Aquest pa es queda com a definitiu. De les diferents combinacions que he anat experimentant les últimes setmanes, aquesta és de les que es queda com a fixa. No m'ha calgut fer cap votació!!! La decisió ha estat presa per aclamació popular!!! (dels de casa...és clar....)
Anem a per ell!!!!
INGREDIENTS:
- 275 ml d'aigua
- 400 gr de farina blanca panadera
- 75 grs de farina integral
- 1 culleradeta de sal
- 2 culleradetes de sucre
- 1 culleradeta i 1/4 de llevat en pols de forner
- Oli d'oliva verge extra
PASSOS A SEGUIR:
- Programar la panificadora. Programa amassat.
- Quan la panificadora acaba el programa, abocar la massa damunt el pedrís enfarinat i treure l'excés d'aire de la massa.
- Tallar la massa en dues parts iguals. Formar les barres de pa, al nostre gust. Deixar-les reposar 1h, aproximadament.
- Escalfar el forn a 250º. A la base del forn hi posarem una llanda metàl·lica en la que hi abocarem un got d'aigua.
- Abans d'enfornar fem el tall a les barres. En aquest moment és quan abocarem damunt el tall un bon raig d'oli d'oliva.
- Enfornem durant 5 minuts a 250º. Quan hagin passat aquests 5 minuts, traiem la llanda metàl·lica i baixem la temperatura del forn a 220º. Enfornem durant 20 minuts.
Gaudireu d'unes barres de pa com aquestes.........
És un plaer fer pa a casa!
¡Como me gusta el pan y la pereza que me da ponerme a hacerlo!!!.
ResponEliminaLa verdad es que, en casa, ultimamente me estoy decantando por la cocina práctica ( es decir la que realmente se come todos los días) y los platos guays los dejo para los fines de semana en que vienen mi marido o mi hija (o ambos, claro) porque lo habitual es que siendo mi madre diabética nos pasemos la vida comiendo borraja y judías verdes y poco más.
¡Lo dicho!. ¡Estoy verde de envidia!.
Besicos.
Wivith, ¡que no te dé pereza hacerlo!!! Cuando empieces....no podrás parar!
EliminaBesos,
Olga
La veritat és que tenen una pinta brutal, aquest pans, Olga. I el plaer de menjar-te un pa fet a casa no es paga amb res. Petons.
ResponEliminaGràcies, Chus!!! D'aquests dos pans estic especialment orgullosa!!!!
EliminaPetons,
Olga
La pinta que té és espectacular, com m'agradaria menjar-ne un pessic ara jejej petons
ResponEliminaRoser....t'agradaria molt!!!
EliminaPetons,
Olga
Quin crostra més torrada...quin flaire devia fer. Ara ja no pararàs de fer pa! enganxa!
ResponEliminaLa flaire a pa per tota la casa és.....genial!!!
EliminaPetons,
Olga
En parles tan i tan bé d'aquest pa... al final l'hauré de fer !!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Sí, Dolça, fes-lo!!! Ja veuràs!!!! Queda molt bo!!! Ara...també t'he dir que amb farina forta també queda molt bo!!!
EliminaPetons,
Olga
Ets la meva flequera amateur preferida!!! Quin goig que fan tots els teus pans!!!! Jo vindria a viure a casa teva per anar-los degustant! Petons!
ResponEliminaCom diem a l'Ebre...."ja sirà menos"!!!! Gràcies per les teves paraules, Mònica!!!
EliminaPetons,
Olga
A mi m'encanta fer pa i la flaira exquisita que queda per tota la casa.
ResponEliminaMagnífic el teu pa!!!
És un dels elements importants.....l'oloreta que queda per tota la casa....
EliminaPetons,
Olga
Ets la super reina del pa!! Estàs que no pares, hsuríem d'estar més a prop, et vindríem a comprar la barra cada dia jajajaja
ResponEliminaPetonets
Sandra
Aiiix....sí, hauríem de ser més a prop!!! Podria aprendre moltíssim de vosaltres!!!!
EliminaPetonets,Sandra!!!
Olga
Ets la super reina del pa!! Estàs que no pares, hsuríem d'estar més a prop, et vindríem a comprar la barra cada dia jajajaja
ResponEliminaPetonets
Sandra
A mi també m'agradaria ser més a prop vostre!!!! Gràcies per lo de super reina!!!!
EliminaPetonets,
Olga