Aquest és el pa que vaig fer fa unes setmanes.
Una companya m'ha deixat uns llibres espectaculars de receptes de pa i, entre ells, un de receptes de pa especials per panificadora. De seguida vaig dir.....d'aquest llibre en preparo una el cap de setmana! I com el diumenge va ser un dia tranquil.....a fer pa!!!
- 270ml d'aigua
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
- 300g de sèmola fina
- 150g de farina panadera
- 2,5 culleretes de cafè de llevat sec
- 1,5 culleretes de cafè de sal
- 1 cullereta de cafè de sucre
COM EL PREPAREM?
- Introduïm els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre del llistat (sempre primer els líquids, molt important!)
- Programem al prog. AMASSAT
- Aboquem la massa damunt el pedrís de la cuina, prèviament enfarinat, i eliminem l'excés d'aire de la massa.
- Dividim la massa en dues parts i donem forma a les barres. Les col·loquem en una safata de forn coberta amb paper vegetal de cuina. Les deixem reposar 45 minuts.
- Encenem el forn a 250º i dipositem un recipient metàl·lic amb dos dits d'aigua a la base del forn.
- Fem uns talls nets a les barres de pa. Els meus talls no són molt nets; properament em compraré una fulla especial per fer aquest tipus de pa.
- Quan el forn hagi arribat a la temperatura, introduïm el pa i enfornem durant 10 minuts a 250º.
- Una vegada transcorreguts aquests 10 minuts, baixarem la temperatura a 220º i retirarem el recipient amb l'aigua. Continuarem la cocció durant uns 17-18 minuts.
Gaudireu d'un pa deliciós i...fet per vosaltres!!! Una de les satisfaccions més grans!!!!
Bon pa!!
el pa fet a casa, com cap altre! genial
ResponEliminaRoser....quina raó tens!!! Ara fa dies que no en faig i...ho enyoro!!!
EliminaBona setmana i petons!
Olga
fabulos
ResponEliminaGràcies!! Cada vegada xalo més fent-ne!!!
EliminaPetons,
Olga
Ummmm quina pinta més boníssima que fan aquests pans! fa molt que no en faig, veien aquestes fotos em fa venir unes ganes... Una abraçda Olga!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
Jo...fa dies que no en faig i ho enyoro!!!! M'encanta fer pa a casa!
EliminaPetons,
Olga
Ostres...qué interessant...amb sèmola de blat...queda apuntadíssim! Petons!
ResponEliminaSí, Mónica!!! La sèmola li dóna un toc de pa.....pa!!!!
EliminaPetons,
Olga
Delicioso pan y con este libro seguro que vendran mas propuestas panarras¡¡
ResponEliminapeto
Sí, Miquel!!! En tinc apuntades moltes!!!! jejejejeje......
EliminaPetons,
Olga
Aixxx... el pà fet a casa... quina delicia... quina oloreta...
ResponEliminaPetonets
Ara fa dies que no en faig i....ho enyoro!!!!!
EliminaPetons, Eva!!!
Olga
Boníssim el pa fet a casa, i tu ja n'ets tota una artista! amb el punt de la sèmola ha d'estar genial, en tinc un paquet per estrenar i no sabia que fer amb ell, gràcies per la idea ;). Un petonàs!
ResponEliminaEva, la sèmola li dóna un toc especial!!!
EliminaPetons,
Olga
Curiós això de la sèmola.... es nota el granet? Segur que era boníssim. Petons.
ResponEliminaNo, Chus, a l'hora de menjar-lo no es nota perquè està molt triturada...és especial per fer pa. La compro a El Amasadero. Li dóna un toc molt especial!!!!
EliminaPetons,
Olga
M'encanta el pa fet a casa em te enganxada i crec que a tu et passa el mateix jiji
ResponEliminaLa veritat es que es veuen deliciosos!!
Gràcies, Judith!!! Estem enganxades!!!!
EliminaPetons,
Olga
Espectacular Olga!
ResponEliminaT'ha quedat una molla de profesional!!!
Petons
Tens una sorpresa al meu blog...espero que t'agradi!
ResponElimina