amb un drap i la deixarem reposar en un lloc càlid  fins que augmenti de volum (uns 30 minuts). 
  6. Precalentarem el forn a 220º
  7. Una vegada la massa hagi fet el segon llevat, l'empolvorarem amb farina i l'enfornarem a 220º durant uns 25 minuts.                    
  8. El farem refredar damunt una reixeta. 

           

I....a gaudir!!!! A gaudir de l'oloreta que fa la casa i del gust del pa.....



17 comentaris:

  1. Apa... és un no parar això de fer pa 0lga!!!!
    Aquest també té molt bona pinta.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. És com menjar pipes!!! Comences i no pots parar!!!
      Petons,Dolça
      Olga

      Elimina
  2. Olga és un no parar de fer pa i un no parar de menjar!!! A mi també m'encanta i cada nova recepta és una nova il.lusió!! :) Aquesta corona fa molt bona pinta i segur que el llibre et donarà per molt! Gaudeix-lo!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai...menjar.....menjar......menjar ho fer rapidíssim!!! El pa desapareix en un tres i no res!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Ei, Olga!! aquest pa mola molt!! es veu una crosta súper cruixent. Segur que en vau gaudir molt!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant!!!! Ja estan esperat que el torni a fer!!!!
      Petons, Marina!
      Olga

      Elimina
  4. Jo també tinc febre panarra últimament!! ( i febre de veritat també... ;( ). Aquest llibre també el tinc però crec que encara no n'he fet cap recepta, no pot ser! aquest pa m'encanta, i amb la forma de rosca és genial! Jo també em quedo a esperar el teu pròxim pa, un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. OOooohhh....Eva, millora't ben aviat!!!! Cuida't molt!!!
      Del llibre....jo ja he fet unes quantes!!!
      Petons, Eva!
      Olga

      Elimina
  5. ¡¡¡¡JOOOOO!!!!! Olga vas a mandar a mucha gente al paro jajajajjaa....estas hecha toda una profesional, ahora mismo me comería una rebanada de ese pan tostado y con aceite de Sierra de Luna...
    Un saludo..

    ResponElimina
  6. Espectacular Olga!! Quin pa!!!! aquest llibre i tots el d´aquesta col.lecció de 200 receptes es genial. Has fet un pa deliciós!!! petons,

    ResponElimina
  7. Ara si que no deixarem de veure grans receptes de pa Olga!! Aquesta corona de pa té una pinta impresionant!! Me l'apunto, que a casa ens agrada fer la corona de pa sencera torrada i amb bon pernil ibèric :)
    Petonets guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  8. Quant de temps feia que no pensava en aquests pans de rosca, que abans compràvem sovint! Veient com ha quedat aquest, m'has fet venir ganes de posar-me a fer pa. I són quarts de dotze de la nit! Petons.

    ResponElimina
  9. Un pan tremendo y bien bueno¡¡
    Peto

    ResponElimina
  10. Quina supermegafantàstica rosca!!! Això de fer pa és un començar i no parar! Petons!

    ResponElimina
  11. Ha quedat preciós amb aquesta forma.. i què bo fet a casa!

    ResponElimina
  12. Ostres Olga, quants en portes fets? quina passada ;)

    ResponElimina
  13. Estic superenganxada a fer pa a casa!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!