El 15 de Novembre, és el Dia Mundial del Bundt Cake. Em feia gràcia commemorar aquest dia publicant una recepta i.....aquí estic!!!!!
El nom d'aquest dolç neix de la marca nord-americana de motlles Nordic Ware instal·lada a Minneapolis, pionera en la fabricació de motlles d'alumini de gran qualitat. Són uns motlles espectaculars!!! L'any passat vaig comprar-me un, el model Heritage, i la veritat, estic encantadíssima amb ell.
Volia fer un Bundt Cake per portar-lo a l'escola, per esmorzar. També volia que fos sense gluten, ja que tinc una companya que és celíaca i ella també l'havia de tastar. Em vaig posar a buscar i vaig trobar un bloc que em va encantar.......TARTASSINGLUTEN. En ell trobareu receptes de pastissos, cócs, pans....i alguna que altra recepta salada, tot sense gluten. Només de veure les fotografies us agafaran ganes de fer pastissos!!!!!
Anem a per ell!!!
- 230gr de farina d'arròs (NOMEN)
- 100gr de Maizena
- 80gr de cacau en pols (Valor)
- 4 ous L
- 200gr de mantega
- 250ml de buttermilk (la vaig fer jo mateixa barrejant la llet sencera amb una cullerada de suc de llimona)
- 300gr de sucre
- 10gr de llevat sense gluten (Hacendado)
- 1 polsim de sal
- 1 culleradeta de vainilla (jo no li he posat perquè no en tinc....)
- Per la cobertura: 150gr de xocolata fondant, 200ml de nata i 50gr de mantega
És molt important que els ous, la llet i la mantega estiguin a temperatura ambient.
COM HO PREPAREM?
- Escalfem el forn a 200º.
- Tamisem les farines, el cacau, el llevat i la sal. Reservem.
- Batem la mantega i la sal a velocitat alta (ho he fet amb les barilles de la batedora).
- Anem incorporant els ous un a un. Fins que un ou no estigui ben integrat no afegim el següent.
- Arriba el moment d'incorporar la farina i el buttermilk, però....compte!!! Ho hem de fer molt a poc a poc. Primer, 1/3 de farina; després 1/2 buttermilk; continuem amb 1/3 de farina i l'altre 1/2 buttermil; acabem amb el 1/3 de farina que ens queda. Fins que no estigui ben integrat un ingredient no incorporem l'altre. Ho hem de fer a velocitat mitjana, fins que ens quedi una crema suau.
- Preparem el motlle (amb mantega) i aboquem la massa. Li fem un cops suaus per a que la massa es reparteixi bé per tot arreu.
- Ho enfornem uns 45 min. o fins que comproveu que és ben cuit (jo el vaig tenir 5 minuts més).
- Abans de desemmotllar-lo l'hem de deixar reposar uns 10 minuts. Una vegada passat aquest temps, el deixem refredar totalment damunt una reixeta.
- Preparem la cobertura: en un cassó posem tots els ingredients i els desfem a foc lent.
- Cobrim el bundt cake amb la cobertura i ho tornem a deixar refredar. Serà molt temptador però...ens haurem d'esperar!!!
Una vegada el tinguem enllestit......a gaudir!!! A gaudir totalment del gran plaer de menjar xocolata!!!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaI no me'n vas guardar cap trocet per a mi????? Quina bona pinta.
ResponEliminaMiraré el blog de pastissos sense gluten perquè si tots són com aquest...
Fins dins d'unes horetes 0lga :-)
Ptnts
Dolçs
Dolça......el torno a fer i ens el mengem "mano a mano" !!! Què et sembla la idea?
EliminaPetons!!!
Olga
Un mano a mano com aquest és una talla més de pantalon Olga!!!!!
EliminaModerem-nos, moderem-nos :-)
Però la idea del mano a mano m'atrau moooooolt.
PTNTS
Dolça
Que bueno, ami me gusta comerlo con café y helado huuuu.Bss
ResponEliminaTienes muy buen gusto!!!! Con helado.....mmmmm.......
EliminaBesos,
Olga
Estava boníssim Olga! Gràcies per compartir-lo amb els teus companys i companyes a l'escola.
ResponEliminaDe res, Mar!!!! És un plaer compartir-ho amb vosaltres!!!! Un petonet!!!!
EliminaOlga
WOWOW!!!! Jo vull ser company teu de feina!!!!
ResponEliminaJjjeeejjjee.....a mi no em faria res que ho fóssis!!!!
EliminaPetons,
Olga
Espectacular! m'has deixat sense paraules però salivant, ha d'estar deliciós, i a més sense gluten és ideal, jo també tinc una companya celíaca i m'anirà genial per la propera festa! i el motlle... ideal! aquest any en demano un als reis! un petonàs guapa!!
ResponEliminaEva, et recomano el bundt i el motlle!!! Bon regal de Nadal!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
T' ha quedat perfecte amb aquest motlle tan xulo!
ResponEliminaAnna.....el motlle és una passada!!!!!!
EliminaPetonets!!!!!!
Olga
Jo tot el que sigui xocolata ja saps que em perd...i aquesta recepta, si no l'ha vist, li passaré a ma germana que sempre està provant coses noves sense gluten per la filla de sa millor amiga que és celíaca...segur que li encanta!!!
ResponEliminaSegur que sí que li agrada!!! A tu.....ja m'ho imagino!!!! Heheehhehehh.....amb lo xocolatera que ets!!!!
EliminaPetonets,
Olga