Top blocs de receptes

dissabte, 22 de novembre de 2014

D'UN TAST HEDÒNIC A @Oleumflumen I DE LES SEVES CONSEQÜÈNCIES.....TAPA D'ORELLA DE PORC


El cap de setmana passat vaig poder gaudir, juntament amb un grup sensacional de blogueres, d'una gran experiència hedònica. A través de l'oli d'OVE......fam ser una miqueta més feliços!!!! 

 


El Martí i el Miquel d'OleumFlumen (Finca "Les Teixeres, Vinaixa, Les Garrigues) ens van fer una classe excepcional de passió, respecte i amor per la feina ben feta i per la terra. A banda d'obrir-nos les portes de casa seva, passejar pels seus camps d'oliveres, donar-nos a conèixer totes les classes d'oli que produeixen, proposar-nos un nou repte.....ens van transmetre una gran dosi d'energia positiva. Encara estaria escoltant-los!!!! 

Vaig anar prenent anotacions i de tot el que vaig apuntar em quedo amb expressions com ara......"SI VOLEM QUE TOT CANVIÏ, ELS PRIMERS EN CANVIAR HEM DE SER NOSALTRES" i "TENIM ARRELS PERÒ NO FRONTERES"

El tast hedònic va consistir en tastar i gaudir de........pa "de ronyó" d'Albi amb l'oli De Finca i Plans de Montserrat. Un gran plaer......


 

Sopa de farigola 

Tast de tres classes de tomaca fregida amb llonganissa de Montblanc

Magrana amb oli Ninou i vinagre Paula Coll

 

Gelat de xocolata amb oli Ninou i sal

Gelat de vainilla i gelat de vinagre amb oli Ninou i sal 

Bombó d'oli i bombó de vinagre 

Tan emocionada vaig arribar a casa que al dia següent vaig decidir-me a preparar una tapa per l'aperitiu  amb l'oli d'OVE #OleumFlumen........una tapa que feia molt temps que tenia en ment (inspirada en el programa "Collita pròpia" de TV3): orella de porc estil "A Feira". 
Per fer-la necessitem: orella de tocino, alls, fulla de llorer, oli d'OVE #OleumFlumen, pebre roig de La Vera, flor de sal. 

Com la preparem: 

1- Bullim l'orella en abundant aigua, sal, llorer i alls (1 hora aprox.). Quan es refreda, la trossegem. 

2- Reservem una mica del suc de bullir l'orella i bullim les patates amb la pell. 

3- Una vegada estan bullides les patates, les pelem i les tallem a rodanxes.

4- Posem al foc una paella amb una mica d'oli i fem una passada molt ràpida als trossets d'orella. 

5- Ja podem preparar la tapa per aquest ordre: rodanxa de patata, orella, un bon raig d'OVE #OleumFlumen, empolvorar amb pebre roig de La Vera i un polsim de flor de sal. 





10 comentaris:

  1. D'això se'n diu treure profit de la visita...arribar a casa i mans als fogons !!!
    Quina tapa més suculenta Olga!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Dolça!! Vaig arribar carregada d'energia i amb ganes de fer alguna cosa nova!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Respostes
    1. Molt bons!!!! El de vinagre tenia un toc.....suculent, suculent.......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Va ser un dia rodó!!! I jo la tapa...nooo gràcies! Però a l'albert li encantaria!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Marta, va estar molt bé!! A més, el viatge d'anada i el de tornada van donar molt de sí!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Quin dia més ben aprofitat, això va ser tota una màster class de l'oli, oi? i quin munt de tastets tan diferents, jo m'he quedat amb la curiositat dels bombons, sóc una llaminera! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva, una súpermasterclass!!!! Els bombons......sorprenents i deliciosos!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Quina visita més interessant! Això de l'oli és tot un món, i un dels secrets per aconseguir els millors sabors en els plats, salats i dolços....Segur que va ser una experiència genial! I la teva tapa, un gran destí per aquest oli tan deliciós!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, Mònica!!! No hagués dit mai que hi hagués un oli especial per postres....... Realment, sorprenent!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!