Han arribat els caps de setmana que tant m'agraden....els caps de setmana de forn. Fer pa, fer un cóc, fer unes magdalenes o uns croissants,.......quin petit plaer més gran!
La setmana passada, quan vaig veure publicat el cóc número 77 de la Dolça del bloc NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA, sabia que el faria. I no he tardat gens!!! El diumenge a la tarda (després d'un intent frustrat de fer pa....) va ser el primer d'un munt de diumenges en que encendré el forn aquesta tardor.
Això sí, el vaig "tunejar". La recepta original de la Dolça és amb crema d'orujo casolana i la que ara us presento és amb licor de crema d'arròs; també he canviat la llimona ratllada pel sucre vainillat.
Si voleu conèixer o saber una mica més sobre el licor de crema d'arròs, clickeu a l'enllaç de la Cooperativa Arrossaires del Delta
QUÈ NECESSITEM?
- 4 ous L
- 240g sucre
- 1 sobre de sucre vainillat
- 125 g d'oli d'oliva verge extra
- 250 g de llet sencera
- 200g de licor de crema d'arròs
- 300g de farina de rebosteria
- 100g de Maiena
- 1 sobret de llevat Royal
COM HO PREPAREM?
- Separem les clares dels rovells .
- Escalfem el forn a 2003
- Muntem les clares a punt de neu molt fort. Jo ho he fet amb la Thermomix (amb papallona posada, 4 min. vel. 3 i mig).
- Batem molt ben batuts els rovells amb el sucre, uns 10 minuts. Ens ha de quedar a punt de "cinta", és a dir, fins que quan aixecarem l'espàtula amb la crema aquesta caurà de forma contínua, com si fos una cinta.
- Tot seguit, molt a poc a poc, incorporem els líquids.
- A continuació afegim les farines (que prèviament haurem barrejat amb el llevat).
- Finalment, incorporem les clares a punt de neu. Ho hem de fer amb molta paciència, a poc a poc.
- Aboquem la barreja al motlle que hem preparat i ho enfornem a 200º durant uns 40 minuts. Recordeu.....punxeu-lo per comprovar si és cuit.
Ets tremenda Olga!!!!
ResponEliminaMoltes gràcies♥♥♥♥
Ptnts
Dolça
Això tu.....que fas cócs tan bons que m'agafen ganes de fer-los tots!!!!!
EliminaPetons!
Olga
M'encanta el licor d'arròs!!! Segur que provaré de fer-lo!!! ;)
ResponEliminaDavínia, ja veuràs que bo que és!!!
EliminaPetonets,
Olga
Caram, Olga! Quina bona pinta! la dolça estarà orgullosa de tu! ;-)) Petons
ResponEliminaJjajajajaj!!! Sí, Marina!!!! Com jo li dic......és la meva padrina blocaire!!!!
EliminaPetons,
Olga
Ohh aquest te'l copio segur, tinc el mateix licor a casa i no som massa de beure'n en general, i això que l'he provat i està ben bo! Quin coc més bo! Un petó!
ResponEliminaA mi sí que m'agrada veure una miqueta de tant en tant!!!! És molt bo......
EliminaEl cóc....t'agradarà!!!...i el podràs fer amb el teu superregal!!!!
Petons,
Olga
Holaa Olga: Jolin vaya que licor más rico no lo he probado nunca,así que me tomo una copita bien fresquito... Jijiiiji.....me tomo nota y ya te lo c
ResponEliminacopiare ...
Un saludo.
Antonia, si lo encuentras, pruébalo!! Es muy bueno!!!!
EliminaBesos,
Olga
Licor d'arròs? Que original, ha de ser ben bo, a veure si ho trobo que aquesta coca fa una bona pinta!!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Sí, Pilar, autèntic del Delta de l'Ebre!!! Boníssim!!! ...i amb el cóc....ja no et dic!!!
EliminaPetons,
Olga
Hola Olga! Per a tots/es aquells que viuen fora de les Terres de l'Ebre, us deixem un enllaç on es pot trobar el boníssim licor d'arròs: www.botigadelebre.com
ResponEliminaGràcies per dónar a conéixer els nostres productes. Una abraçada!
Vanessa
De res, Vanessa!!! És tot un plaer donar a conèixer els productes de les nostres terres!!!!
EliminaSalutacions,
Olga
MMmm Olga que gran i que esponjós es veu!!!
ResponEliminaMare de Déu...la Dolça i tu sou imparables!!! I aquesta crema de licor d'arròs l'hem pogut tastar aquest cap de setmana, i va enamorar a en Marc....per tant, aquesta coca segur que li encantaria !Petons!
ResponEliminaDesprés d'haver tastat el licor d'arròs al dinar, provaré aquesta delícia de cóc!
ResponElimina