Top blocs de receptes

divendres, 11 d’abril de 2014

PA DE TOMAQUES SEQUES I ORENGA



Aquest pa és un dels primers que vaig fer després d' autoregalar-me el llibre de les 200 RECETAS DE PAN CON PANIFICADORA
Vaig utilitzar la recepta bàsica de pa i li vaig afegir l'orenga i tomaques seques. Un bon invent!!!! 

INGREDIENTS:

  • 275 ml d'aigua
  • 30g d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de sal
  • 475g de farina blanca per a  pa
  • 2 culleradetes de sucre blanc
  • 1 1/4 culleradetes de llevat sec de forner
  • 2 cullerades d'orenga
  • 4 tomaques seques trossejades 
PREPARACIÓ: 
  1. Introduïm tots els ingredients (començant pels líquids i finalitzant amb el llevat) dins el recipient de la panificadora i seleccionem l'opció d'amassat. A la meva panificadora aquest procés li costa 1h. i 50 minuts.  
  2. Una vegada la massa està feta, la traiem de la panificadora i la col·loquem damunt del pedrís de la cuina (prèviament enfarinat). Li traiem l'excés d'aire i li donem la forma que vulguem. Li fem uns talls i l'empolvorem amb farina.
  3. Col·loquem el pa a la safata del forn (prèviament coberta amb paper d'enfornar), el tapem amb un drap i ho deixem reposar fins que la massa augmenti el  volum. 
  4. Precalentem el forn a 220º.
  5. Enfornem durant 25 minuts.
  6. El refredem damunt una reixeta. 
La propera vegada que el faci em penso que li afegiré uns taquets de pernil salat......no estarà malament, oi?






20 comentaris:

  1. Quin tall que té aquest pa, Olga! Només amb un raig de bon oli ha d'estar deliciós. I les tomates seques les poses sense hidratar? Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Chus!!! Sí, les vaig posar sense hidratar. Com les vaig posar al començament del procés vaig pensar que no calia hidratar-les. Van quedar prou bé!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Hola Olga. Saps que jo també el faig i la recepte es del mateix llibre? Quan ve gent, el posso d' aperitiu acompanyan bull i fuet i no queden ni las angrunes. Es bonísim.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira, m'has donat una bona idea!!! Gràcies!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Ara per esmorzar me'n menjaria una bona llesca, té una pinta fantàstica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Cristina!! Acompanyat de fuet o pernil salat???
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Molt bona idea afegir-hi les tomates i l'orenga, sens dubte l'olor al coure'l de ser tan deliciosa com el propi pa! Un petó i feliç finde!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Eva, no hi ha res com l'oloreta que fa la cuina quan fas un pa!!! Mmmmmm.......
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Estás que te sales Olga, Me encantan los tomates secos y ha veces los pongo en la focaccia. En pan tiene que estar bien buenos. Tomo nota de la receta que ya sabes que ahroa estoy muy panarra.
    Un beso y feliz semana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya lo veo, Pilar!! Estás panarra total!!!! ¡Buen vicio! Los tuyos lo deben agradecer.....jejejejee....
      Besos,
      Olga

      Elimina
  6. El jamón mejor despueés de horneado jejeje con un buen chorreton de aceite y tomate frotado... ah y un ajo. Madre que hambreee

    ResponElimina
    Respostes
    1. Para....paraaaaaaa........¡no des ideas!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  7. El faig aquesta setmana...Olga...no em puc resisitir a cap dels teus pans...i ahir, precisament, vaig comprar tomàquets secs!!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjejejejje......és que és molt difícil resistir-se al pa fet a casa!!! Ah!! El dissabte vaig fer visita al Lidl......
      Petons, Mònica!!!
      Olga

      Elimina
  8. Jo crec que no li cal el pernil, te una pinta fantastica!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Chus!!!! De totes maneres....un altre dia ho provaré!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Uauu quina pinta! T'ha quedat perfecte, el tall es veu un pa d'aquells deliciosos. Com tu dius segur que va ser un bon invent! Acompanyat amb pernilet...o només oli ja deu ser la bomba! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que el fa fet a casa és una bomba!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. Ets la reina dels pans aromàtics, Olga!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marina!!! M'agrada anar provant!
      Per cert, vas veure el missatge que et vaig enviar per facebook?
      Petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!