Aquesta crema la vaig fer fa uns dies per "comprovar" si la podia fer per Nadal o no. Ja sabeu, a vegades hi ha plats que ens fan molta gràcia i ens pensem que ens agradaran però quan els tastem....ens sentim decebuts. No em podia passar això!!!!
Va passar la prova i.....amb nota!!! Estarà present a la nostra taula per Nadal!!!
Tan bona em va semblar que la vaig presentar a la xerrada de cuina que vaig fer a La Ràpita, gràcies a la meva companya Júlia. Va ser un plaer compartir tarda culinària!!!!
La recepta és del llibre "Imprescindible", de Thermomix i a la revista de Nadal també hi apareix. Jo, com faig amb totes les cremes, substitueixo la mantega per oli d'OVE ( a la recepta del llibre es fa amb mantega).
INGREDIENTS:
- 200g d'ametlla en pols
- 200g de porro
- 1 all
- 90g d'oli d'oliva VE
- 1 l d'aigua o brou suau
- 1 polsim de pebre mòlt
- 1 polsim de nou moscada
- 300g de nata líquida o de llet evaporada (al vostre gust)
- 1 cdta de suc de llimona
PREPARACIÓ THERMOMIX
- Introduir dins el got el porro i l'all. 5 segons, Vel 5.
- Afegir l'oli. 10 minuts, Varoma, Vel 1.
- Incorporar l'ametlla en pols i programar 5 min, 100º, Vel 1.
- Afegir l'aigua o el brou. Triturar 1 minut, Vel 7.
- Incorporar el pebre i la nou moscada. 20 minuts, 90º, Vel 3.
- Per últim, abocar la nata o llet evaporada i el suc de llimona. 7 minuts, 90º, Vel 3.
PREPARACIÓ TRADICIONAL
- Sofregir l’all i el porro.
- Quan estigui ben sofregit, incorporar l’ametlla i sofregir durant 5 minuts més (sense parar de remenar).
- Afegir l’aigua o brou, pebre i nou moscada i coure durant 20 minuts aprox.
- Quan estigui cuit, incorporar la nata i el suc de llimona i triturar amb la batedora.
Si us decidiu a fer-la........ja em direu què us sembla!!!!
Mmmm estic segura que està boníssima tot i no haver-la provat! i vaja, que si l'has seleccionat per la taula de Nadal ha d'estar a l'altura segur! un petó!
ResponEliminaA mi m'ha agradat molt!!! La trobo molt suau....molt fina......ideal per Nadal i per qualsevol altra celebració!!!
EliminaPetonets, Eva!!
Olga
Ben segur que la faré!!! Seguiré els teus consells. Ptnts
ResponEliminaDesitjo que us agradi!!!! Petons!!!
EliminaOlga
Bona, bona..
ResponEliminaHi cap un altre comensal a la teva taula de Nadal????? Perque xiqueta amb les proves que estas fent ens podem anar fent a la idea....
Ptnts
Dolça
I tant que sí!!!! I si ets tu.......encantadíssima!!!
EliminaPetons,
Olga
Doncs fa molt bona pinta!! Me l'apunte a veure si cau per Nadal!!! Salutacions
ResponEliminaGràcies, Francesc!!!! A mi, com m'agraden tant les cremes......
EliminaPetons,
Olga
Una crema ben bona segur! Una abraçada maca!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Gràcies, Pilar!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Amb el toc de porro segur que resulta una crema molt bona...
ResponEliminaUna crema ben original!!! Queda apuntada!!! I quina feinada que tens aquests dies...entre proves i xerrades, no deus parar!!! Petons!
ResponEliminaAiii, Mònica!!!! Sí, vaig molt enfeinada però......m'ho passo tan bé!!!!!
EliminaPetonets!!!!
Olga
Hola! Soc nova al blog,la crema d'ametlles es serveix freda o calenta
ResponElimina