L'escabetx és una de les tècniques culinàries heretada dels àrabs que més utilitzem; sobretot amb el peix blau, les aus i amb la carn de caça.
A la meva família (aragonesa) , s'escabetxen les carns i, en canvi, a la família del meu marit (catalana) s'escabetxa el peix blau. Així que jo....escabetxo de tot!!! I tinc per triar...... : el conill m'agrada escabetxar-lo a l'estil de la meva iaia Micaela (materna), el peix blau a l'estil de la meva sogra i el gall d'indi, a l'estil de la meva mare, que ho va aprendre de la meva iaia Pura (paterna).
I recordant l'entrada de fa uns dies, en la que feia referència al Cookbooth, aquesta és la segona recepta que he compartit!!!
Anem a veure com he preparat el gall d'indi!!!
INGREDIENTS:
- Cuixes de gall d'indi (poden ser senceres o tallades)
- Alls (quantitat generosa)
- Ramillet d'herbes
- Pebre en gra (quantitat generosa)
- Oli d'oliva
- Vinagre blanc de vi
- Sal
- Aigua
COM HO PREPAREM......
1. Salem la carn i la macerem durant 24 hores amb alls, aigua i vinagre (1 part d'aigua/1 part de vinagre). La carn ha de quedar coberta pel líquid. Ha d'anar a la nevera. |
2. Passades les 24 hores, posem a escórrer la carn i els alls (3-4 hores). Ha de quedar molt ben escorreguda! |
3. Per assegurar-nos que està ben escorreguda, la podem posar entre paper de cuina. |
4. En una cassola alta posem oli a calentar. Ha de ser alta perquè ens hem d'assegurar que la carn quedarà coberta per l'oli. |
5. Tenim la carn i els alls a punt de ser cuinats. Preparem el ramillet d'herbes. |
7. Quan ja està cuit, ho deixem refredar a la mateixa cassola. |
8. Ho traspassem a un recipient de vidre, ho guardem a la nevera i....ja està llest per ser consumit!!! |
A l'estiu ve molt de gust.....ho acompanyes amb una amanida i......tens un dinar la mar de fresquet!!!