PA BLANC AMB SÈMOLA DE BLAT DUR


Aquest és el pa que vaig fer fa unes  setmanes.  
Una companya m'ha deixat  uns llibres espectaculars de receptes de pa i, entre ells, un de receptes de pa especials per panificadora. De seguida vaig dir.....d'aquest llibre en preparo una el cap de setmana! I com el diumenge va ser un dia tranquil.....a fer pa!!! 

INGREDIENTS: 
  • 270ml d'aigua
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
  • 300g de sèmola fina 
  • 150g de farina panadera
  • 2,5 culleretes de cafè de llevat sec 
  • 1,5 culleretes de cafè de sal
  • 1 cullereta de cafè de sucre
COM EL PREPAREM? 
  1. Introduïm els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre del llistat (sempre primer els líquids, molt important!)
  2. Programem al prog. AMASSAT 
  3. Aboquem la massa damunt el pedrís de la cuina, prèviament enfarinat, i eliminem l'excés d'aire de la massa. 
  4. Dividim la massa en dues parts i donem forma a les barres. Les col·loquem en una safata de forn coberta amb paper vegetal de cuina. Les deixem reposar 45 minuts.
  5. Encenem el forn a 250º i dipositem un recipient metàl·lic amb dos dits d'aigua a la base del forn. 
  6. Fem uns talls nets a les barres de pa. Els meus talls no són molt nets; properament em compraré una fulla especial per fer aquest tipus de pa. 
  7. Quan el forn hagi arribat a la temperatura, introduïm el pa i enfornem durant 10 minuts a 250º. 
  8. Una vegada transcorreguts aquests 10 minuts, baixarem la temperatura a 220º i retirarem el recipient amb l'aigua. Continuarem la cocció durant uns 17-18 minuts. 
Gaudireu d'un pa deliciós i...fet per vosaltres!!! Una de les satisfaccions més grans!!!! 
Bon pa!!









Comentaris

  1. Respostes
    1. Roser....quina raó tens!!! Ara fa dies que no en faig i...ho enyoro!!!
      Bona setmana i petons!
      Olga

      Elimina
  2. Ummmm quina pinta més boníssima que fan aquests pans! fa molt que no en faig, veien aquestes fotos em fa venir unes ganes... Una abraçda Olga!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo...fa dies que no en faig i ho enyoro!!!! M'encanta fer pa a casa!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Ostres...qué interessant...amb sèmola de blat...queda apuntadíssim! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Mónica!!! La sèmola li dóna un toc de pa.....pa!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Delicioso pan y con este libro seguro que vendran mas propuestas panarras¡¡
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Miquel!!! En tinc apuntades moltes!!!! jejejejeje......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Aixxx... el pà fet a casa... quina delicia... quina oloreta...
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara fa dies que no en faig i....ho enyoro!!!!!
      Petons, Eva!!!
      Olga

      Elimina
  6. Boníssim el pa fet a casa, i tu ja n'ets tota una artista! amb el punt de la sèmola ha d'estar genial, en tinc un paquet per estrenar i no sabia que fer amb ell, gràcies per la idea ;). Un petonàs!

    ResponElimina
  7. Curiós això de la sèmola.... es nota el granet? Segur que era boníssim. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, Chus, a l'hora de menjar-lo no es nota perquè està molt triturada...és especial per fer pa. La compro a El Amasadero. Li dóna un toc molt especial!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. M'encanta el pa fet a casa em te enganxada i crec que a tu et passa el mateix jiji
    La veritat es que es veuen deliciosos!!

    ResponElimina
  9. Espectacular Olga!
    T'ha quedat una molla de profesional!!!
    Petons

    ResponElimina
  10. Tens una sorpresa al meu blog...espero que t'agradi!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!