Top blocs de receptes

diumenge, 25 de maig de 2014

CÓC DE CODONYAT CASOLÀ I AVELLANA


Aquest cóc és el que vaig fer el cap de setmana passat. El meu sogre, l'Agustí de Fons, va complir 84 anys el dia 17 de maig. El diumenge van venir a dinar a casa i vaig pensar en fer un cóc diferent per poder fer-li bufar les espelmes i cantar-li l'aniversari feliç. La Cristina, la meva filla, sempre diu "Hem de mimar molt als iaios!!! Ells ens mimen a nosaltres!!". I té molta raó! 

La idea era fer-lo d'avellana. Vaig començar a buscar per internet....i vaig trobar aquest, de la Mercè de "Cotó de Sucre" (http://cotodesucre.blogspot.com.es/) . A més, tenia al davant l'oportunitat ideal per estrenar el meu motlle NordicWare!!                            
Així que.....em vaig posar en acció. 

Respecte a la recepta original, vaig fer dues modificacions: 
- Primera, no vaig posar-hi nous, preferia degustar només l'avellana. 
- Segona, només vaig utilitzar un polsim de canyella, per donar-li gust però que no es notés molt. 

INGREDIENTS:
  • 4 ous
  • 200 ml d'oli d'oliva suau 
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 150g grs d'avellanes torrades picades (ho vaig fer amb la picadora)
  • 150 grs de farina de rebosteria (Força 0)
  • 1 polsim de canyella
  • 200g de codonyat casolà (tallat a daus petits)
  • Sucre glass per decorar
COM HO HEM DE FER?
  1. Encenem el forn a 160º.
  2. Batem els ous amb el sucre i l'oli. Ho remenem molt, molt bé.                                           
  3. A continuació, incorporem la farina, el llevat, el polsim de canyella i la farina d'avellana. Ho he de barrejar molt bé, fins que tots els ingredients estan ben lligats.                                      
  4. Tot seguit, afegim els daus de codonyat i els barregem amb la massa. Preparem el motlle on el courem.                                          
  5. Aboquem la massa al motlle i ho enfornem durant 45 minuts a 160º.                                 
  6. Quan el desemmotllem, el deixem acabar de refredar damunt una reixeta.                        

El resultat va ser impressionant!! Ens va agradar molt, sobretot a l'Agustí, el protagonista de la festa! 








18 comentaris:

  1. Als avis se'ls ha de cuidar i mimar i tant que si!!!! Ja ho diu bé la Cristina.
    I tu el cuides moooooolt al iaio Agustí amb cocs tan espectaculars com aquest.
    Bones colònies.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. El iaio va estar molt content amb aquest cóc!!!
      Les colònies han anat molt bé, ja estem de "vuelta al cole".
      Petons, Dolça!!!
      Olga

      Elimina
  2. I com els agraeixen els mimos els avis!!!!! Val la pena fer-los contents oi?
    Una coca boníssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que val la pena!!!! Ells ho han fet tot per nosaltres!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. A mi les avellanes m'encanten, així que aquest cóc el trobaria deliciós, en té tota la pinta!! el motlle espectacular, pel pròxim cumple me'n demano un ;). Bones colònies, un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva, doncs aquest cóc t'encantarà. I el motlle.....és un bon regal!!! Un regalasso d'aquells de dies especials.....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Que xulus aquets motllos .....no saps qui comprar, perque amb el preu que tenen, o hasvde pensar molt abans de fer el gasto.
    Que maco poger fer un pastis per celebrar un aniversari d' un ser estimat. Aprofital molt, que després sempre queden cosas per a dir.
    Te ha quedat fantastic. Els ingredients, perfectes. Felicitats!!!
    Mil petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El preu del motlle.....és per tenir-ne un!!! I com a capritxo!!!
      Gràcies per les teves paraules, Manu!! Seguiré el teu consell.....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Bo, rebó i reboníssim havia de ser aquest coc, Olga. I trobar-se els trossets de codonyat...mmm. Moltes felicitats al teu sogre. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Chus!!!!
      Sí, és un passada trobar-te els trossets de codonyat.....una delícia.
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Aquest cóc és boníssim. El teu sogre devia estar content!!! Moltes gràcies!
    Mercè

    ResponElimina
    Respostes
    1. A tu, Mercè!!!! Per compartir-lo!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Respostes
    1. Marina, sí, molt bo!! Al sogre li va encantar!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. M'encanten aquests motlles, jo tenia els meus dubtes per desemmotllar però veig que queda genial. Aquest coc a casa meva durava un tres i no res! Deliciós! Espero que tot vagi genial, molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, queda molt bé, Núria!!! És un gran motlle!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Quina pinta aquest coc, felicitats!

    ResponElimina
  10. El motlle, dels bons, és genial...però la recepta que hi has preparat és espectacular...el iaio devia estar d'allò més feliç!!! Petons!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!