Top blocs de receptes

divendres, 16 de maig de 2014

PA DE PERNIL TRADICIONAL DE VENEZUELA

La recepta d'aquest pa sortia a la revista núm. 62 de Thermomix, la de Navidad 2013.       És la primera que vaig marcar!!! Estava seguríssima que als de casa agradaria molt. No em vaig equivocar..... 
Aquest és un pa d'origen veneçolà que, tradicionalment, forma part de la cuina nadalenca.  

És un pa que pesa uns 1,2Kg, o sigui, que conté unes 12 racions. Respecte a la recepta original he fet unes modificacions: el farcit l'he preparat amb bacon i al pa he posat pernil dolç,  he canviat les olives verdes per olives negres  i no he incorporat les panses (no agradaven a una part dels comensals....) ni les tàperes (no m'agraden a mi). La propera vegada que el faci, respectaré la recepta autèntica! Excepte les tàperes.....
Aquest pa és ideal per un sopar fred.
Potser la vista us fa una mica de mal al veure la forma del pa però.....a l'hora d'enfornar es va deformar una mica. 
Anem a veure com l'hem de preparar!

INGREDIENTS:

Del farcit
  • 150g de daus de bacon
  • 100g d'olives negres sense os
De la massa
  • 250g de llet 
  • 50g de mantega
  • 50g de sucre
  • 30g de llevat fresc
  • 500g de farina de força
  • 1 culleradeta de sal
  • 50g de mantega fosa (per pintar la massa)
Del pa
  • 6 Talls de pernil dolç
  • 1 ou batut per pintar el pa
COM HO FEM?
El farcit.....
  1. Tallem les olives negres a trossos petits o les trossegem 3seg/vel4 
La massa....
  1. Posem dins el got la llet, la mantega i el sucre. Programem 1min/37º/Vel2.
  2. Afegim el llevat fresc desfet i 10seg/vel.2
  3. Incorporem la farina i la sal. Amassem 20seg/Vel6 i seguidament amassem 3min/Got tancat/Velocitat Espiga. 
  4. Estirem la massa molt fina i li donem forma de rectangle (40x30cm aprox.). La pintem amb la mantega fosa.                                        
El pa.....
  1. Cobrim la massa amb els talls de pernil dolç i per sobre el bacon i les olives.            
  2. Humitegem amb aigua una de les dues vores per poder segellar el pa. 
  3. Comencem a embolicar-lo per la vora contrària, prement ben bé. Tanquem els extrems.   
  4. Posem el pa sobre la safata del forn.  
  5. Decorem la superfície amb unes marques profundes. 
  6. Precalentem el forn a 180º. 
  7. Deixem reposar fins que augmenta el seu volum.Reconec que en aquest pas vaig ser impacient.... 
  8. Pintem amb ou batut amb una mica de llet i l'enfornem durant uns 30-40 minuts. 
  9. El deixem refredar damunt una reixeta. 
Bon profit!!!! 






20 comentaris:

  1. oh oooohhhh ooooooooohhhhhhhhhhhh aqust pa promet Olga i promet molt!!!!
    Que bo!!
    PTNTS
    DolçA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo bo que té és que se li poden fer tot tipus de farcits!! Al gust de cada casa!!! Ideal per menjar-lo fred a l'estiu.....
      Petons, Dolça!
      Olga

      Elimina
  2. Jo també me'l vaig mirar aquest pa, Olga, I ara encara estic més convençuda que l'acabaré fent. Ha quedat bestial I suposo que havia d'estar boníssim. Un sopar perfecte. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que està bo, Chus!! Boníssim!!! Ideal per l'estació que s'atança......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Quina passada, el següent per fer aquest pa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan el facis, envia foto!!! T'agradarà molt!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  4. Què bons aquests pans farcits!!! ja ho saben prou els veneçolans, ja!! els canvis que has introduit m'encanten, les tàperes tampoc són lo meu... un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo....és que és de les poques coses que no m'agraden gens ni mica!! Podria dir...que l'única!!!
      Els pans farcits...un gran invent!!!
      Petons, Eva!
      Olga

      Elimina
  5. Respostes
    1. Moltes gràcies!!! De totes maneres....el proper l'intentaré millorar!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Quin goig...és una mena de pa "preñao"!!!! Ha de ser boníssims! Un sopar de primera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Mònica!! És el mateix!!! Un sopar d'estiu.....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Quina varietat de pans!!!... Quin goig de veure!!...Hem fan dentetes!=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't, Assumpció!!! Ja veuràs com xalaràs!!!! I...t'enganxaràs!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Ostres.. quina bona pinta aquest pa... fa venir ganes de provar-lo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Anna!!! Anima't a fer-lo!!! Ja veuràs com t'agrada!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Tremendo! sempre aprens alguna cosa nova...de Veneçuela, caram! Si que m´ha fet mal de veure...em pensava, sense llegir el títol, que era un tall rodó! je, je, je.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjajajaj!! Què bo!!! Un tall rodó!!! Has degut dir...."què ha fet aquesta?"
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. uau! Panarra!! En el bon sentit, perquè aquest pa diu "menja'm!" Petons

    ResponElimina
  11. BUaaaaa.. yo tambien quiero un trocico de este pan Olga que rico está diciéndome cómeme...
    Un saludo

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!