Top blocs de receptes

dijous, 24 de juliol de 2014

GALL D'INDI ESCABETXAT A L'ESTIL DE LA MEVA MARE



L'escabetx és una de les tècniques culinàries heretada dels àrabs que més utilitzem; sobretot  amb el peix blau, les aus  i amb la carn de caça.
A la meva família (aragonesa) , s'escabetxen les carns i, en canvi, a la família del meu marit (catalana) s'escabetxa el peix blau. Així que jo....escabetxo de tot!!! I tinc per triar...... : el conill m'agrada escabetxar-lo a l'estil de la meva iaia Micaela (materna), el peix blau a l'estil de la meva sogra i el gall d'indi, a l'estil de la meva mare, que ho va aprendre de la meva iaia Pura (paterna). 

I recordant l'entrada de fa uns dies, en la que feia referència al Cookbooth, aquesta és la segona recepta que he compartit!!! 
Anem a veure com he preparat el gall d'indi!!!

INGREDIENTS:
  • Cuixes de gall d'indi (poden ser senceres o tallades)
  • Alls (quantitat generosa)
  • Ramillet d'herbes
  • Pebre en gra (quantitat generosa)
  • Oli d'oliva
  • Vinagre blanc de vi 
  • Sal
  • Aigua 
COM HO PREPAREM......


1. Salem la carn i la macerem durant 24 hores amb alls, aigua i vinagre (1 part d'aigua/1 part de vinagre). La carn ha de quedar coberta pel líquid. Ha d'anar a la nevera. 

2. Passades les 24 hores, posem a escórrer la carn i els alls (3-4 hores). Ha de quedar molt ben escorreguda! 

3. Per assegurar-nos que està ben escorreguda, la podem posar entre paper de cuina. 

4. En una cassola alta posem oli a calentar. Ha de ser alta perquè ens hem d'assegurar que la carn quedarà coberta per l'oli. 

5. Tenim la carn i els alls a punt de ser cuinats. Preparem el ramillet d'herbes. 

6. Quan l'oli és ben calent, incorporem al carn, els alls, els grans de pebre i el ramillet d'herbes. Hem d'anar amb compte de no cremar-nos! Ho cuinem a foc fort durant 5 minuts, després baixem el foc al mínim i ho fem coure uns 30 minuts (o fins que comprovem que la carn és tova). 

7. Quan ja està cuit, ho deixem refredar a la mateixa cassola. 
8. Ho traspassem a un recipient de vidre, ho guardem a la nevera  i....ja està llest per ser consumit!!!
A l'estiu ve molt de gust.....ho acompanyes amb una amanida i......tens un dinar la mar de fresquet!!!



22 comentaris:

  1. M'ha encantat aquesta recepta!! Això d'aprofitar les tradicions familiars de cada banda és una molt bona idea!! Per cert, que vaig a copiar-te la recepta al meu Pinterest. Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les hem d'aprofitar i les hem de mantenir, Francesc!!!!
      Una abraçada,
      Olga

      Elimina
  2. Una tradició i una recepta que no s'ha de perdre!! Olga!!! Has clavat la presentació!!!
    El plato está de "tomar pan y moja" jejjeje.
    Besos.
    Miriam

    ResponElimina
  3. Uau, un escabetx d'au! M'encanta i me'l copio. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encantada de que així sigui, Chus!!! Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Respostes
    1. Sííííí!!! Bo i fresquet, ideal per l'estiu!!!!
      Salut!
      Olga

      Elimina
  5. M'encanten les carns escabetxades! T'ha quedat genial, Un petó maca!

    "Les receptes que m'agraden!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Pilar!!! L'escabetx m'agrada molt per l'estiu!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Uhmmmm que rico Olga un plato para comer los días de Fiesta...
    Un saludo..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Antonia, es ideal para los días de fiesta!!! Como lo tienes preparado con antelación....
      Besos,
      Olga

      Elimina
  7. Te molt bona pinta Olga. A casa provenim d'Aragó per part de pare. Dallí varem aprendre a escabetxar, o "adobar", com diuen ells, la carn d'una manera força semblant, confitant-la en oli com tu fas. Per la zona del poble de mon pare solen afegir a les demés herbes un grapat de ginebrons que hi donen un toc al sabor molt especial.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Amadeu!!! M'imagino que el teu pare deu ser de la part Pirineu....oi? La meva família és de la zona de Cuencas Mineras, de Montalbán i d'Utrillas.
      Per cert...gràcies al teu comentari he conegut el teu bloc!!! Ja tens una seguidora més!!!
      Salut!!!!
      Olga

      Elimina
    2. Jo ja fa dies que et segueixo la pista :). Gràcies per passar per ca meva. Com més serem més menjarem !
      No, el meu pare era de la zona del baix Aragò, quasi tocant al Maestrat. Pels voltants de Muniesa, Ariño, Andorra....

      Elimina
  8. Saps que crec que no he fet mai un escabetx???
    M'hi haig de possar, no???
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Posa-t'hi!!! Ja veuràs com t'agradarà!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Una reccepta que a més de bona és pràctica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant!!! la fas, la guardes i....la pots utilitzar quan vulguis!!!!
      Petons, Sara!
      Olga

      Elimina
  10. A casa ma àvia era típic menjar sardines en escabetx...jo en llepava les espines i tot...la versió amb carn no l'he provat mai...però també ha de ser molt bona! Petons!

    ResponElimina
  11. A casa meva només feien les sardines escabetxades i jo segueixo igual.
    M'agradat aquest escabetx de carn tindre que provar-ho, ha de ser molt bo!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo estava més acostumada als escabetxos de carn! Per mi, els nous van ser els de peix!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!