Top blocs de receptes

dijous, 19 de juny de 2014

PACCHERI FARCITS DE CIVET DE PORC SENGLAR


La recepta que avui us presento és d'aquelles que necessita el seu temps d'elaboració. El procediment té diferents fases i que t'has d'organitzar bé per fer-les,que necessiten temps i tranquil·litat,  però el resultat és.....sorprenent i val molt la pena. 
Val a dir que és la primera vegada que cuinava carn de caça major!! Sí, sí, carn de porc senglar! La carn me la va donar la meva sogra (tenim familiars molt aficionats a la caça!) i vaig voler preparar alguna recepta especial.  Celebràvem el dinar de l'aniversari del meu sogre i  vaig aconseguir fer un plat d'aquells "xulos" de festa! 
A l'hora de coure la carn, em vaig guiar per la recepta del Jaume Fàbrega, de l'enciclopèdia de Cuina Catalana d'Edicions l'Isard.
Si no us agrada la carn de senglar, la podeu fer amb carn de vedella. 
Les fotografies no són molt bones però....no vaig poder fer-les amb temps i tranquil·litat. 
Anem a veure com ho fem......

INGREDIENTS:
  • 1 kg de carn de senglar 
  • Vi negre 
  • 1 ceba, 1 pastanaga, alls,  ramillet d'herbes (llorer, farigola,...)
  • Oli d'oliva
  • Paccheri (calculeu 3 per persona) 
  • Salsa Beixamel 

FASE 1: GUISAR LA CARN
  1. Macerem durant 48 hores la carn de senglar amb el vi negre, les verdures, els alls i les herbes. La carn ha de quedar coberta pel vi.              
  2. Transcorregudes les 48 hores, posem a escórrer la carn (durant 2h aprox.) i reservem el vi, les herbes i les verdures. La tallem a daus i la salem. 
  3. Posem una cassola al foc amb oli d'oliva i sofregim els talls de carn. 
  4. Triturem les verdures amb la batedora  i les incorporem a la cassola. Ho remenem molt bé. Afegim el vi de la maceració, i si convé, una mica més. La carn ha de quedar coberta pel vi. Tapem la cassola, deixem fer xup-xup a foc molt baix i ho fem coure durant 2-3 hores (segons la consistència de la carn).                                                   
  5. Deixem refredar la carn i la desfem a trossets molt, molt petits. Els barregem amb una mica de salsa i la resta, la reservem. 

FASE 2: MUNTATGE DELS PACCHERI 
  1. Bullim la pasta seguint els instruccions del fabricant. L'escorrem. 
  2. Omplim els paccheri de carn i els col·loquem a la safata on els gratinarem.                
  3. Preparem una salsa beixamel.
  4. Cobrim els paccheri amb les salses. Primer la beixamel i per últim, la salsa de la cocció.                        
  5. Els gratinem uns minuts al forn i.....bon profit!!!

                              









16 comentaris:

  1. ESPECTACULAR!!! Aquesta pasta,no es trenca al bullir?és més resistent que el galet gran de Nadal?
    Quedo bocabadada!:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Assumpció!!! És més resistent!!! Gràcies per les teves paraules!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Brutal, un plat molt ben presentat i súper saborós. Per pair amb tranquil.litat, això sí. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Chus!! Sí, no ho sembla, però amb poqueta quantitat tens suficient!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Jopetas!!!.... Quina presència i emplatament!!!
    Un besico.
    Miriam

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Jjjajjajaj, Miriam! ¡Me lo curré! Muy entretenido, pero muy bueno.
      Besos,
      Olga

      Elimina
  4. Aquest sí que és un àpat de Festa Major!! M'encanta el civet!! Amb els paccheri ha de quedar molt bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Marina, per dies especials!!! I...per qui t'ho sàpigui valorar!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Me encantan los civets.
    Yo tengo hecho un civet de ciervo para subirlo al blog pero la verdad es que, de momento, sólo tengo las fotos hechas y firmadas.
    ¡Menos mal que lo que es la receta la tengo guardada en un documento de word porque si te digo la verdad a estas alturas ya no recuerdo casi como lo hice!. Jajajajajaja.
    Tu presentación de hoy es genial para tapas así que me tiene que volver loca a la fuerza.
    ¡Me llevo 2, que con 1 pierna no se anda!.

    Besicos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias, Wivith! Yo tengo alguna receta en "Borradores" que me pasa algo parecido......Menos mal que tengo las fotos del paso a paso....
      Besos y buen fin de semana!
      Olga

      Elimina
  6. Estupenda y bien elaborada receta y muy bien presentada.
    Buen finde
    Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Miquel!!! La veritat és que li vaig dedicar temps.....i molt esforç!! Vaig quedar contenta del resultat.
      Bon cap de setmana i bona revetlla!!!
      Olga

      Elimina
  7. Això és una recepta original i elaborada....a les nenes els encantarien i segur que els batejaven com a "canelons verticals"!!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un nom ben original i ocurrent, Mònica!!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!