Han arribat els caps de setmana que tant m'agraden....els caps de setmana de forn. Fer pa, fer un cóc, fer unes magdalenes o uns croissants,.......quin petit plaer més gran!
La setmana passada, quan vaig veure publicat el cóc número 77 de la Dolça del bloc NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA, sabia que el faria. I no he tardat gens!!! El diumenge a la tarda (després d'un intent frustrat de fer pa....) va ser el primer d'un munt de diumenges en que encendré el forn aquesta tardor.
Això sí, el vaig "tunejar". La recepta original de la Dolça és amb crema d'orujo casolana i la que ara us presento és amb licor de crema d'arròs; també he canviat la llimona ratllada pel sucre vainillat.
Si voleu conèixer o saber una mica més sobre el licor de crema d'arròs, clickeu a l'enllaç de la Cooperativa Arrossaires del Delta
QUÈ NECESSITEM?
- 4 ous L
- 240g sucre
- 1 sobre de sucre vainillat
- 125 g d'oli d'oliva verge extra
- 250 g de llet sencera
- 200g de licor de crema d'arròs
- 300g de farina de rebosteria
- 100g de Maiena
- 1 sobret de llevat Royal
COM HO PREPAREM?
- Separem les clares dels rovells .
- Escalfem el forn a 2003
- Muntem les clares a punt de neu molt fort. Jo ho he fet amb la Thermomix (amb papallona posada, 4 min. vel. 3 i mig).
- Batem molt ben batuts els rovells amb el sucre, uns 10 minuts. Ens ha de quedar a punt de "cinta", és a dir, fins que quan aixecarem l'espàtula amb la crema aquesta caurà de forma contínua, com si fos una cinta.
- Tot seguit, molt a poc a poc, incorporem els líquids.
- A continuació afegim les farines (que prèviament haurem barrejat amb el llevat).
- Finalment, incorporem les clares a punt de neu. Ho hem de fer amb molta paciència, a poc a poc.
- Aboquem la barreja al motlle que hem preparat i ho enfornem a 200º durant uns 40 minuts. Recordeu.....punxeu-lo per comprovar si és cuit.