Top blocs de receptes

dimecres, 10 de desembre de 2014

CANELONS DE MELÓS DE VEDELLA


Tenia ganes de fer uns canelons diferents, com els que veig publicats a diversos blocs que segueixo i que tenen pinta de ser deliciosos. Em vaig decidir pel melós de vedella un divendres a la tarda, que com quasi cada divendres, em trobava davant del taulell de la Carnisseria Nogales.....una peça preciosa es convertiria en canelons!!! I aquell mateix diumenge em vaig posar en acció. 
Us explico com ho vaig fer.....

INGREDIENTS (12 canelons):

- 1/2 de melós de vedella (tallada a daus petits)
- 4 alls
- 1 ceba
- 1 fulla de llorer
- Vi negre 
- Oli d'oliva VE
- Sal i pebre
- 1-2 gots d'aigua 
- 12 plaques de canelons 
- Salsa beixamel 

PREPARACIÓ:
  1. En una cassola, posem l'oli a escalfar amb uns alls. 
  2. Salpebrem la carn.
  3. Quan l'oli és ben calent, incorporem la carn tallada i la rostim fins que està ben daurada. 
  4. A continuació afegim la ceba i un bon raig de vi negre. Ho remenem bé. 
  5. Al cap d'uns minuts, afegim un got d'aigua i una fulla de llorer. Quan comenci a bullir, baixem el foc i ho fem coure lentament durant unes 3 hores. Anem vigilant la quantitat de líquid del guisat.....si veiem que convé, afegirem més aigua.                        
  6. Deixem refredar la carn guisada i quan estigui freda l'esmicolem molt bé. La salsa la reservem per si veiem que la carn esmicolada queda una mica seca; si ho creim convenient, afegim unes cullerades de salsa a la carn.                                             
  7. Preparem les plaques de canelons. 
  8. Formem els canelons i els anem dipositant a la safata on els gratinarem.                            
  9. Cobrim amb beixamel i els gratinem.                        
Gaudireu d'uns canelons......mmmmmm......deliciosos. Us animeu a fer-los? 
Ah!!! Em vaig reserva una miqueta de carn per fer......més endavant us ho explico!!!





15 comentaris:

  1. Mmmmm quines ganes m'han vingut de menjar canelons quan he vist els teus, fan molt bona cara! A casa només se'n fan per Nadal :(
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa nostra no en fem moltes vegades però ara....em venia molt de gust fer-los!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Mandra em dóna molta.....però quan veus un resultat com a est......que deliciosos han d'estar!!!!!
    Petons princesa!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Manu!!!! No són costos de fer!!!! I sí....són deliciosos.....
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Buenísimos, una amiga mía catalana cuando hace estofado de ternera siempre pone doble cantidad y le añade muslo y contramuslo de pollo. Luego con todo lo que le sobra, jugos, cebolla y todo junto a una latita de foie, prepara los mejores canelones que conozco (seguro que muy parecidos a los tuyos). Sin duda los catalanes sois los que mejor manejáis los canelones.
    A ver si un día cocinas para mi :)
    Besicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar.....cómo me gustaría compartir cocina y mesa contigo!!!!
      Un besote,
      Olga

      Elimina
  4. Han d'estar boníssims!!! jo no n'he fet mai, de canelons de carn, però tot arribarà!!! crec que aquesta seria una bona recepta per començar, es veuen deliciosos ;). Un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't a fer-los, Eva!!! Com has vist, no són complicats de fer!!!! I són molt bons.....
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. aquests canelons han d'estar, bonissims

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser jo no t'ho hauria de dir.......però........sí, ho són!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Això és un plat de Nadal genial!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Mònica!!!!! Instaurarem "lo dia del caneló"!!,,,
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Amb melós de vedella han de quedar uns canelons de festa major i Nadal junts! Quina passada! Petons.

    ResponElimina
  8. Jo tinc unes galtes de vedella que tindran el mateix destí.... nena, quins canelons més booooons!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Ai, què t'he de dir d'aquest tipus de canelons... em pirren! Tant que a casa m'han tornat a demanar els de galta de vedella per Sant Esteve! Tenen pintassa, enhorabona artista!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!