Aquesta manera de cuinar l'arròs blanc és heretada de la meva iaia paterna, la iaia Pura, a través de la meva mare. Els meus iaios paterns van regentar la Fonda que havia a Montalbán (Teruel). La meva mare, que vivia a Utrillas, va anar-hi a treballar; allí va ser quan va conèixer el meu pare, es van fer nuvis, es van casar, .....
Van ser uns anys que la meva mare recorda amb molta felicitat, tot i la duresa de la feina i de les condicions de vida.
La iaia era la que cuinava, la tia Puri és la que servia al menjador (sempre ha tingut un caràcter magnífic per tractar amb la gent!!!), la mare ajudava a la cuina i a les habitacions, el iaio Pepe feia la compra, criava els animals del corral i treballava els horts...... Un petit negoci que entre tota la família van tirar endavant i del que nosaltres hem sentit explicar moltes històries i anècdotes....
Doncs bé, l'arròs blanc que avui us presento és el que feia la meva iaia els dies que al menú hi havia arròs a la cubana.
QUÈ NECESSITEM?
- Arròs blanc (1 got petit per persona)
- Aigua (el doble que d'arròs)
- 1 raig de ginebra
- 1 fulla de llorer
- 1 o 2 alls
- Oli d'oliva i sal
COM HO HEM DE FER?
1 Posem la cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva VE i els alls tallats a làmines. |
2 Quan els alls comencen a agafa color, incorporem l'arròs i ho remenem sense parar durant uns 3 minuts. |
3 Passats els tres minuts, aboquem un raig de ginebra i continuem remenant sense parar durant 1-2 minuts. |
4 A continuació, incorporem l'aigua, la sal i la fulla de llorer. Ho fem coure durant 15 minuts. Una vegada arribi a bullir, baixem el foc al mínim i tapem la cassola. |
5 Transcorreguts els 15 minuts, apaguem el foc i el deixem reposar durant 5 minuts. |
I ja està!!!! Així de senzill!!!! Un arròs blanc que no és simplement un arròs bullit......
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuina recepta més original i gustosa!! Segur que el toc de la ginebra li deu fer un puntet de sabor increïble. Me l'apunte!! Gràcies per compartir-la!!!
ResponEliminaGràcies, Francesc!!! El toc de la ginebra és especial!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Deu estar molt bo, un dia o probare de fer!!!
ResponEliminaT'agradarà, M Carme!!!!!
EliminaPetons,
Olga
Això serà un arròs a la cubana amb plus!!!
ResponEliminaCaldrà tastar-ho, no et sembla, Olga???'
PTNTS
Dolça
I tant, Dolça!!! Tasta-ho!!!
EliminaPetons,
Olga
Du ser molt especial el gustet quehi dóna, això ho vull tastar! Ai, aquestes rreceptes amb història... :)
ResponEliminaMarta
Què t'he de dir jo....Marta!!! Per mi, és un arròs molt especial!
EliminaSalut i petons,
Olga
Molt bo i ........ diferent!
ResponEliminaJo m'enrecordo molt de la Fonda.
Un petó.
Miriam
Tu ja estàs acostumada, germana!!!
EliminaPetons,
Olga
haurem de fer-lo.... super original i la història molt bonica
ResponEliminapetons
Gemma
Gemma, quan ho facis, ja m'ho explicaràs!!!!
EliminaPetons,
Olga
Apuntadíssim aquest truquillo familiar! Un arròs d'allò més entonat! Petons!
ResponEliminaUn arròs, per mi, molt entranyable!!!
EliminaPetons,
Olga
Quina història més bonica, i quin arròs més bo! haurem de provar això d'afegir-hi ginebra, ben curiós!! un petó!
ResponEliminaMolt curiós, Eva!!! Quan el cuinis, ja m'ho explicaràs!!!
EliminaPetons,
Olga
Estava entusiasmada amb l'arròs blanc de la thermomix, aquesta setmana la tinc averiada i hem trobo molt limitada; obrir aquesta pag. i trobar-me la recepta m'ha desangoixat i fer-la m'ha encantat. No sabia ni fer un arros blanc!!!:=)MªAssumpció (GRÀCIES)
ResponEliminaAssumpció, m'encanta que t'hagi agradat!!!!
EliminaPetons,
Olga
Ostres que original això de la ginebra! Ho haig de provar! Un petó i gracies per compartir-ho, les recpetes familiars són les millors!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Les receptes familias aporten un toc sentimental molt especial a la cuina.......
EliminaPetons, Pilar!!!
Olga
Quanta saviesa culinària i ha a la teva família...... aquest arròs es senzillament interessantisim. Penso posar-lo amb practica.
ResponEliminaPetons