Top blocs de receptes

dilluns, 15 de desembre de 2014

"HOJALDRINAS" DE MANDARINA



L'any passat van tenir molt èxit els "Nevaditos" i em penso que las "Hojaldrinas" seran l'èxit d'enguany. 
La idea de fer-les va sorgir a l'hora de fullejar la revista de Nadal de Thermomix. De seguida que la vaig veure......ho vaig tenir clar. A per elles!!!! La recepta que hi ha a la revista és amb taronja; com a casa tenim una gran collita de mandarines, vaig substituir la taronja per la mandarina. 
La veritat és que ha estat un gran encert. Ens han agradat molt a casa nostra!!! El toc de la mandarina....és especial. 

INGREDIENTS (50 unitats, petites):
  • 130g de sucre
  • La pell de tres mandarines (sense part blanca)
  • 320g de sagí/llard
  • 100g de vi blanc
  • 60g de suc de mandarina
  • 20g de vinagre
  • 1 sobre de gasoses (blanca/blava)
  • 600g de farina de rebosteria 
  • 1 polsim de sal 
  • Sucre glass vainillat (si us agrada)
PREPARACIÓ:
  1. Posar 100g de sucre al got i 10segons/Vel 10. Reservar el sucre glass. 
  2. Introduir les pells de mandarina al got i els 30g restants de sucre. Triturar 15 seg/Vel 10. 
  3. Baixar la barreja de pell i sucre al fons del got i tornar a triturar 10segons/Vel10. 
  4. Afegir el sagí , el vi, el suc, el vinagre, la paperina de gasosa i barrejar 10segons/Vel6. 
  5. col·locar la papallona i batre 1 min.30segons/Vel 3. 
  6. Retirar la papallona. Incorporar la farina i la sal. Introduir l'espàtula per l'obertura i amassar 15 seg/Vel 6.
  7. Enfarinem el pedrís de la cuina i hi aboquem la massa. Formem una bola, la tapem amb film transparent i la posem a la nevera durant uns 30 minuts.  
  8. Escalfem el forn a 180º i folrem dues safates de forn amb paper vegetak, 
  9. Amb ajuda d'un corró estenem la massa fins que sigui d'uns 1,5cm de gruix. Tallem amb un tallador de galetes i les anem col·locant a les safates del forn.   
  10. Enfornem durant 25 minuts a 180º. A continuació les deixem refredar en una reixeta.      
  11. Quan les pastes siguin tèbies les arrebossem pel sucre glass. Quan estiguin fredes del tot, les empolvorem ben empolvorades amb sucre glass normal i amb una mica de sucre glass vainillat.  

Les guardeu en una llauna i......a gaudir d'elles durant les Festes de Nadal!!!!









8 comentaris:

  1. Uooo doncs a veure si serà veritat que ensorrarem les vendes dels productes nadalencs!! ha ha ha!! aquestes hojaldrinas m'encanten, i estic segura que el toc de les mandarines ha de ser genial!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjajajajaj!!! Al pas que anem.....potser sí!!!!
      Petons, Eva!!!
      Olga

      Elimina
  2. oh, oooohhhh, ooooooohhhhhhhh Olga, accosts tomb m'agraden!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Volta dir aquests també m'agraden... coi de corrector :-)

      Elimina
    2. Aquests també són molt bons!!! Amb el toc de la mandarina.....mmmmmmm......
      Petons, Dolça!!!
      Olga

      Elimina
  3. Aquest any m'he estrenat amb els teus Nevaditos, a veure si puc fer les hojaldrines, perquè tenen una bona pinta!!!una abraçada! I Bones Festes!

    ResponElimina
  4. Boníssimes!! I com es farien a la manera tradicional sense Thermomix? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francesc....sense cap complicació: tamisar la farina i ratllar la pell de la mandarina. Important tenir la mantega pomada. Barrejar-ho tot a mà, amb molta paciència (com si féssim galetes). La resta tot igual...formar la bola, estirar la massa, fer les formes amb el tallador, enfornar.......
      Espero haver-te pogut ajudar....
      Petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!