PA BLANC AMB UN TOC DE SÈGOL


Els caps de setmana, hi ha una màquina a casa nostra (a banda de la rentadora i l'assecadora, evidentment!!!) que treballa molt: la panificadora. No l'utilitzo per coure el pa, però sí per l'amassat. 
Aquesta màquina ha aconseguit canviar-me un hàbit d'aquells que és sagrat per mi!!! Ha aconseguit que em prepari l'esmorzar després de posar-la en marxa!! I mira que jo.....quan obro els ulls, el primer que faig és esmorzar!! 

Fa uns dies vaig provar de fer una barreja de farines i, la veritat, van quedar unes barres delicioses. 
Llegeixo, m'informo, segueixo consells ...... i vaig veient els resultats. I... com no....cada vegada més enganxada a fer pa!!! 

INGREDIENTS:
  • 275ml d'aigua 
  • 1 rajolí d'oli d'oliva
  • 350 grs de farina blanca panadera 
  • 125 grs de farina de sègol 
  • 1 culleradeta de sal 
  • 2 culleradetes de sucre
  • 1 culleradeta i 1/4 de llevat sec de forner 

PASSOS A SEGUIR.....
  1. Programar la panificadora. Programa amassat. A la meva li costa 1h i 50 minuts. 
  2. Quan la panificadora acabar el programa, abocar la massa damunt el pedrís enfarinat i treure l'excés d'aire de la massa. 
  3. Tallar la massa en dues parts iguals. Formar les barres de pa, al nostre gust. Deixar-les reposar 1h, aproximadament.                              
  4. Escalfar el forn a 250º. A la base del forn hi posarem una llanda metàl·lica en la que hi abocarem un got d'aigua. 
  5. Abans d'enfornar fem el tall a les barres.  
  6. Enfornem durant 5 minuts a 250º. Quan hagin passat aquests 5 minuts, traiem la llanda metàl·lica i baixem la temperatura del forn a 220º. Enfornem durant 20 minuts. 











Comentaris

  1. Mmmm!
    Qué buena pinta!
    Seguro que esto te viene (en parte) de la Yaya Pura...
    Un beso grande!!
    Miriam

    ResponElimina
  2. Que lástima que no se haya inventado la degustacion virtual.

    ResponElimina
  3. Tenen una pinta magnífica aquestes barres. Ja veig que això de la panificadora és un bon invent... jo amasso a ma :-)

    Ptnts #panarres
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Dolça,és un bon invent perquè et facilita el procés. La connectes i....pots estar fent altres coses. La tinc perquè me la van regalar fa molts anys!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Sembla molt bo, Olga!! Segur que en vau gaudir! Ja me l'imagino, amb un taquet de formatge... mmm!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Som molt panarres, Marina!!! Tots els que faig agraden molt a casa!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. I quan tens el pa fet, no tornes a esmorzar? Jo no m'hi podria resistir amb uns pans com aquests. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona pregunta, Chus!!! Normalment, quan surt del forn és un ratet abans de dinar!!! I jo ja tinc la cerveseta, les patates, les olives.....jejejejejj....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Fan molt bona pinta! i el toc de sègol m'hi encanta! jo penso com la Chus... deu ser difícil no tornar a esmorzar un cop surten del forn!! un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El meu fill....no s'espera!!!! L'enceta quan està calent!!! No es pot esperar......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Quines formes més xules...a Girona hi ha unes fleques molt famoses que tenen unes barres que els diuen de "vinya" amb la mateixa forma cargolada que una de les teves! I tu ves provant barreges que així ens les pots explicar i podem ser cada dia una mica millors flequers amateurs! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho sabia, Mònica!!! Ara ho buscaré!!!!
      La veritat és que estic gaudint molt fent pa!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!