Top blocs de receptes

dilluns, 29 de desembre de 2014

BOMBONS DE BOTIFARRA DE CEBA I MAÇANA



 

Aquests bombons salats són els primers que vaig tenir clar que faria quan els vaig veure a la revista nº 74 de Thermomix, l'especial de Nadal. I l'he encertat!!! 
Els vaig preparar ahir la nit i......avui no he dubtat ni un moment en publicar-los!! Com encara queden dies de sopars i dinars festius, crec que podeu aprofitar per fer-los. A veure si us agraden!!!! 
Respecte als temps de la recepta original, he fet alguna modificació per millorar el procediment de formació dels bombons. La cocció l'he realitzat al forn i no fregida, com era l'opció principal de la recepta. 

INGREDIENTS:

- 100g de maçana
- 250g de botifarra de ceba de qualitat (hem de treure 
- 1 clara d'ou (si és XL)
- 100-120g d'ametlla en granet

COM HO PREPAREM?
  1. PREPARACIÓ THMX: Al got, poseu 100g de maçana. Trossejar 4seg/Vel 4. Tot seguit, 5 min/100º/Vel 1 // PREPARACIÓ TRADICIONAL: Tallem la maçana a trossets petits i la saltegem amb oli d'OVE en una paella. 
  2. PREPARACIÓ THMX: Incorporem la botifarra i trossegem 4seg/Vel 4. // PREPARACIÓ TRADICIONAL: Incorporem la botifarra a la paella i la barregem bé amb la maçana. 
  3. Reservem la barreja a la nevera. Uns 20 minuts. 
  4. Passat aquest temps, formem boles i les col·loquem en una safata folrada de paper vegetal. Les introduïm a la nevera uns altres 20 minuts.   
  5. Escalfem el forn a 220º.
  6. Batem la clara d'ou en un bol. En un altre bol preparem l'ametlla.                          
  7. Passem les boles per la clara d'ou i les arrebossem per l'ametlla. Les anem dipositat damunt una safata de forn folrada amb paper vegetal.     
  8. Enfornem les boles de botifarra fins que l'ametlla està daurada (10-15 minuts, aproximadament). 


I........ja podeu gaudir d'uns deliciosos bombons salats!!!! 






10 comentaris:

  1. Ens els mengem calentets, veritat0lga?

    M'agraden mooooolt!!!!
    Ptnts i bona entrada d'any
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Calentets o freds estan......boníssims!!!!
      Petons, Dolça!!!
      Olga

      Elimina
  2. Quina recepta més saborosa!! MMMMM!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Francesc!!! Un gran descobriment!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Això ha d'estar boníssim...m'ho apunto!.

    Bon any!

    ResponElimina
  4. Kina pinta mes bona!!! Recepta anotada :)
    Molts petons i molt bona entrada d'any :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Miriam!!!!
      Igualment us desitjo un feliç 2015!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Que originals Olga! Penso que ho vas encertar de fer-los al forn i no fregits, ja que la botifarra ja és prou greixosa de per si...ho provaré, gràcies!
    Bon any nou :)
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot el que es pugui fer al forn i evitar fregiteles.....millor!!!!
      Petons i...bon any!!!!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!