Aquests bombons salats són els primers que vaig tenir clar que faria quan els vaig veure a la revista nº 74 de Thermomix, l'especial de Nadal. I l'he encertat!!!
Els vaig preparar ahir la nit i......avui no he dubtat ni un moment en publicar-los!! Com encara queden dies de sopars i dinars festius, crec que podeu aprofitar per fer-los. A veure si us agraden!!!!
Respecte als temps de la recepta original, he fet alguna modificació per millorar el procediment de formació dels bombons. La cocció l'he realitzat al forn i no fregida, com era l'opció principal de la recepta.
INGREDIENTS:
- 100g de maçana
- 250g de botifarra de ceba de qualitat (hem de treure
- 1 clara d'ou (si és XL)
- 100-120g d'ametlla en granet
COM HO PREPAREM?
- PREPARACIÓ THMX: Al got, poseu 100g de maçana. Trossejar 4seg/Vel 4. Tot seguit, 5 min/100º/Vel 1 // PREPARACIÓ TRADICIONAL: Tallem la maçana a trossets petits i la saltegem amb oli d'OVE en una paella.
- PREPARACIÓ THMX: Incorporem la botifarra i trossegem 4seg/Vel 4. // PREPARACIÓ TRADICIONAL: Incorporem la botifarra a la paella i la barregem bé amb la maçana.
- Reservem la barreja a la nevera. Uns 20 minuts.
- Passat aquest temps, formem boles i les col·loquem en una safata folrada de paper vegetal. Les introduïm a la nevera uns altres 20 minuts.
- Escalfem el forn a 220º.
- Batem la clara d'ou en un bol. En un altre bol preparem l'ametlla.
- Passem les boles per la clara d'ou i les arrebossem per l'ametlla. Les anem dipositat damunt una safata de forn folrada amb paper vegetal.
- Enfornem les boles de botifarra fins que l'ametlla està daurada (10-15 minuts, aproximadament).
I........ja podeu gaudir d'uns deliciosos bombons salats!!!!
Ens els mengem calentets, veritat0lga?
ResponEliminaM'agraden mooooolt!!!!
Ptnts i bona entrada d'any
Dolça
Calentets o freds estan......boníssims!!!!
EliminaPetons, Dolça!!!
Olga
Quina recepta més saborosa!! MMMMM!!!
ResponEliminaSí, Francesc!!! Un gran descobriment!!!
EliminaPetons,
Olga
Això ha d'estar boníssim...m'ho apunto!.
ResponEliminaBon any!
Marta, fes-los!!!! T'agradaran!!!
EliminaPetons!!
Olga
Kina pinta mes bona!!! Recepta anotada :)
ResponEliminaMolts petons i molt bona entrada d'any :)
Moltes gràcies, Miriam!!!!
EliminaIgualment us desitjo un feliç 2015!!!!
Petons,
Olga
Que originals Olga! Penso que ho vas encertar de fer-los al forn i no fregits, ja que la botifarra ja és prou greixosa de per si...ho provaré, gràcies!
ResponEliminaBon any nou :)
Anna
Tot el que es pugui fer al forn i evitar fregiteles.....millor!!!!
EliminaPetons i...bon any!!!!
Olga